herkese merhaba bugün ilk kez denediğim spin avında 2 sahteyi de denize bıraktım neyse ki ucuzlarından almıştım spro 2.40 teleskopik 10-30 atarlı kamış ve 5.2.1 devirli bir 35 lik spin makine kullandım jaguar markalı. atışları çok abanarak yapmadım sahteler 10 gram altındaydı parçalı kamışlar kadar hassas olmadığından pek uzağa atamadım zaten. ama biraz daha ileri atıyım dediğimde hafif sert denediğimde(hafif sert dediğim yine surf kamış atışlarına göre çok yumuşak) misina kopma sorunu yaşadım misina remixon 26 mm fc idi. spin yapan her arkadaş bu sorunu yaşıyor mu yoksa benim bilmediğim detaylar mı var bir de kamışın en uçtaki 2-3 porseleni çok küçük bu sıkıntı yaratır mı misinalarım da hep kamışın ortalarından koptu uç kısımdan değil yani
Görkem bey spin yapacaksan eğer tasfiyem parçalı kamis al. Misina kopma ve sahteyi kaybetme çok olur baslarda. Hatta daha ileriki zamanlarda bile basına gelebilir. Sahte alacaksan bu aralar ucuz sahteler al çok kaybedersin bu aralar. Bendeni kanısında son halkaları çok küçük sorun olmuyor bende.
parçalı kamışı taşıma sıkıntısından dolayı almadım malum araba falan yok şu an artık teleskobik aldım değiştirme şansım olmaz misinayı atışta kaybetmek anormal değil mi acaba kötü misina mı aldım diye düşünüyorum çünkü spin avı videolarında benim on katım kadar abanıyorlar kamışa ama misina falan kopmuyor sonuçta ben 10-30 gram atarlı kamışla daha 10 gram bile atmadım bu sorunu çözmem gerek avlakta takılıp kopması falan ayrı olabilir ama burda bir hata var sanırım
Yüzükleri esnetip bir baksana çatlak varmı, Misinanın ömrü bitmiş olabilir, sahte düğümünde sorun olabilir... Parçalı yada teleskopik oluşu atışını etkilemez, sahteye vereceğin aksiyonu etkiler.
kamışı ve misinayı bugün aldım bir sorun olacağını pek sanmıyorum sahteleri de direk klipse bağlamıştım herhangi bir düğüm söz konusu değil ve dediğim gibi kopmalar orta taraftan gerçekleşti gibi sanırım misina kalitesiz
Hocam atış esnasinasinda dikkatsizlikten misina porselenlere sarılıp diyeyim patlama sesi ile kopabilir. Atış esnasında 60 cm kadar misinayı sal surf atış gibi kamisi arkana alıp spin gibi daha yumuşak bir atış yap diyecem umarım anlatmak istediğimi anlatabildim. Teleskobik kaymışlarsa benim kullandığım kadarı ile sondan bir önceki yüzük hareketli dikkat etmezsen ters dönebilir ve atış sırasında misinayı dolanma ihtimali artabiliyor. İstersen parçalı 3-4-5 gibi spin kalmışları al kullanımını bilmiyorum ama araştır istersen bende araştırıyorum ama daha kullananı bulamadım vede bir satıcıda rastlamadım görsem deneyeceğim. Senin istanbulda fırsatın varsa bir bak derim.
bu arada aldığım misina remixon değil fladenmiş düzelteyim onu. evet yüzükler kendi kendilerine dönebiliyor ayarlarını yapmak lazım yüzüklerin aynı doğrultuda olmaması sıkıntı çıkarıyodur sanırım
dün forumda tavsiye edilen powerline extreme misinadan sipariş verdim 028 inşallah bu sorun biter. çünkü gayet dikkatli atışlar yapmıştım kopma olmaması lazım. bu arada spin kamış ile surf kamış kadar abanamayız illa ki misina kopar diye bir şey var mı
Bende yeni yeni spin avcılığına başladım misina olarak tavsiye üzerine resimdeki misinadan aldım binlerce atış yapmama rağmen misinam kopmadı. Okuma markasının levrek için özel misinası var özellik olarak size uygun olacağı kanaatindeyim.
kamış yeni olduğu için çok dikkate almadım ama az önce baktım ikinci yüzüğün alt tarafında kırılma var yani yüzük kırık değilde yüzüğü kaplayan maddede kırılma var girintili çıkıntılı parçalı bir kısım oluşmuş misinayı kesmiş olabilir cumartesi almıştım daha yarın götürsem para iadesi falan yaparlar mı acaba çok bilinen bir yer değil yol üstünde bir yer
O halkayı değiştirin. Malzemeci değiştirir. İyisinden takmasını söyleyin. 3-5 lira bişey tutar. Herhangi bir malzemeciye giderseniz yaparlar orası olması şart değil. Birde konunun ilk mesajında spro 10-30 gram atarlı kamış kullandığınızı söylemişsiniz. Modelini ve ne kadara aldığınızı yazabilirmisiniz.
Merhabalar, Spin avı konusunda yenisiniz sanırım,hiç moralinizi bozmayın,bu stile yeni başlayanların başına gelenler sizin de başınıza geliyor Mesajınızda 10gr altı sahtelerle bu sorunu yaşadığınızı iletmişsiniz,aslında bu sorun daha çok yeni başlayanlarda ağır sahtelerle olur.Sizde ki sorun ya kamıştan,ya misina dan ya da daha atış konusunda tecrübe yaşamadığınızdan.Bunların hepsi deneyim kazandıkça bitecek,hatta size şöyle söyleyeyim,en kötü kamış,en kötü misina ile bile gün geçtikçe spin avcılık yapmaya başlayacaksınız,tabiki kullanımdan bahsediyorum,balığı yakalama performansı konusunda şansınız çok az olacaktır.Çünkü spin avında bir çok teknik vardır,bu teknikler gerekli ekipmanlarla gerçekleştirilebilir.Size spin avı yapan biri olarak tavsiyelerde bulunabilirim elde ettiğim tecrübelerden.Kamış konusunda parçalı spin kamışlar kullanım anlamında tektir bana göre.2.40 Okuma parçalı spin kamış ve 3.00 Shimano teleskopik spin kamış kullanan biri olarak parçalı spin kamışı av esnasında kullanım performansı olarak tek geçerim.Beni yormaz,çok daha ince ve hafiftir,aksiyonları çok daha rahat gerçekleştirebilirim parçalı spin kamış ile.Teleskopik spin kamışların tek üstünlüğü taşıma kolaylığıdır.Ama bizim için önemli olan balık avındaki performansı ise tek tercihimiz parçalı spin kamışlar olmalı spin avcılığında.Misina konusuna gelince ip misina kullanın,yıllarca normal misina kullanıpta ip misina kullanmaya başlayan biri olarak ip misina kullanın derim,tabiki atış ve kullanım konusunda tecrübelendikten sonra.Normal misinaların vermiş olduğu bütün sıkıntıları yıllardır boşuna çekmişim.Tekrar tekrar öneriyorum,ip misina kullanın.Tabiki ip misina kullanıyorsanız makinanızın kalama ayarlarını iyi yapmanız lazım,balık yakalama anında balığın büyüklüğüne ve hareketlerine göre anlık kalama ayarlarına müdahale edebilmeniz lazım.Bunlarda elde edeceğiniz tecrübelerle sahip olacağınız yetiler olacaktır.Bakın spin avına devam ettikçe tek isteğiniz balığı kıyıya çekmek olmayacaktır.Sahteleri tekniğine göre kullanabilmek,balıkların sahtelere saldırışlarını görmek,sahteleri nasıl takip ettiklerini görmek size balığı kıyıya çekmekten daha çok zevk vermeye başlayacaktır. Keyifli avlar geçirmeniz dileğiyle,
kamış spro teletrout 4*4 modeliydi 55 liraya almıştım ama onu iade ettim 3 metrelik dam onliner 10-30 gr aldım misina kopmaları sebebi de yüzükteki kırıkmış bakalım yarın yine öylesine denemelere giderim misina kopması olayı yaşamam umarım. uzun cevabınız içinde teşekkür ederim şu an araba falan olmadığından ve istanbulda bu takım pek iş yapmayacağından parçalı düşünmedim inşallah ilerde daha uygun ortamlarda parçalı kamış ip misina olaylarına geçebilirim