merhabalar,herkese hayırlı akşamlar dilerim son zamanlarda spin avcılığa merak duygum baya bi artmış oldu gerek foruma düşen raporlardan gerek izlediğim videolardan,yazın karadeniz kıyılarında spin av yapacağım,avlanacağım yer genellikle derin ve mendirek dipleri olacak hedef balığa gelirse gerçekten bilmiyorum,çünkü ilk defa hafif ekipmanlarla av yapacağım ama yazın düşen raporlardan av yapacağım yerden kofana lüfer levrek yakaladıkları haberleri geldi,şimdi danışacağım konuya geleyim,bana spin av için rapala önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim
batuhan merhaba; 1. Daiwa Saltiga, Laser Sardine (F45) 17cm/28gr, Dip:0,8m 2. Rapala Max Rap, Flake Ayu (FAYU) 17cm/28gr, Dip:0,3-0,9m 3. Rapala Max Rap, Flake Green (FG) 17cm/28gr, Dip:0,3-0,9m Alıntıdır.
spin konusunda değişik yapay yemler var. 1- rapala 2- kaşık 3- slikon bunlar da kendi içlerinde ayrılır. rüzgarlı havada kaşık ve ges ler kullanılırken yazın daha çok slikon yemler iş yapar. rapalalarda gagalı/ gagasız - su üstü / uzun gagalı vb. olarak ayrılır. derin su da uzun gagalı kullanılır. derinde ki balığa ulaşsın diye. normal levrek meralarında ise arkadaşın koyduğu max rapler ve türevleri iş yapar. normal gagalı olanlar yani. size özellikle yazın slikon öneririm. yazın levrek rapalaya çok zor gelir. su bulanık ise ancak vb. devam etsem daha çok yazıcak şey var.
teşekkür ederim abi teşekkür ederim abi zahmet ettiğin için allah razı olsun senden mm anladım,benim o zaman uzun gagalı kullanmam gerek,peki yazın cam rapala kullansam sonuç nasıl olur teşekkür ederim abi,rica etsem devam eder misin pek bilgim yokta spin avında
Batuhan çok çok iyi tavsiyeler gelmiş. Ben de faydalandım. Üstüne ekleyeceğim; eğer su üstü sahte gerekirse Rover 128'de oldukça başarılı, aklında bulunsun. O çok önemli değil de, esas avlanacağın meranın müdavimlerinden bilgi alabilirsen daha sağlam bir yol çizersin. Orada genellikle ne kullanılıyorsa onun üstüne gitmekte fayda var. Sen yazdan önce gidebilirsen oralarda iyice öğren. Gidemezsen yazın bize haber ver, biz buradan alır sana göndeririz Kral Balıkçı.
Rover 98 değilmidi o bide o vardi sanki bide GES fena değil diyorlar bunlarida araştir batu Sonrada tuttuğun yakişiklilarin resimlerini bizlerle paylaşta gözümüz gönlümüz açilsin
ama levrek derinde olmaz. hedef balık levrek ise uzun gagalı pek işe yaramaz. derinde olan balıklar için onlar. bir arkadaş en doğrusunu yazmış. orada gidip izlemekte, ne kullanıyorlar bakmakta yarar var. sana yol göstereceklerdir kardeşim. cam rapala herzaman iş yapar. özellikle levrek ve lüfer de.
Derinse rapala max-rap işe yarar .. Ama bence siz en iyisi birazcık daha kıyı yerlerde suüstü avlanmalısınız. Tabii WTD aksiyonu gerçekleştirmek koşuluyla
selam batuhan özelden mesaj atamıyorum senin gibi ben de merak saldım bu spin ile avcılık olayına bizim orada senin de bildiğin gibi bu konuda uğraşan kişi sayısı az ya da yok. çünkü hiç görmedim amasra'da tarlağazın'da, gömü'de çoğunluk, ben de kıyıdan çapari ile istavrit avlıyoruz çünkü yeni tarzları deneyen yok ve deneyim olmadığı için tereddütlü bakıyoruz yanaşmıyoruz ama benim de kafamda var spin avı. bu hevese para yatırmaya değermi bilmiyorum denemek lazım. tahminim bölgede istavrit varsa büyük balık da vardır düz mantık denemeden bir şey söyleyemiyorum bir kaç kişiye sordum ve sadece boğaızda levrek alınabilir dediler spinle ama şans işi bakarsın amasrada da yakalanır deneyip görmek lazım
Önerilenlerin hepsi güzel ama sığ su sahteleri. Derin suda avlanacaksan savagear prey ve x-rap lara bir bak. Ayrıca kaşık, shore jig ve jighead li slikonlar deneyebilirsin.
2-3 yıl önce amasradan levrek raporları geliyordu,hatta levrek için en iyi yer amasra bile diyenler olmuştu,bu sene hiç levrek raporu almadım,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abi,olmazsa güzelcehisarın altındaki kayalıklarda at çek denemesi yaparım güzelcehisarda levrek değil de palamut ve lüfer sürüleri olabileceğini tahmin ediyorum,hadi hayırlısı bakalım yazın raporlarımı paylaşmaya çalışırım artık
Batuhan tatildesin galiba. Yarın buluşma var Tarabya'da istersen gel, gösterelim spin aksiyonlarını, sahteleri.
öncelikle hoşgeldiniz boğaz da levrek alınabilecek en zor balık spinle çünkü yok denecek kadar az binde 1 ama tüm Türkiye de spin son derece yaygın ve hemen hemen heryerde iş yapıyor... bu sonsuz bir deniz çok araştırın çok okuyun çok inceleyin mutlaka başarı gelecektir sonucun da..mrsparkle