Merhaba arkadaşlar. Surf tipi kamışlarda, atış mesafesinin uzun olması ile kamışın boyunun uzunluğu doğru orantılı diye biliyorum. Bu spin kamışta da geçerli midir? Forumda yazılıyor ki "kendi boyunuza göre spin kamış boyu seçin" Bu şu demek mi; 170 cm boyu olan kişi 210 cm lik spin kamış seçsin!!!???idk Teşekkür ederim. mrsparkle
Kamışınboyu arttıkça ağırlığıda artar ve aynı zamanda at çek yaparken harcadığınız kuvvet de artar. Yani uzak mesafeye atarsınız ama çabuk yorulursunuz. Aslında birçok etkene bağlı bir durum bu.Kamışın esnekliği atarın grmajı vs.vs. bana göre 210-240 aralığı çok ideal. araştıramalarımda 10-40 aralığıda çok idealdi. ama küçük ağırlıkta sahteleri atacaksanız 5-25 atarlı 180 lik spin kamışlar var. veya daha ağır atacaksanız ona göre daha uzun kamış tercih edilebilir. Sitede bu konuyla ilgili çok ama çok yazı var. Okumanızı tavsiye ederim. Tabi ben işin çok başlarındayım. Hatam olabilir ama anladıklarım bu yöndeydi sevgiler...
bence şu konuyuda akılda tutalım...derlerde agaçlık çalılık yerlerde alabalık ve kasna avlarında mepps kullanırken kamış ince hassas ve kısa olmalı ayrıca sapıda kısa olmalı..yedekte kepçe bulunmalı..kamış savrulurken tek al ile yapılır zira karşı tarafta bir hedef noktaya atılır.. bir kuytuya bir gölge yere bir agaç dibine vs.. ama deniz kenarında levrekte at çekte kamış boyu biraz daha uzun olabilir sap ta daha uzun olabilir.. burda atışta 2 el birden kamış sapını tutabilir..