Spin Deneyimim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında suats tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Selamlar...Öncelikle şunu söylemek istiyorum,usta balıkçı yoktur.Tekniği iyi kullanan,vardır.Bu da deneyimlerle olur. 1 haftalaık tatil için gittiğim çeşmede ,kıyıdan,spin takımla 880gr ve 39 cm boyunda levrek aldım.Fakat sonra alamadım.Sadece sahtenin peşinden gelip geri döndüklerini gördüm.Bununla ilgili cevaplarıda buldum. ....1-Sığlık kıyı bölgedeyseniz levrek sizi görüyor.O merada 1 veya 2 levrek olduğunu düşünürseniz,balığı kaçırdınız demektir. ...2-O bölgedeki balıkların veya levreklerin hangi tür ufak balıkları yediğini anlayın veya kıyıda hangi tür ufak balıkların gezindiğini görün ,ben denize girerken gördüğüm kıyıdaki ufak balıkla ,levreğin karnından çıkan balığın aynı olduğunu ,gördüm.Dolayısı ile çantanızdaki ona benzer,sahteyi kullanın. Ben sonradan hamsi sahtesi attığımda ,levreğin yabancıladığını ,peşinden geldiğini atlamadığını gördüm...3-Asla spin de yumuşak misina kullanmayın çünkü kamışlar da esnek olduğunda yeterli tasmalama yapılamıyor.Bu da kaçma ihtimalini kuvvetlendiriyor. ..4-Balığı asla sudan kepçesiz,almayın.Yükü makinaya bindirerek geri geri gelerek,kıyıya çıkarın.Tatil sezonunun açıldığı bu aylarda işallah bol levrekli günler diliyorum.Şu anda aklıma gelenler bunlar sorularınız olursa cevaplarım.***

2. udas

udas utku

Favori Kamış:
    shimano alivio
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000FB
    En İyi Avı:
    pisi 40cm minekop 45cm
    Suat abim selamlar,
    Bahsetmiş olduğunuz teknik detaylara birde kısmeti ilave yapmak istiyorum ben müsaede edersen. Kısmetin yok ise ne kadar teknik kullansak, ne kadar usta olsak bile birşey farketmiyor malesef. Ancak levrek avı hakikaten çok meşakkatli bir av olsa gerek. Henüz kısmet olmadı bana fakat dediklerinizi mutlaka değerlendirmeye alacağım. Tek merak ettiğim canlı yem ile yakalama şansımı yüksek olur yoksa sahteyle mi?

selamlar,

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Merhaba aslında kısmet ,olsada bence merada aç balık olup olmaması ile ilgili ,eskiden daha kalın takımlar kullanırdık.Ama artık balık yok...Neyse canlı yem olayına hiç girmedim ,girmekte istemem çünkü vicdanım kaldırmıyor...Ama kesin yakalamak istersen gece ışıklı yemli şamandrayı tavsiye ederim selamlar

4. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Suat bey önereceğiniz sahte varmıdır? Özellikle lüfer familyası için.

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Marmara bölgesi için hamsi veya gümüş balığı benzeri sahteleri idealdir.

6. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Avlak yerim Şile-Ağva. Karadeniz kıyıları :)