Herkese merhaba. Spin avcılığına merak sardım. 1 aydır araştırma yapıyorum. Hiçbir malzemem yok. Balıkçılığada yeni başlıcam. Antalya Serikteyim. Hedef balık levrek turna yada deniz kenarından spin ile ne balık tutulabilicekse. Birşeyler öğrenince bir kaç balık tutunca daha iyi bir set yapacam fakat şimdilik herşey dahil max 150 lira civarı işimi görecek bana bu işi öğretecek bir set istiyorum. Okuma shimano falan çok iyi ama dediğim gibi onları bu işi biraz öğirince alacam. bana sahtesi ıvırı zıvırı 150 yi geçmicek. bende başka bi kaç hobi daha var o yüzden bütçe şimdilik baya kısıtlı Sizce bu set nasıl? Silstar Goldmax Pro-240 Spinning (At/Çek) Set - 41.10 $ + KDV Sizden dediğim gibi hiçbir malzemem yok işimi görecek her türlü ekipman (kamış makina misina sahteler) ne gerekiyorsa tavsiye istiyorum. ayrıca bu bölgedeki avlaklar falan da paylaşılırsa sevinirim. burada bildiğiniz güvendiginiz av malzemesi satan yer varsa ordanda alabilirim amma çok şey istedim haa. napayım içim kıpır kıpır en kısa zamanda levrek tutmam lazım reeling
En kısa zamanda Levrek tutman Lazımsa Balık Pazarına Git At-çek ile 2 yıldır arıyorum da bulamadım daha. Tabii kısmet, belki ilk atışında da tutabilirsin...
Ben solda resmimin altında seti 100 Tl ye aldım makine ve kamışı çok da memnunum. Başlangıç için ideal diye düşünüyorum.
2 Yıl mı hiç maşlamasımmı bu işe 2 yıl olmasada sabırlı olacam kararlı olacam azimli olacam balık tutacam uleynn hihi termosdan sıcak çay temiz hava belki hoş sohbet tutamasakta oltaya takılan poşetin dalın çöpün verdiği 2 saniyelik heyecan yeter. olmazsa eve giderken de balıkçıdan 2 levrek alır hanımın dalgasından kurtuluruz. şşşt kimse duymasın :thumb:
evet erhan olabilir. kamış galiba karbon değil. bu şimşek çekme işi beni düşündürüyor biraz. nasıl kamış karbon olmazsa ne sıkıntı olabilir
sinan bey termostan sıcak çay temiz hava belki hoş sohbette yeter. eve giderken balıkçıdan levrek alıp hanıma dalga konusu olmamak lazım tabi. aman kimse duymasın
Forumda o kadar çok spin takım önerisi mevcutki, araştırma ile çok güzel bilgiler edinebilirsiniz. her üyenin profilinde kendi kullandığı malzemeler bile yaziyor hatta ben henüz genel av oltasına sahibim, kamışı pazartesiye inşallah tamamlıcaz
Adi malzeme ile işi öğrenemezsin, boşuna pösteki sayar durursun. 150 TL az para değil, bir Daiwa makine, hallice bir kamış almaya yetecektir eminim.
Burda işin ustası abiler ustalar var tabi bana yorum yapmak düşmez ama kullandığım üründen memnunum. Yani bu set beni uzun süre götürürmü bilmöiyorum sadece senin gibi bende yeni sayılırım başlangıç için güzel bi set, daha ileriki zamanlarda tecrübe kazanıncaa n iyi tercihi kendiniz yaparsınız. Çok para çok iyi set demek değil onu biliyorum, yani heer 200 tl verdiğiniz kamıştan makineden aynı erformansı alamıyorsunuz o nedenle belli bi zaman tecrübe kazanmakta fayda var.
Araştırmalarım devam ediyor. ben de sizin gibi alivio kamış ve hyperloop makina üzerine biraz yoğunlaştım bu makinanın deviri düşük gibi bir de rb serisimi fb serisim sizce. kamış 270 mi 240 mı daha uygun peki boyum 178. bir de atar değeri 10 30 mu yoksa 7 21 gibi biraz daha düşük mü olsun sizce hedef balık levrek
Sonunda bir takım almayı başarabildim. ama tam istediğim takım olmadı. aslında spro passin 730 makina ve almunia kamış alacaktım. Ama belki geçici bir hevestir şudur budur idareten bi al eğer becerisen en iyisini gider öyle alırsın deyip en başta sorduğum takımı aldım. onun da 240 boyundaki 5-20 atarlı çok yumuşak diye 270 15-40 atarlısını alayım deyip sipariş verdim ertesi gün aradılar abi 270 kalmamış 300 gönderelimmi dediler gönderin dedim bende 300 lük olanda 30-80 atarlıymış. karışık bişey oldu yani . neyse aldıklarım bunlar yorumlarınızı bekliyorum. http://www.spotbalik.com.tr/Goldmax-Pro-300-Spinning-AtCek-Set,PR-35595.html http://www.spotbalik.com.tr/303-ALBA-LuFER-KASIK-NO0-5-arasi-secenekli-NO2,PR-33786.html http://www.spotbalik.com.tr/BUBBLE-PEN-080-SUNI-YEM-05,PR-21664.html http://www.spotbalik.com.tr/LV-Minnow-105F-105cm-11gr-Maket-Balik-04,PR-35115.html