spin + genel kullanım için catana mı trio s mi sizce

Konu, 'Makineler' kısmında ugur.dsi tarafından paylaşıldı.

1. ugur.dsi

ugur.dsi uğur gökbay

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    Merhaba 4 aydır formunuzu takip ediyorum . Hiç av raporu yollayamadım , yada konularla ilgili yorum yapmadım. 8enim sorum şu olacak tatlı su levreği , kasna ve deniz levreği ve şamandıralı yemli takım için okuma v system 2.40 1O-3O gr ve trio s 30 düşonüyrum ama bazı yorumlarda daiwa ve shimano makine hariç hiçbir makine önerilmiyor acaba v system kamış ve trio s uygunmudur yoksashimmano nun indirimli olduğu şu günlerde catana mı uygun olur cevaplarınız için şimdiden teşekkür ve iyi avlar dilerim.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Uğur kardeşim,

Madem 250 Tl.gibi rakamla takım oluşturacaksın,

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_catana_cx_spinning_270_m_10__30_gr-pmu924.html

http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_fc_4xsss1_bb-pmu834.html

Çok daha detaylı incelemek istersen,

http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=59&syf=2

http://www.balikavmarketi.com/main/products.asp?cat_ID=57&syf=2

Makina seçiminizde ki tercihiiz, sadece spin amaçlı ise 2500 lük, zaman zaman spin, zaman zaman beklemeli derseniz 4000 lik olmalı derim.

Karar sizin.

3. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Uğur bey merhaba
    Sinobun neresindensiniz ? Hemşehrilerime burda rastlamak güzel.Bende Boyabatlıyım.Tevfik abi genel anlamda yardımcı olmuş.Şamandıralı takım için hassas atarlı kamış daha uygun olacaktır.Makina için Trio 30S doğru bir karar.Yüksek devirli oluşu şamandıralı avcılıkta verim kaliteni artıracaktır.

4. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    catanayı ben hem yemlide hem atçekte kullanıyorum tavsiye ederim :thumb:

5. 39348

39348

Bakınız favori kamış ve makina (Avatar resmimin altında) :D . Ustalarımın tavsiyesi ile alınmıştır. Güle güle kullan... ;)

Kaldı ki okuma'ya ayrı bir hayranlığım var. Al pişman olmazsın...

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ceyhun kardeşim merhabalar.

Dikkat ederseniz, bu konu ve diğer tüm konulara ilişkin mesajlarımda, hiç bir zaman bir makina hakkında kötüdür diye yorum yapmam. 20 liralık makina var 220 liralık makina var. 20 liralık makinadan, 220 liralık performans beklemek, pek de olası değildir malumunuz.

Bu konuda da, ilgili arkadaşımın verdiği linkte ki makina hakkında olumsuz beyanım olmamıştır. Sadece arkadaşımızın, bu ürünle Catana arasında ki ikilemde kalması sonucu ben, o fiyatlarda ise, Catanayı değil, Exageyi baz alması mesajını verdim kendilerine.

Okuma markalı ürünler hiç kullanmadım. Sadece burada, o kadar çok meth edildiği için, gittiğim satış yerlerinde, sırf merakımdan alıp inceleme fırsatım oldu bir kaç modelini, '' Bakalım denildiği kadar var mı '' diye? ama , inan ki o kadar da değildi incelediğim ürünler.

Benim yaşamımda ki prensiplerimden biride, bir ürünü direkt 1. elden almak, 1. elden araştırarak kıyaslama yapabilmektir. Bu nedenle mümkün mertebe distirübütör linklerini veririm ki, diğer sitelerle fiyat ve özellikleri konusunda sağlıklı kıyaslama yapılabilsin.

Sonunda da '' Karar sizin '' demişim.

Dediğiniz gibi Shimano ürünlerini kullanmaya gayret ediyorum. Çok üst seviyelerde ki ürünlerini kullanamasamda, kullanmaya çalıştığım seviyelerinden oldukça memnunum. Benim memnuniyetimin yanı sıra, dost ve arkadaşlarımında memnuniyetlerinden ayrıca haz duyarım.

Bakış açım ve değerlendirmelerim çok samimi olarak böyledir.

İyi dileklerimle.

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Tevfik abi,

Bugüne kadar abu garcia ve penn hariç kullanmadığım marka kalmadı. Ayrıca hepsinin içini açıp bakım yapmışlığım var. özellikle rulmanlarına ve mekanik işleyişine dikkat ederim makinaların. Daiwa makinalar içini açınca şaşırtan cinsten:) Ama Shimano'nun kullandığı rulmanların Okuma'nın kullandığı rulmanlardan bir farkı yok. İnanın 100tl'lik Okuma makina içinde bile mühürlü paslanmaz çelik rulman var(av-65). İşçilik farkı tabiki olacak, marka farklı sonuçta. ama üst modellere baktığınızda trio s, raw ve salina gibi bu modeller Shimanoyla karşılaştırılır. Nasıl karşılaştırılır; Shimano'da metal kasa ve fazla bilya olsun dediğinizde fiyat 500-600tl üzerine çıkıyor. Ama aynı özelliklerle hatta fazla bilya sayısı (mühürlü paslanmaz bilya) ile Okuma'da en üst seriler 300-350tl civarında. Shimano bence sadece marka değerini satıyor.

Birde servis işi var. Shimano'da bir parçaya ihtiyaç duyduğunuzda 10-40 euro para verip almanız gerekiyor o parçayı. Okuma'da ücretsiz. 3 yıldır Av-65 kullanıyorum, 6+1dir bu makina. 6bilye mühürlü paslanmaz çeliktir. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. Her makinada olan ufak tefek sorunları servis ücretsiz halleder ve sıfır gibi teslim eder makinayı size. Shimano'da böyle bir servis verse belki o paralar verilebilir. Ama tekrar söylemek istiyorum Daiwa'nın üst modellerindeki işçiliği ve mekanik işleyişi hiç birinde yok.

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    gönül rahatlığıyla catana alabilirsin pişman olmazsın tabi son karar senin..

10. 29519

29519

Tabii ki catana.

11. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390, Okuma Salina Seaspin 240 - 10/40
    Favori Makine:
    DAM Quick SLR Surf 560 FD, Okuma Trio 40S
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Peki bir de şu mantığı anlamaya çalışıyorum. Catana sorarken neden exage öneriliyor. Bütçe belli catana 80 tl, exage 160 tl (aşağı yukarı). exage çok daha iyi olduğu fiyatından belli. aynı fiyata iki adet catana eder. Peki catana bir at-çek için uygun değil mi?

12. 29519

29519

Catana at çek için gayet uygun bir makine. Arkadaşım yanımda 3.800 lük levrek çekti ve herhangi bir zorluk veya sorun yaşamadı makinesi ile çok daha irilerini de çeker o makine.

13. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Tamam işte aradığım cevap. Yani imkanlar dahilinde öneriler sunmak en mantıklısı. corsa iş görürken astra önermek gibi birşey...

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Anlatayım mantığımı size, Hakan kardeşim.

Konunun açılış mesajına sağlıklı bakarsanız, ilgili arkadaşımın linkini verdiği makina, 130-140 tl seviyeleri, kamışla beraber 250 tl. Benim verdiğim linklerin toplamıda aynı seviyeler değil mi? Kişi bu seviyelerde bir makina ve kamış bütçesii le yola çıkmışsa, o bütçe seviyelerinde makina önerilmesi bence çok doğaldır. O zaman 80 liralık Catana değilde, Shimanonun 40 liralık Hyperloopu önerilse de olur; 2 tane Catana yapar.

http://www.guvencemshop.com/asp/product/6423/OKUMA-Trio-30s-MAKINA

Tabii kişiler, farklı çerçevelerde ki pencerelerden bakınca, değerlendirmelerinde farklı olması, bir o kadar doğaldır.

15. pelikan01

pelikan01 Hakan Yasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Akya 2 kg.
    Tevfik abi, sözüm sana degildi. Yanlış anlaşılma olmasın. Trio fiyatıyla exage fiyatı yakın. Farkındamıyız? elbette...

Catana bir örnek. iş görürken, başka bir ürünün iki katı fiyatlısı heryerde öneriliyor. Araştırın forumu görürsünüz...

16. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    bende shımano kullanıyorum shımano twınpower ve shımano bıomaster cok memnunum benım arkadas okuma kullanıyordu trio 30s bıraz zorladı ve makınenın kafası sallanmaya basladı daıwayı kullanmadım yorum yapamam ama shımano gercekten guzel

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ikisside shimano ama exage 2500 spin için en ideali, yapısından ileri geliyor. param olsa koşa koşa gider alırım. ama galiba arkadaş yemli ve beklemeli takım atacak, catana 40 arkadaş için en uygunu gibi gözüküyor
    ayrıca diğer arkadaşların görüşleride çok değerli ve yerinde, eşi bulunmaz bilgi paylaşımı var, herkes bildiğini söylüyor, bu durumda daha doğru bir seçim yapacağınıza inanıyorum

18. ugur.dsi

ugur.dsi uğur gökbay

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Okuma trio 40 s
    değerli yorumlarınız için teşekkürler anladığğm kadarı ile shimano kalite olarak ağır basıyor okuma ise daha ucuz ömür boyu servis ve yeni çıkan makineleri teknolojinln sınırlarını zorlayıp aynı anda birçok özelliği bir yerde toplamışlar kısaca sağlamlık ta shimano , işlevlik bakımından okuma ... Bende fazla balığa çıkamadığımdan okuma v system trio 40 s i sipariş vereceğim vedat üstadımızın (abayoğlu) selamını söyledim indirimide kaptım cengiz balıkçılıktan .... boyabatlı arkadaşım samsunluyum ama 5 senedir sinopta yaşıyorum sinop u çok seviyorum sinopa geldiğin zaman havalarda müsait olduğunda balığada çıkarı tüm arkadaşlara ve üstadlara sevgiler saygılar

19. 29519

29519

trio ile exage ı karşılaştırma. Trio da örgü misina kullanırsan bir çok sorun yaşayabilirsin ama exage da bu sorunlar çok daha az başına gelir.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Spin ve yemli için daiwa regal öneririm fiyati 90-100tl olsa gerek. Yedek parça teknik bakim vs.. de düsünmezsiniz alir bikana kadar kullanirsiniz