Spin için hangi makina

Konu, 'Makineler' kısmında cipura tarafından paylaşıldı.

1. cipura

cipura

Favori Kamış:
    Gerekli donanim mevcut...
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Merhaba dostlar değerli abiler,

Bir süredir at-çek için kullanmak üzere makina araştırıyorum fakat bir karara varamadım birbirine benzer özelliklerde çok sayıda makina var. Benim eleyip listelediklerimi aşağıya ekliyorum. Bilgi ve deneyimlerinize dayanarak bunlardan hangisini bana önerirsiniz. Pazarda çok fazla okuma ve shimano makina var açıkçası bunlardan başka pek bilgim yok. Aynı kategori ve fiyat aralığında kaliteli olduğunu düşündüğünüz makinalar varsa önerilerinizi duymak isterim. Hepinize bol avlar dilerim.

Okuma Trio40s
    Fiyat:145TL
    Devir:6.1
    Ağırlık:306gr
    Bilya:9+1

Okuma Trio40 Red Core
    Fiyat:105TL
    Devir:5.0
    Ağırlık:300gr
    Bilya:4+1

Shimano Socorro 4000
    Fiyat:135TL
    Devir:5.1
    Ağırlık:355gr
    Bilya:1+1
    Max Çeker:6.3kg

Shimano Nexave 4000FC
    Fiyat:115TL
    Ağırlık:360gr
    Bilya:3+1

Shimano Exage 4000FC
    Fiyat:150TL
    Ağırlık:360gr
    Bilya:4+1

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Exage 4000Fc kullanıyorum. :) En sevdiğim makinem diyebilirim, fiyatı da performansına göre gayet makul... Pişman olmazsın.

3. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Barış Bey,

Aklınızı karıştırmak istemiyorum ancak, shimano exage 3000 SFC'yi kullanıyorum ve çok memnunum. Kesinlikle öneririm. At/çek bir zevke dönüşüyor...

4. :thumb: :thumb:

5. cipura

cipura

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Merhaba,
    Öneriler için teşekkür ederim.FC ile SFC nin farkları nelerdir? Doyurucu pek bir bilgi bulamadım. 2.40 lık spin kamışım var. İleride başka kamışlardada kullanabilirim diye 4000lik modellerden düşünüyorum. Benim gönlümde nexave ile exage arasında kaldı, bildiğim kadarıyla aralarındaki tek fark exage'in gövdesinin döküm alüminyum olması. Bu modeller elime aldığımda sağlamlık hissi uyandırıyor fakat diğer modellere göre ağırlar.

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
  7. 29519

29519

Yok daiwa var zaten bende de.. hatta crossfire sweepfire filanda kullanmışlığım vardır. Lakin bana cevap vereceğinize bakın arkadaş kararsız kalmış o na cevap verin. Kendinizce ukalalık yapıp egonuzu şişirmek için değil insanlara yardım etmek için kullanın forumları.
    Size bir soru çocukken misketlerinizi yutturuyor muydunuz? :D

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Barış kardeş kusura bakma senin konunu da mahvettik.

Shimano Nexave 2500 FC kullanıcısıyım. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Diğerleri hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım.

9. AH-TAPOT

AH-TAPOT Mersin

İnsanların beş para vermeden savurdugu ön yargılar vardır evet bunlar çok ucuzdur herkez savurabilir :)

Taraf değilim malesef :):):) Ne Uluç bey ' e Ne de Serdar Bey'e bu ortamda herkez istediği yoruma istediği bilgilerini aktarmakta özgürdür buna kimse engel olamaz :)

Ama her yapılan yoruma her söylenen söze aksi yaklaşımlar sergilemekte sanıyorum kastidir ve bu hiç hoş değil :)

Geçtiğimiz günlerde wtd konu başlığı altında incelediğim bir konu örnek olabilir ön yargılarınızdan kurtulmanız temennisiyle saglıcakla...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49427 dilerim noktasına virgülüne varana kadar incelersiniz demek istedigimi anlarsınız sanıyorum :)

Bu arada spro marka makineleride incelemeni tavsiye ederim kardeşim hoşça kal ..

10. İlkerrr

İlkerrr İlker

Kesinlikle tavsiyem trio 40s Makinanın sağlamlığını aşağıdaki videolardan izleyebilirsin 30 luk ve 40 lık makinalarla köpekbalığı yakalıyorlar ve bu makinanın 6.2:1 yüksek devirine rağmen 30 luk makinada 8 kg 40 lık makinada 9kg drag gücü var Ayrıca satıcı makinasının arkasında duruyor yedek parça bakımından sıkıntı çekmezsin

30 luk okuma trio s ile köpekbalığı avı
    http://www.youtube.com/watch?v=48Rj_KeCLnw

40 lık okuma trio s ile köpekbalığı avı

http://www.youtube.com/watch?v=HnaeWnvisWA

11. 29519

29519

Okuma trio yüksek devri nedeni ile su üstü sahteler için seçenekler arasında olabilir. Lakin balance iyi değil kafa çok yalpa yapıyor o yüzden örgü misinalarda sorun çıkarma olasılığı yüksek. Eğer sadece misina kullanırım deniliyorsa tercih edilebilir ama örgü kullanılacaksa ben önermem.

12. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tevfik abi görürse tam olarak aydınlatır ancak benim hatırladığım kadarıyla bu FC olayı sezonla alakalı yeni model gibi bir şeydi herhalde. Bir yazısında şunu belirtmişti. 3000 SFC kasa olarak 2500 FC ile aynı boyutta ancak daha az misina sarıyordu. Yanlışım olmasın ancak hatırladığım kadarıyla öyle. Çok büyük avlarda kullanmayacaksanız ve fazladan ağırlık istemiyorsanız 2500 FC'yide düşünebilirsiniz. Sürekli at çeklerde 2500'lük bir makine hafif birde kamışınız varsa avın ortalarında hafifliği ile farkını kanıtlayacaktır... Nexave'de iyidir lafım yok ancak exage sahibi olduğunuzda arada ödediğiniz küçük mebla için farkı hissedecekseniz...

13. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    ohhh konu baya haraketli mısırı patlattım devamlı f5 e basıp okuyorum :)

ya arkadaşlar bırakın üç günlük dünyada 5 paralık keyfimiz var didişmeyin

ayrıca asıl konuya gelince BU GÜN BENDE BAKTIM exage 4000 ne OKUMA V SİSTEMDE bence sırıttı 2500 lüğü harika oldu kamışına göre hareket et bence sonuçta 2500 ile 4000 arasında taş çatlasa 20 lira fark eder

14. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Al benden de o kadar :D :D

Konu başşlığına gelirsek Ben Bir Daha DAİWA Almam..
    Ben makinaya üç hak verdim en baba bir hafta gitti :(

15. cipura

cipura

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Selamlar, hepinizin yazdıklarınızı okudum yorumlarınız için teşekkür ederim.

Fazla mısırın varsa bende alabilirim :) Aynı fikirdeyim. Olta dediğin ince, narin olacak ben böyle keyif alıyorum. 2.40lık seaspin kamış aldım 4000lik makina biraz iri gibi geldi banada 2500 daha yakışıklı oluyor, daha uzun kamış alırsam diyede arada kalıyorum.

Evet 2500 daha fazla sarım yapıyor. Şu FC SFC RCDH gibi kodlarıda merak ettim açıkçası. Muhtemelen köklü değişiklikler yoktur ama almışken daha performanslısını almak gerek :)

İlker okuma makinalarda düşündüğüm trio40s ti fakat uluç abi kurtlandırdı şimdi :) ince ve yüksek çekerinden dolayı örgü misina kullanmayı düşünüyorum ama ilk fırsatta arap saçına dönmeye çok meyilliydi diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin.

Valla Mustafa abi sorma en son bıraktığımda 3-5 mesaj vardı 3 sayfa görünce şaşırdım bir kaç gündür Serdar abiyle Uluç abiye forum dar geliyor konudan konuya taşıyorlar :)

Sanırım şöyle birşey daha iyi olabilir benim için. Herkes makinasından memnun. Ama memnun olmadığınız veya gözünüze batan detaylar varsa belirtebilirmisiniz? Birde tamam makinadaki bu rulmanlar mekanizmanın bel kemiği ne kadar etkili oluyor performansa kiminde 3 kiminde 5 kiminde 10 tane bilye var.

Ayrıca makinanın devir sayısı sahteleri daha hızlı çektiğini göstermiyor sanırım. 6.1 devire sahip bir makinanın line retrieve'i ile 5.1 devire sahip bir makinanın line retrieve'i aynı. Sonuç olarak ikisindede kolu 1 tur döndürdüğümüzde 88cm sarım yapıyor. Yanlışım varsa düzeltirmisiniz?

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sana kısaca, Daiwa al diyoruz. Zira, detaya girdikçe, kafan karışır, topiği de allak bullak ederler, can sıkıntısından başka bir şey çıkmaz.

Daiwa alırsan, o dediğin ip misinanın barsak gibi oluvermesi olayı olmaz.

Herkes makinasındna memnun, evet, çok doğru.

Hiç unutmam. bizim bir mürt kardeşimiz vardı. Cübbeli filan bir arkadaş. Bunun bir makinası vardı, gacırt, gucurt... Sarma teli muhteşem, teknoloji harikasıydı, bir inşaat telinden yapılma, küflü, yamru yumru.

Bir gün hasbel kader çaparisine 6 istavrit vurmuş, çekmedi makine, aldı gitti kamışı dağa yukarı, çapari kıyıya geldi, balıkları ben topladım.

Ama sorardık, "Ben gayet memnunum makinemden" derdi hep.

Memnunum diye bir kriter yok. Bunu bir anlamak gerekiyor. Herkes gayet memnundu BANAX SX'lerden. İlk ben "Yahu tamam ama, o kadar da değil" dedim bu forumlarda. Hatta, distribütörü arkadaşlar gönül bile koydular bu yüzden.

Peki bugün hiç bunların namı geçiyor mu hiç?

Kağıtta yazılamıyor bir şeyler. Kullanınca görüyorsunuz. 4+1 bilya, her zaman 4+1 bilya etmiyor. Bir turda 88 cm sarmak, her zaman bu etmiyor.

İyi makine, kendini zorda iken belli ediyor. İstavridi, izmariti, lüferi her makine çekiyor zaten. git al bir tane alba, tepe tepe kullan.

İyi makine, ona ihtiyaç olunca kendini belli ediyor. 100m öteye koca yemi indirmek için, 4.20 kamış kullanırken, ucunda 1.5 m köpekbalığı olunca o zaman anlaşılıyor onun kıymeti. Kurda 10kg levrek yapışınca biliniyor o makaradaki hassas kalamanın değeri.

Uzatmak istemiyorum, dediğim sebeplerden. al bir Daiwa, gücünün yettiği en iyisini. 20 sene sonra okursun bunları, o zaman sağ olursam dersin, bu adamın varmış bildiği.

Ha, 3 tane daiwa'yı dağıtmış arkadaş helal olsun derim. Balina tutmaya gitmiş herhalde. zira biz metreyle ölçülen bir sürü balık tuttuk, kaç senedir tık dedirtemedik Daiwa'ya. Elinden öpmek lazım, ne tutuyorsa artık.

17. 29519

29519

Daiwa da daiwa daiwa diawa daiwa... Tamam daiwa kötü makineler üretiyor demiyoruzda nedir bu daiwa da daiwa?.. yenilikçi olmak yeniliklere açık olmak derken neden daiwadan başka bir şey demiyorsun, onu anlamıyorum.
    Neden daiwa diye soruyorum, exage dan aynı fiyat aralığında olan bir daiwa modelinin, exage dan ne gibi bir artı özelliği var ki tercih edilmeli diyorum. sen "mağara adamısıııın" filan gibi saçma sapan cümleler kuruyorsun.
    Serdar bey bu insanlar bu makinelere belli bir bedel ödeyecekler ve neden o bedeli odemeleri gerektiğini söyleyen bizler bunun açıklamasını da yapmalıyız sanırım.
    Bu arada balinalar balık değildir olta ile tutulmazlar, balinalar memelidir.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Beklemediğim bir şey dedin ki, helal diyorum, şapka çıkarıyorum: "Bu arada balinalar balık değildir olta ile tutulmazlar, balinalar memelidir"

Yaa, bizde Daiwa ile gitmiş balina tutmuş herhalde ki, kötü diyor demiştik. Neyse. Bu arada, oltayla tutulan balinalarda var, not olarak düşeyim. Balina nesli sperm balinası ve mavi balinadan ibaret değil. Ve benim balina balıktır demediğim gerçeğpi de ortada zaten, herneyse. Neyse..

Asıl soru şu: Neden "Shimano, shimano, shimano..."

Exage dediğin hangi exage, fb, sw, fc, rc, xa, za, hedea, hödöx hangisi? Bu bile Shiamno almamak için yeterli bir sebep. 1000'mi, 2500'mü, 3000'mi?

Hangi shimano? Exage diyorsun, 1000 FC ile 3000 FA arasına, fiyat ve kalite olarak dağlar var. Hangisi?

Ben bir orta karar model alayım. Exage 3000 FA olsun mesela. Onun yerine al bir Daiwa Regal 5İA 3000, yarı parasına nerdeyse. en azından misinayı büküp eline vermez hemen. En azındna makarası plastik değil, Shimano gibi. Ha, ABS kafa olup, ip misinada dert çıkarmayacağı da cabası.

19. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    arkadaşlar sonuçta 2 firmada hiç birinize bu olaydan prim vermiyor dışarıdanda okuyan arkadaşlar için linkleri ile makinaları ekleyin alacak arkadaşlarda cebine göre yada kullanım amacına göre beğensinler saygılar

20. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    FC, RC, RCDH, SFC, SRC, MHSRC tüm bunların ayrı ayrı anlamları var.
    3000 liklerde SRC, SFC ve birde daha az misina alan ve devri daha yüksek olan 3000 MHSRC var. bu 3000 lik serilerde misina kapasiteleri çok az olduğundan, ben pek sıcak bakmam. 2500 ve 4000 FC önden kalamalı modeller tek kollu tutamaklıdır. FC serisinde çift kol tutamaklı tercih yoktur.
    2500 ve 4000 RC ( Tek kollu tutamak ) RCDH ( Çift kol tutamaklı tercihleri vardır. Bunlar arkadan kalamalıdırlar.)

NOT: isottevfik adlı üyenin bana attığı özel mesajdan alıntıdır. Bilgiler ona aittir.