Ustalar oncelikle sizlerden ozur dilerim... internetle aram cok iyi degildir buraya sadece soru sormak icin giriyomus gibi oluyorum ama.... Spin icin iki makina arasinda kararsiz kaldim. 1-) Okuma safina pro spa-40 2-) daiwa legalis 3000 sh Tam olarak bu iki modelden bahsediyorum. Neden bu cumleyi vurguladim derseniz . modellerin isimlerindeki degerler sayilar harfler biraz degistimi makinalarin agirligindan misina kapasitesinden tutun cekerine devir sayisina kadar etkiliyor.. Kullananlar veya esinden dostundan bilenler varsa tecrubelerini duymak isterim... Bu sefer tavsiyelerinizi paylasacaginizi temenni ediyorum. Tesekkurler Okuma trio 40s diuyecektim yanlislik oldu Yeniden soyluyorum 1-) okuma trio 40s mi Yoksa 1-)daiwa legasis 3000 sh mi?
Abim ikisini de kullanmadım fakat spin makinede ağırlık büyük bir etken diye düşünüyorum. 75-100 gram fark bile size çok şey kazandırır. Bilye sayısı olarak Safina'da 4 bilye var, Daiwa'da 7 bilye. Uygulanan güç, Daiwa'da daha eşit dağılacaktır. Fiyat olarak da iki katı fiyatlı olması (malesef böyle ki) daha kaliteli olduğunu ima ediyor olabilir. Ben de yakında Okuma Avenger Av-30 almayı düşünüyorum, bunu da bir inceleyin isterseniz.
Okuma trioS'lerde ip misinayla sorun yaşayanlar çokça olmuştu. Legalis için pek olumsuz birşey okumadım. Kendim kullanmadım ama 2 makina arasında tercih yapacak olsam legalisi tercih ederdim.
Mustafa 50-100 daha birikir. Bütçeni zorla alabileceğinin en iyisini al ki ileride pişman olma ve yeni arayışlara girme. Ama bütçem 150-200 diyorsan da al bir Shimano Exage keyfine bak.
anladığım kadarı ile 200 liralık bütçen var. 1) Shimano Exage 3000SFD veya 2500FD ( 3 kg drag) 60 gr önemsiz ben güclü kuvvetli adamım dersen 4000FD lik (6kg drag ) Kendim Shimano stradic 4000 F ve Shimano Sphia C3000 HGS kullanıyorum bence exaga daha yumuşak ve keyifli bir sarımı var 2) Ben shimano değilde servisi daha hızlı olduğunu beklediğim veya düşündüğüm okuma olsun dersen Okuma RTX 40 S veya 40 iyi bir seçim olabilir İp ile sorun duymadım ayrıca çok hafif. Su üstü sahte de aktif olacam dersen 40S seç 6:0:0 devirli diğeri 5:0:0 devirli çekeri 6 kg ve 240 gr ağırlık yalnız yedek kafa yok. 3) Eğer servis olmasın bozulursa yapacak malzeme bulamasam da daha uygun fiyata, işimi gören kalite malzeme uzun ömür ( birazda şans dır ) dersen Spro passion 720 hala zevkle kullanıyorum tavsiyem olur ortala 100 tl yedek kafa yok kendo ip ile sorun yaşamadım. İkinci seçeneği kullanmadım ama Okuma RTX 30S türkiyede olsaydı alcakdım başka yerden Sphia elime geçti