Merhabalar Herkese, Şu anda kullandığım Shimano Aernos 2500FA makinamın yerine Shimano Aero 4000 düşünüyorum. Bu makinayı kullanan varmıdır acaba? Ne dersiniz spinde iş yapar mı? Kullandığım makina : http://www.balikmarketim.com/shimano-aernos-2500-fa-olta-makinesi Almak istediğim makina : http://www.spotbalik.com.tr/Aero-4000-FA-Spinning-3x-S-ARB1BB,PR-35982.html Sormak istediğim ve acayip aklıma takılan Aero 4000'in 4.8.1 devir olması, şu an ki kullandığım 5.2.1. 4.8.1 devir spine uygunmudur yoksa farklı makinalaramı bakmam uygun olur? Yardımlarınızı ve yönlendirmenizi beklerim. Teşekkürler
Selam, Shimano exage 4000fc kullaniyorum. Fiyati makul ve super performans, İpi ne kalamaya sarma ne kus gozu dugumu, Fiyat performans bakimindan super makine
Biri 25'lik 5,2.1 devir. Diğeri 40'lık 4,8.1 devir. Bence bir turda sardığı misina boyuna bakmalı böyle bir durumda. Kafadan bu devir düşük demek yanlış olur sanıyorum. Diğer açıdan ne zaman, neyle, ne avlayacağın da seçimini etkilemeli. Örnek gece slikonla levrek avlayacak olsam 4,8.1 devir tercih ederim. (aynı kafa çapındaki makinalar arasında) Sabah suyunda su üstü sahteyle wtd aksiyonuyla avlanacak olsam. O zaman yüksek devirli makina kullanırım. Su üstü avlanırken elimdeki 25'lik 5,2.1 devirli makinamla çoğu zaman ip misina sahtenin kafasının altındaki iğnelere dolandı. Devri 6 üzeri bir makinada böyle bir sorun çıkmayacaktı muhtemelen.
Exage iyi bilirim, 3000 liği yedek makinam olur Bir üst segmentte gözüm kaldı. Bu yüzden Aernosa geçmiştim, şimdide güzel bir fırsat elime geçmişti bu yüzden Aero alayımmı diye düşünmüştüm.
Aslında bu makinayı levrek avlarında kullanmayı düşünüyorum, zira levrek ağır sarımı sever derler. Yeri gelicek raglou ile yeri gelicek 15-17 cm rapala ile kullanacaktım. Zaten bu boydaki rapalalar hantal oluyor 4.8.1 de ağır ağır sarar, rapalada salına salına gelir diye düşündüm Ama olduki devir çok düşük geldi rapalayı yüzdüremedik boşa o kadar para bağlamış olacağım. Şu anki aernosum 2500 kafa ve 5.2.1 bunu WTD de ve lüferde kullanıyorum. Aero 4000 i inceledim gayet hoşuma gitti. Ama devir olarak soru işareti kaldı kafamda. Fiyat olarakta 300 TL mahalledeki balıkçı elimde kaldı diye veriyor, piyasada 450-500 TL ler. Bu yüzden kararsız kaldım alayım mı almayayım mı diye
At-çek avcılığında makinanın sarım hızı kafa karıştıran bir konu. Sadece devir oranından bahsetmek çoğu zaman yanıltıcıdır. Örneğin, Penn Battle 3000 6.2:1 devir oranıyla bir kol turunda 78-80 cm sararken Shimano Aero Feeder at-çek klasmanına dahil edilebilecek boyutu ve 5,8:1 devir oranı ile 104cm misina sarar. Ki bu da bir çok dev boyutlu surf makinadan daha fazladır. Ben de bir süredir Shimano Aero Spin 4000 kullanıyorum. Üzerinde daha önce de kullandığım 0,13 Power Pro ipi, yine uzun süredir kullandığım Shimano Yasei Red 270 Mh kamışı ile at çek avı için oldukça iyi mesafelere atışlar yapabiliyorum. Gücünü, kalamasını test edecek bir balığa henüz rastlayamadım ancak Kadıköy İnce Çizgi mağazasındaki simülatörde deneme fırsatım oldu. Ve doğru bir makina tercih etmiş olduğumu anladım. Türkiye şartlarında karşıma çıkabilecek ve at-çek de hedef av olan her türlü balığı (avlak yapısı imkan verdiği sürece) sorunsuz kıyılatırım. Kısaca gündüz vakti lüfere kaşık atıp son sürat su üstünde zıplata zıplata çılgın gibi sarmam gerekir demiyorsanız işinizi görecek ve memnun edecek bir makinadır.
Av levrek ve gece av yapacak su üstü sahte kullanmayacaksan makina uygun bence. Eğer düşeş bulduysan ve ihtiyacın da varsa bence alınabilir. Aksiyona ve devire çok takılma. Çevremdeki birçok usta atçekçi elindeki makinanın devrini falan bilmiyor. Küçük, hafif, 100 metre kadar 0,35 mm misina alsın, kolu yağ gibi dönsün, kol geri kaçırmasın yeter. Birlikte avlanırken bazıları öyle yavaş sarıyorlar ki, içimden bu hızda sahte ne aksiyon yapacak diye geçirirdim hep. Biz isteriz ki gözümüze hoş gelen şekilde kıvrım kıvrım yüzsün. Ancak levreğin beklentisi genelde o değil, benim gördüğüm. Çok ağır hareket etmesi, gece avlarında levrek için kafi. Sabah suyunu tam bilemiyorum ama gece avlanacaksan, deviri kıstasların içindeki en son sırlara koyabilirsin bence.