Herkese merhaba, makina: okuma avenger 40 kamış: cormoran topfish 2.40 makinanın siparişini bugün verdim, eski makinam varken bayiden trabucco nun bir spinniing ürününü sardırmıştım. arkadaşıma da aynı misinadan sarmışlardı. aynı gün toplamda 2 rapala 2 tane de kaşık kaybettik.yukarıda ki makina ve kamışa göre lüfer avında kullanmak için hangi misinaları önerirsiniz. bütçe 20-30 tl. olarak düşünüyorum.
kalınlık olarak ne önerirsiniz? bir de aşağıdaki misinalar nasıldır acaba bilginiz var mı? http://www.avmarketi.com/asp/product/6571/OKUMA-BLUEFISH-MISINA-300M-0-26MM http://www.avmarketi.com/asp/product/164871/SHIMANO-TECHNIUM-SPINNING-0-22-MM-5-35-KG-300-MT-MISINA
çok tecrübem yok spin de. İpi karıştırıp onunla boğuşmak istemedim açıkcası. Okuduğum kadarıyla da başlangıçta pek tavsiye edilmiyor. O yüzden misine ye yöneldim
Ben direk iple başladım. Hiçbir şekilde karışma, kuşgözü, kopma yaşamadım. Her atıştan sonra ipi sarım klavuzuna düzgün bir şekilde yerleştirdikten sonra sarmaya başladım. Bu yapılan hareket ipten maksimum faydalanmayı sağlıyor. Makine: AV40b, Kamış: Okuma 2.40 VSystem İp: Kendo 0,165
sanırım çok dikkatli olamayacağımı düşündüğüm için iyi para verdiğim bir şeyin ilk denemelerimde heba olmasını istemiyorum. ama ileride ip kullanmayı düşünüyorum. bunun için de bol pratik yapıp elimi alıştırmalıyım spine sanırım
lüfer için esnemeyen misina öneririm. Boşluğu bulduğunda kurtulması, iğnenin tam oturmamasından kaynaklanır. İp misina ile sert bir tasma, mübremdir. (Bir büyüğümün tavsiyesidir.) Bojin veya captain ile başla, power pro ile devam et derim. Rüzgarla savaşmaz, sahtenin suya düşme anında mandalı kapatırsan karışmaz.
İp dedik ama arkadaş çekiniyor maalesef. Aslında denese hiç sorun olmadığını, daha rahat edeceğini görecek...
süper maxim nasıldır peki? tecrübe etmişliğiniz var mıdır? birazdan çıkıp bayiye gideceğim..ipleri de fiyat açısından araştırmak istiyorum bojin ve captainin hangi kalınlıklarını önerirsiniz.
teşekkürler..peki sahteyi direk ipe mi bağlıyorsunuz yoksa arada ip ile sahte arasında misine oluyor mu? (umarım anlatabilmişimdir ne sormak istediğimi).. Rapala klipsi kullanmak faydalı olur mu?
Sihirli bir formul yok. Arada fc misina kullanılırsa elbet daha avcı olacaktır. Ama balık yaparken, hele iri balık yaparken hiç gerek yok. Klips kullanmak sahteyi değiştirirken kolaylıktır. Yoksa rapala düğümü tercih edilir. Sanılmaya ki usta lüfer avcısıyım. Ordan burdan duyduklarımdır.
Teşekkürler bilgiler için...keşke makinenin yedek makarası olsaydı da birine misine diğerine ip kullansaydım.eminim ip daha iyidir okuduklarımda o yönde ama tecrübem olmadığı içinde karıştırıp boca etmekten çekiniyorum..
bende ilk önce iple başlamayın diyenlere inat iple başladım. Yalnız 10-15 tl civarında aldım karışır falan yazık olur diye. İlk olduğu içinde gerçekten karıştırdım ama neden olduğunu hem kendim hemde forumlardan okuyarak öğrendim. Makinanın kafasına alması gerektiğinden fazla doldurduğum için olduğunu gördük. Sana tavsiyem direk ip misina ile başla yalnız benim gibi ucuz yollu bir şey al ve makinanın kafasına çok fazla sarma. Ucuna leader falan takmıyorum okuma klipsi bağlıyorum ve alışkanlık olduğundan da rahatça atıp çekiyorum. Şuan kullandığım misina Berkley firecrystal 0.12 mm (60-70 tl civarı) zaten ip alacaksan oldukça ince al zaten kopma kesme gibi sorunun çok olmaz. Sadece ava gitmeden önce misinayı kontrol et uç kısımlarda bazen sağa sola değdiğinden tiftiklenme oluyor orayı kes at. Atmazsan sahte arkasından bakarsın daha önce benim ima komomo ya baktığım gibi
bir not daha vereyim klips takacaksan klipsi kapatırken iyice bak yoksa yine sahteye balık ağzında giderken bakarsın Tecrübe ile sabittir