Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Bunun yanında yaklaşık 10 senedir balık tutmak benim için büyük bir tutku iken böyle güzel bir foruma üye olmakta çok geç kalmışım. Kıyıdan levrek avında kullandığım okuma V-system kamışım ve okuma epix pro-40 makinem var. Epix pro'mu yaklaşık 4 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. Bununla birlikte epix pro genelde yemli avlarda kullandığımda çok daha rahat ettiğim bir makine. Şimdi V-system 270cm 10-40 atarlı kamışım için daha hafif bir makine almak istiyorum. Okuma trio 30 ile shimano fc 2500 yada 3000 arasında kararsız kaldım. Bir yanda çok memnun kaldığım okuma markası diğer yanda her zaman övülen shimano kalitesi. Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum Teşekkürler.
Merhaba Burak, Sendeki kamışın aynısı bende de var ve bu kamışı exage 4000 fc ile birlikte kullanıyorum. Sadece spin için kullanacaksan 2500 daha uygun olur. Bu arada ben misina olarak whiplash pro 0.06 tercih ediyorum ve bugüne kadar dolaşma vs. hiçbir sıkıntı yaşamadım. Makina gayet oturaklı ve sarmaya başladığında sana güven veriyor. Kalama ayarını doğru yaptığında balığın tüm hırçın hareketlerine anında cevap veriyor diyebilirim. Örgü misina ile bu kadar rahat ettiğim ilk makinem diyebilirim.
Cevaplar için teşekkür ederim. Evet aklımda bu makineyi sadece spin amaçlı kullanmak var fakat elime alıp 4000 ve 2500 lük modellerde aşırı bir ağırlık farkı hissetmediğim takdirde 4000 lik modeli de alabilirim. Trio ve exage'ı inceledim. Açıkcası exage daha güven verdi ama tabi önemli olan uzun vadede performansı.
Trio 40S kullaniyorum suan icin memnunum sadece kalama vidasi yalama oldu aradim gönderdiler kalama kapagini bu konuda okuma iyidir. Shimano nun kamislarini kullaniyorum eger kamislari gibi kaliteliyse yedek parca garantisine ihtiyac bile duymazsiniz diye düsünüyorum. Yaz sonuna dogru bende spin icin biomaster 5000 almayi düsünüyorum
Merhaba Burak. Söylemiş olduğun her iki markada benim pörtföyümde olan makineler.Ben Shimano Exage 2500 fc kullanıcısıyım ve bu makineyi kullandıktan sonra Okuma makinemi yedek olarak kullanmaya başladım.Gerçekten at-çek için biçilmiş kaftan.Tabi ki herkesin görüşleri farklı yönde olabilir.Okuma marka makineler de gerçekten güzel iş görüyor,fakat dediğim gibi Shimano benim için her zaman bir kaç adım önde. Sevgiyle kal.
Okuma yedek parça konusunda gerçekten de iyi. Gerçi ben 4 yıldır kullandığım epix pro makinemde bir defa bile tamire yada parçaya ihtiyaç duymadım. Son bir kez ikisini de inceledikten sonra karar vereceğim. Şimdilik shimano exage'a daha yakın gibiyim.
Merhaba Fatih bey, Her ikisini de kullanan biri olarak yorumunuz çok önemli, teşekkür ederim. Aklıma takılan tek konu okumanın yedek parça ve servisinin daha etkin olması. Bunun dışında exage sanırım daha iyi bir karar olacaktır.
Trio 40s kullanıyorum. Çok memnunum. Bir kullanıcısı olarak tavsiye ederim. İndirim zamanında aldığımdan fiyatı uygun gelmişti ancak şu an ne kadar bilemiyorum.3000 ya da 4000'liği farketmez. Zaten küçücük birşey, bir de açıkcası rengi de beni inanılmaz cezbetti Exage'da harika bir makine. Hangisi içine sinerse gözün kapalı alabilirsin. exage için 2500 düşünebilirsin. 3000 serisi S "shallow spool" yani sığ kafalı. Sadece braid misina kullanacaksan 3000'lik tercih et. Aksi halde 2500 her hâlükârda işini rahat rahat görecektir.
Bende shimano 3000 kullanıcısı olarak alabalıkta mükemmel hassasiyeti yakaladığım makineyi tavsiye ediyorum size...
Sevgili Burak kardeşim Elbette garanti koşulları çok önemli.Benim kullandığım Okuma makine de vakti zamanında misina kılavuzunda ki bilyenin nasıl olduysa gevşemesi sonucu,sarım yaparken sürekli misinayı sıkıştırıp canımı sıkıyordu,hemen garantili diye gönderdim aldığım firmaya fakat makine geldiğinde sadece yağlanıp bana tekrar geri gönderildiğini gördüm.Pek de değişen bir şey yok yani.Sıkıntıyı 5,00 lira vererek bulunduğum şehirde ki bir tamircide çözdüm.İlk mesajımda dediğim gibi bu seni yanıltmasın,memnun kalan arkadaşlar da var yedek parça konusunda. Fakat şu kaçınılmaz bir gerçek ki Shimano marka makineni özenli ve dikkatli kullanırsan pek de yedek parça sıkıntısı çekeceğini düşünmüyorum. Umarım seçimin hayırlı olur.
Burak kardeşim, portföyüne aldığın her iki makinada beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak standartlarda makinalardır. Ne var ki Shimano, her yönüyle öncelikle tercih edilecek seçim olmalı bence. Garanti diyorsunuz. Shimanoda garantilidir. İstoç'daki distirübütör firma bu imkanı sunmaktadır. Ne var ki, servis ihtiyacı duymayan bir makina olduğundan, bu özelliği pek gündeme gelmez. http://www.balikavmarketi.com/Kategori/Yedek-Parca-pmk64.html Şuna samimiyetle inan ki, elinde ki bu makinayı denize at ve 1 sene sonra çıkar, yüzeysel temizliğini yap, kullan. Daha ne olsun? Bu sene distirübütör firma, Sahara modellerini linklere koydu. Şu an ellerinde gözükmesede, USA pazarı için üretilen bu modeli mutlak getirtecektir. Yoksa niye koysun. Düşünürseniz, irtibata geçip kesin bilgi ve ortalama fiyat alabilirsiniz sanırım. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-SAHARA-3000-FD-31-BB-621-TUR-SPIN-MAKINE-pmu1740.html Tercihin Exage olacaksa, 2500 veya 4000, Sahara olacaksa, 3000 veya 4000 lik modellerini ağırlık, misina kapasitesi değerlerini inceleyerek tercihinizi yapmanızı öneririm.
Exage 4000 kullanıyorum, okuma, kamış olarak sağlam ve beğendiğim bir marka ama makinada kesinlikle tercihim her zaman shimano oldu. Spin için düşünüyorsanız 2500 lük işinizi görür. Şunu da belirtmek isterimbir tanede sienna 2500 makinam var ve exage'den hiç bir farkı yok. Fiyatlarıda yarı yarıya, çok para vermek istemiyorum derseniz onada bir bakın derim, büyük avlara gitmediğim sürece 4000'liği çantamdan çıkarmıyorum. Tercih tabii ki size kalmış...
Hepinize değerli bilgileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta iki makineyi de tekrardan inceleyip kararımı veririm.
Merhabalar. Aslında bu hafta yeni makinemi alacaktım fakat tam olarak karar veremediğimden biraz daha ertelemiş bulundum. Bununla birlikte emin olduğum şeyler mutlaka 4000'lik bir makine alacağım. Bunun sebebi 4000'lik makinelerde daha rahat ediyorum, her ne kadar bu makineyi sadece spin için kullanacak olsam da. Kesinlikle shimano alacağım, okuma trio son incelememde exage kadar güven vermedi açıkcası. Şu anda exage 4000fc ve aernos 4000 fa arasında kaldım. Fiyat olarak ikisini de karşılayabilirim. Makinelerimi temiz kullandığımdan bir aksilik olmazsa uzun yıllar kullanırım. Aernos'un exage'den en belirgin farkı 1 bilye daha fazla bulunması olarak görünüyor. Ağırlıkta da ufak bir fark var. Bunun yanında floating shaft ıı özelliği farklılık olarak gözüküyor. Aklıma takılan aralarındaki yakşalık 50 liralık fark exage yerine aernos almama değer mi? Şimdiden teşekkürler.
Daha öncede yazmıştım egaxe 4000 fc kullanıyorum. Sitelerde baktiğimda ben bilya sayısı dışında hiç bir fark göremedim ki exage'de sarma kolunun ucu diğerindeki gibi eva değil, sağlam ve ergonomik plastikten oluşuyor. Sonuçta ikiside kaliteli ve standardın üzerinde makinalar. Bence bir bilya farkı için 50-60 tl vereceğine 20 daha koy bi tanede shimanonun 2500'lük bir makinasını al çantanda bulunsun (Ben öyle yaptım. ) ama tercih yine de senin.
Fatih teşekkürler. Evet arada büyük bir fark görülmüyor. Bir bilya farkının yanında 30 gramlık ağırlık farkı var. 30 gram at-çek yaparken farkı hissedilebilecek bir değer diye düşünüyorum. Tabi benim okuma epix pronun yanında hepsi kuş tüyü gibi kalıyor Drag gücü farkıda 1.5 kilogram. Exage 4000 de 4.5 kg iken aernos fa'da 6kg. Senin dediğinde çok mantıklı bu arada üzerine 20 lira koyup iki adet makine alabilirim tabi İlgimi çeken bir şey de forumda pek Aernos fa kullanıcısı olmaması. Oysa onlarda exage kullanıcıları gibi yardımcı olabilirdi.
Bir düzeltme yapmamda fayda var. Shimano exage 4000 için resmi sitesinde drag gücü 2.8 kg görünüyor, Aernos 4000 için ise 6 kg. Bu durum Exage'ın arkadan kalamalı modeli için, önden kalama için drag gücü bilgisini bulamadım ama sanırım aynıdır.