Spin Kamış Boyu

Konu, 'Kamışlar' kısmında NIRVANA tarafından paylaşıldı.

1. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    41 Cm Uzunluğunda 625 gram ağırlığında Karakulak..
    Merhaba arkadaşlar. At-çek amaçlı kamış alacağım ama kamışın boyunda kararsız kaldım. Dalga kıran üstünden avlanacağım. Yükseklik yaklaşık 3.5, 4 metre. Tecrübeli arkadaşlardan kamış boyu hakkında yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.

2. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Selâmlar Levent ,,

Hedef baliklarin , yahut o bölgede avlanilan baliklar hakkinda biraz bilgi verirsen tekliflerin cogalacagini zannediyorum. Ayrica, makine konusunu nasil cözmeyi düsünüyorsun ?

3. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    Hedef balık levrek. Mevcut makinelerle kullanacağım. Makinelerim Shimano Aernos 2500, Daiwa Regal 2500, Ryobi Ecusima 3000. Teşekkür ediyorum.

4. Querorz

Querorz Fatih

Hedef balıkla kamış boyu arasındaki ilişki nedir merak ediyorum açıkcası.

Sonuçta her tür balığın avcılığında ileri atmak çok önemlidir ve kamışın uzun olması sahtenin ileri gitmesi anlamına gelmez mi?

5. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    sizin boyunuz da önemli

6. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    Boyum 1.75. 3.30 iki parça spin kamış alsam uzun olur mu acaba...

7. Bir başka parametre de; kullanacağınız sahtelerin ağırlığı. 30 gr üstü sahte kullanacaksanız 3 m. veya biraz üstü kamış uygun olabilir. Ben 10-40 atarlı 2.70 bir kamış öneririm.

8. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    *** okuma v siystem 270-10.40 gr.al bu kamışı arkana bakma derim. Bana ustam bunu tavsiye etti ki tek kelimeyle mükemmel alet.
    Saygılar.

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    merhaba,

hedef balık levrekse, kullanacağın sahteler 9-30 gram aralığında,

bende levrekte 3.00 10-40 v-system kamış kullanıyorum 20gram altındaki sahteleri ileri atamıyorum. o nedenle eğer varsa 5-25 / 8-30 daha esnek bir kamış almanızı tavsiye ederim. 3 metreli kamış ile deniz seviyesinden 1,5-2 metrelik yüksekliklerde kullanabilrisiniz. ideal olan yükseklik 1,5 metre bunun üzerindeki yüksekliklerde kamış boyu uzun olsa sizin için daha iyi olur.

burada dikkat etmeniz gereken daha önemli bir olay var, eğer levreği kamış ile yukarı kaldırmayı planlıyorsanız alacağınız kamışın takribi nekadar ağırlık kaldırabileceğinide muhakkak öğrenin. kepce kullanacaksanız böyle bir sorununuz yok.

10. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Selâm Levent..

Önce ,, Cipura , mirmir gibi 40 - 50 metrede 40–50 gr. agirliklarla taze yemli klâsik takimla dipten beklemeli av yapabilecegini düsündüm. Bu yüzden,, 3,3 metrelik CATANA SCATCX33H 20-50gr. Atarli 2 parca kamisi düsünmüstüm . Gelgelelim , levrek deyince isler degisti..

Tarif ettigin sekilde dalgakiran üzerinden ve suya 3-4 metre mesafeden avlanacagin bir yerde ,
    LEVREK avi icin mümkün olan teknikleri kisa spin kamislarla uygulamanin cok zor olacagini düsünüyorum. Zira, 4 metreye yakin yüksekte olmanin verdigi dezavantajla at cekte ,, kisa kamis ucuyla , misinanin suya temas ettigi nokta arasindaki aci büyüyecegi ve bosta kalan misina mesafesi uzayacagi icin , istenilen hareketlerin sahteye verdirilebilmeside zorlasacaktir. Sahte dalgakirana yaklastikca , sanki « DIKINE » av yapiyormus hissini vermeside kacinilmaz olacaktir. Bu problemi ortadan kaldirmanin yoluda , Shadowpan’inda dedigi gibi daha uzun ve atari yüksek kamislardan geciyor . Zira bu sayede daha uzun misina miktariyla calisman ve bu sayede birden fazla teknigi uygulayabilmen mümkün olabilecektir.

Uygulayabilecegin teknikler,,

Levregin bu günkü yasam sekline göre yani , ileryalarin daha henüz cikmadigi, üst sulara yakin yasayan kücük balik siniflarina mensup türlerin henüz görülmedigi bu aylarda ,,,

1- Taze yemle dipten klâsik takim beklemeli ,
    2- Taze yemle dipten surf-casting takim beklemeli,
    3- RAGOT Raglou – Civelix - Vitala , DELALANDE Sandra, SAWAMURA One up shade , ILLEX Nitro, REINS , FIIISH Black Minnow, FAT Rockvibe Shade gibi sahtelerle hazirlanmis normal takimlarla , yahut MEGABASS X-Layer gibi tiplerle hazirlanmis Texsas stili fakat kursunsuz (!) takimlarla , dip durumuna göre gerek igneleri cikarilmis agirligindan istifade edecegin jig tipleriyle veya kursunla dipten yapilacak at-cek tekniklerini uygulayabilirsin. Burada amac, kamisla sahteye hareket vermek degil,, (Kendimizi kandirmak olur) sahtenin dogal hareketlerini yapabilecegi takimlarla calisabilmektir.Haziran ortalarina dogru yukarda sayilan yemlerin su üzerine ve kiyilara yakin bulunmalari levreginde üst sulara hatta kiyilara daha yakin gelmesini saglarki bu sefer poper tipi veya RAPALA Maxrap, ILLEX Bonny benzeri sahtelerin kullanilma tekniklerini gündeme getirir.

Tabiatiyle üst sularda sert sahtelerle uygulanmasi düsünülen bu teknikte , secilecek sahte ve kullanilacak agirlik SINIRI , KAMIS UZUNLUGU, atar araligi ve aksiyon konularini bir daha gündeme getirir..

Bu nedenle simdilik DIPTEN VE ÜSTTEN BEKLEMELI calisman gerecek kamis boyunun,, 3,60M - 3,90M ve 50-150gr. Yelpazelerinde olmasinin daha faydali olacagini düsünüyorum.. Zira bu atar araliklarinda 4M veya üzeri kamislarla calisirsan, kamis aksiyonundaki fazla esneme / yumusama yüzünden mesafeden kaybedebilirsin.

Senin anlayacagin SURF KAMISLARINA BAKARSAN,,,, 100-xxx lik surf kamislarinin disinda kalabilecek bir secime gitmenin yerinde olacagini düsünüyorum ! Zira,,SURF KAMISI ve SURFCASTING konularinda,, ülke genelindeki yönlendirme ve anlayis cogu zaman ,, ülkemizin tüm sularinda yapilan avciligin , Istanbul ve Canakkale bogaz sartlarina uydurulmasina calisan bir mantikla düsünülüyor hissini uyandirmakta ! Bu nedenle yarisma icin degil, bulundugun avlagin sartlarina uymak icin kamis almaya dikkat etmende fayda var..

Buradan cikan bir baska husussa, elindeki makinelerden hangisiyle calismanin daha uygun olacagi konusu ! Zira kamis degisikligi , makine konusunada bir baska boyut getirmenin habercisi oluyor. Malûm isin icine « UZAK » girince makinede en az kamis kadar önemli oluyor.
    Neyse , önce kamis konusunda kararini verebilirsen, 2. Etapta makine konusuna girmen kolaylasacaktir..

Ha..birde kac kamisla calisacaksan, o sayida kamisi dayayabilecegin 3lü veya 4lü ayak almayida ihmal etmemen gerekecek.. Zira genelde o tip avlaklarda kamisi koyacak yer kolay kolay bulunmaz..

Simdiden Kolay gelsin

11. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    altına da imzamı atarım.kesinlikle katılıyorum.1,85 boyundayım ve bu kamışı kullanıyorum.çoğunlukla max rap kullanırım(13-15 cm),memnuniyetime diyecek yok.

12. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Haklısınız ben de çok memnunum. Bu kamışı ustam dediğim ki Ustamdır değerli abim Vedat Abayoğlu nun tavsiyesi ile aldım Allah razı olsun diyorum.
    Saygılarımla

13. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    Rapala türü sahteleri kullanmıyorum. Silikon takım ve bu takımı da uzağa atabilmek için 30-35 gr ağırlığında toplar kullanıyorum. Silikon balık için de çok fazla aksiyon vermeye gerek yok sanırım. Normal sarımda da cezbedici bir şekilde yüzüyorlar. Benim kafamda büyük oranda shimano catana 3.30 20-60 gr atarlı kamış şekillendi. Şu an elimde Shimano Yasei Sea Bass 2.70 10-50 gr atarlı kamış var; ama kullandığım alanda kamış kısa kalıyor gibi. Bu yüzden 3.00 m veya 3.30 m kamış düşünüyorum. Burada arkadaşlarımızın yorumlarını ve tavsiyelerini de okuyarak netleştirmek istiyorum. Teşekkür ederim.

14. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    Okuma V System'i ben de kullandım. 2.70 10-40 atarlısını. Gerçekten güzel kamış..

15. NIRVANA

NIRVANA Levent

Favori Kamış:
    Shimano Yasei Sea Bass
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500FA
    En İyi Avı:
    Hedef balık elbette levrek ama diğer avcı balıklar da oltamı ziyaret ederlerse yok demem:) Genelde silikonla avlanıyorum; bu nedenle atarı çok düşük olmayan kamış gerekiyor. Silikonları uzağa atmak için top kullandıgımızdan dolayı

16. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Bende genelde kıyıdan veya ıkı metre yuksekten avlanıcağım.

Kıyıdan dedığım kumsaldan atacağım, burada Okuma V system 3.00 mı? önerirsiniz yoksa 2.70 Mı?