Değerli arkadas pek fazla balik nette giremiyorum yalnız sizlerin yazdıklarınızdan ve avlarinizdanda haberdar olmadığımı sanmayın.bi konuda sizlerden fikir almak istiyorum.spin kamis olarak nette gezinirken shimano lesath bx spining (970 tl)oldukça pahalı bı ürün ve shimano beastmaster cx spining ( 370 tl) bunların japonma yoksa malum.(orjinal bi spin kamis olarak ayrica tavsiye edceginiz bir model)aranızda kullanan veya bu konu ile ilgili bana yardımcı olacak arkadaslar mesaj larinizi bekliyorum herkese bol şans diliyorum Allah Deniz'i sevmeyenleri Denizlerden uzak tutusun.
aslına bakarsan yazdım yazdım geri sildimhihi neden bu kadar pahalı kamış arayışına giriyorsunuz?sonuçda kıyıdan spin atçek yapacaksın jigging yaparsın tamam derim bu fiyata.ama kıyıdan atçek için çok para..970 yi bırak 370 tl çok para.. bu kamışı bilmiyoruz..bilen olsa cevap verirdi.spincilerin büyük çoğunluğu.daha doğrusu her 100 kişiden biri belki kullanıyordur bu tür pahalı kamışı o da belki 970 tl yi bana ver ben gider yine okuma kamış alırım.hem su üstü hem dalarlı sahtede paşa paşa kullanırım.taş gibi kamış,yakışıklımı yakışıklı teknik desteği varmı var..970 lik kamışım kırılsa evlat acısı çekmiş gibi olurum 970tl ye 8 tane okuma kamış eder her halde..2 şer yıl kullansam 16 yıl eder..hihi o kamışın 16 yıl ömrü yok.şayet sandık içersine mumyalayıp koymadığın sürece.. burda koca koca balıkları 50 60 tl lik kamışlar ile çekiyorlar..o kişiler ticari amatör balıkçılar.canlı bırakma yapıyorlar..mera beton iskele.sudan yüksekliği 1.5mt rahat var fazlasını ölçmemiz lazım.. yani bedava versen o kamışı yere değdirmemeye özen gösteririm.. sakınan göze çöp batar derlerya..bir aksilik olur kırılırsa içim yanar bende 3 tane okuma kamış var.ve çok memnunum..tavsiye ederim.. benim yorumum bu yönde..
Mahmut TUYGUN bey, Shimano lesath spin kamışlar iki tür olarak imal ediliyor. 1.Tür olanlar (LESATH AX POWER GAME) Power game türü olup kıyıdan atçeke uygun kamışlar değildir.En düşük atarlısının atarı 120 gr dir. Kıyıdan aksiyon vermeniz mümkün değildir.WTD yapamazsınız. O Kadar parayı verseniz bile kesinlikle atçekte kullanamazsınız. 2.Tür olanlar ise (LESATH BX SPINNING) tatlı su için imal edilmiş atçeke uygun kamışlardır.. Karbon oranı fazla olduğundan daha hafif, bu nedenle pahalıdırlar.Kalitesine bir şey demem.Tatlı su için imal edildiklerinden halkalarının paslanma durumu olur mu iyi öğrenmek lazım.Ama Kadir Bey'in yazdıklarına birebir katılıyorum. Bu konuda Kadir beyin sözünün üstüne söz olmaz. Okuma VSystem kesinlikle doğru bir tercih olur.Üstelik bazukalı. Ömür boyu garantisi de cabası. 10-40 atarlısı işinizi fazlası ile görür. Balık kolay kolay kıramaz. (Kullanıcı hatası başka tabi) Selamlar...