Ankara ve civarında spin avında kullanmak Fladen Maxxımus Camou Pıke Turna Kamışı 2P 240 Cm 20-60 gr atar aralıklı kamış sipariş ettim fakat benim sasi,rapala ve kaşık ağırlıklarım 13-25 gr aralığında bu kamıştan maxsimum seviyede yararlanabilir miyim tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum,teşekkürler. http://www.hepsiburada.com/fladen-maxximus-camou-pike-turna-kamisi-2p-240-cm-p-OUTPUR1128-396
Artık biraz yoruluruz ama inşallah değer bakalım,hele bi gelsin kamış sonrasında spin makine bakacam aklımda okuma avenger 40 var ama bir yandanda daha makul bişeyler bakıyorum .
aldığın kamışın 270 olanını deneme şansım oldu sert aksiyonlu bir kamış biraz yorar ama iyi kamıştır makina olarak avenger gayet iyi bir makina güçlü tatlı suda turna vb. balıklarda zorlanmadan sana hizmet eder
Anladım Hakan teşekkür ederim, bakalım salı günü kamış gelecek canlı görme imkanım olacak inşallah beklentilerimi karşılar, makine olarakta şimdilik Okuma avenger 40 yada Daiwa crossfire a 3000 arasındayım ama Okuma daha ağır basıyor
Selâmlar ,, KAMIS,, gerek tatli gerekse tuzlu sularin et obur baliklariyla hem karadan hemde bottan kullanilacak islevsellikte ! SINIFI H(heavy ) oldugu kadar XH (Extra Heavy) ye kayiyor ! Kasiklar , zaten kursun gibi atilmayan ,, kullanim sartlari , animasyon sekilleri, yüzdürülme mesafeleri ve derinlikleri belli olan agirliklardir ! Bunun disinda bottan denizde nereye atarsaniz atin, bir an gelirki olay,, bir noktada dikine av yapiliyormus teknigine dönüsür ! Ayrica , gerek bottan gerekse karadan dipten canli veya ölü balik dahil her türlü taze yemle hazirlanan orta veya yarim agir takimlarda AVANTAJLI ! Zira , uzak konusundan ziyade DERINLIGI düsündüren bir yapida ! Tercihin 2.70m den yana kullanilmasinin daha uygun olabilecegini düsündüren bir yaklasim söz konusu olsa bile ,, 300-500 gr.lik bir balikta yakalama ve kiyilamada , KISALIK ve SERTLIK neticesi olusan aksiyon dezavantajiyla beklenen istenen hazzi vermeyebilecegi düsünülsede,, kilo ve üzeri her türlü balikta gerek mücadelede kerekse kiyilamada zevke dönüsecek bir durumun söz konusu oldugu unutulmamali ! Makinalara gelince,, OKUMA AVANGER 40,, 5:0 rasyo ile 71Cm sarima 6Kg fren gücüne ve 270Gr. lik bir agirliga sahip.. Bazi portallarimizda ,, fren gücü 9 kilo olarak lanse ediliyor ki bu dogru degil ! Yedek makarasi varmi oda belli degil ! DAIWA CROSSFIRE 3000de 5:1 rasyoda 79CM sarima 4kg fren gücüne ve 240gr. agirliga sahip . Ayrica ekstra bobinide var ! Fakat kamis verileri ve hedef av sekikllerine bakildiginda,, tavsiye ve secimi 4000 den yana yapmanin daha avantajli oldugu kanaati hasil oluyor ! Zira DAIWA CROSSFIRE 4000,, 312 gram agirliga , 5:1 rasyo ile 89CM misina sarimina ve 6kg fren gücüne sahip ! Ayrica ekstra bobinide var ve rakamlar,, Onun OKUMA Avanger 40a nazaran dip ve DERIN SULARDA yüzdürülen sahteler, yapilan avlar konusunda cok daha ciddî avantaja sahip oldugunu gösteriyor ! Bu durumda Avanger 40 yerine,, DAIWA Crossfire 4000 le ayni avantajlari sunan OKUMA TRIO 40 arasinda bir tercih yapma görüsü daha agir basiyor ! Saglicakla..