Spin kamış ile Rapala

Konu, 'Kamışlar' kısmında yilmaztaha tarafından paylaşıldı.

1. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Rapala ile at çek için spin kamış araştırıyorum. Kurşun veya başka bir ağırlık kullanmadan rapalanın kendi ağırlıkları ile maksimum uzaklığa atabilmek için kamış tavsiylerinize ihtiyacım var. 2473300 D.A.M SPEZIPOWER SPIN 300 CM KAMIŞ2420300, D.A.M ALLROUND TELE SPIN 300 CM KAMIŞ ve 2150300 D.A.M GREEN CROSS 300 CM KAMIŞ; bu kamışlar aklıma yattı. Üçünden birisini tercih etmeyi düşünüyorun. Aynı fiyat aralığında daha performanslı kamış bulabilirmiyim? bilgisi olan arkadaşların desteklerini bekliyorum.

Son düzenleme: 8 Nisan 2008
  2. Selamlar Cüneyt abi..:)

Abi at-çek için almayı düşündüğün kamış sadece rapala türü sahte balık için düşünüyorsan 2150300 D.A.M GREEN CROSS 300 CM KAMIŞ .Bence çok iyi bir seçim olur..Çünkü sahte balıkların kıyıdan kullanılanları genelde 5-13cm boy ve 4-20gr ağırlık aralığında..en çok kullanılanlar ise 7-11cm ve 7-15gr aralığında olan sahteler..Bu verilere bakarak 3,00 green gross bence en iyi seçim olur..

Fakat biraz daha ağır sahteler,jigg türü yada zargana topu gibi ağırlıklar kullanma ihtimalin var ise aşağıdaki kamışı tavsite ederim..Bu kamışın atış performansı çok iyi ve oldukça kaliteli bir kamış;)

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=23-28-93330

3. hgulder

hgulder

ben dün bir spin kamış aldım. bence ne kadar hassas olursa o kadar iyi. 2

parçalılar daha rağbet görmekte. benim aldığım sheaksper'in 5-25 gr olanı.

geçen hafta 25-60 olanını almıştım ama geri verdim. amaç sadece rapala

atmaksa, düşük gram'lı olanlar tercih edilmeli bence...

saygılarımla

4. yilmaztaha

yilmaztaha

Favori Kamış:
    Olta zıpkın
    En İyi Avı:
    Kofana
    Surffishing ve hgulder arkadaşlarıma tavsiyeleri için teşekkür ederim. İki veya üç parçalı kamışların esnemelerinin teleskobik kamışlara göre hem spinde hemde sörf kulanımda daha iyi olduğunu forumdan okumuştum. Ancak parçalı kamışların kapalı haldeki boyutları hem araba bağajına hemde teknelerdeki bölmelere sığmaları bazen sorun oluyor.Spin kamışlarda doğal olarak ince olduklarından taşırken kırılma veya yamulma ihtimallerinide düşünmek durumunda kalıyoruz.Bu yüzden teleskobik kamış daha sıcak geliyor, ama spin için değilde kıyıdan çapari için üç parçalı sörf kamışlarada içim gidiyor.:eek:

5. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    alalcaksan rapalan nasıl ise yani ağırlığın uygun atar hafif ve vurma gücünü hissettirme oranı büyük olan bir kamış al kullanıcağın alan dere içi ise ağaç yaprak için kısa olsun ama denizde kullanıcam diyorsan uzun ve sert olamsına dikkat et çünkü rapalayı uzağa fırlatman gerekebilir ata çek te makinada ise devir oranı büyük ve hafif makinaları ercih et