Spin kamış işin içinden çıkamıyorum.

Konu, 'Kamışlar' kısmında korayandroid tarafından paylaşıldı.

1. korayandroid

korayandroid Koray

Selamlar,
    Özellikle bu işin üstadı diyebileceğim kişilerin sanırım yardımına ihtiyacım var mağlum levreğin patlama yapacağı günler yakındır.
    Geçen sezon surf kamışta baya bir forumda araştırma,gerek konular,gerekse özelden yazışmalarla en son bir kamışta karar kıldım.
    Kamış iyi güzeldi mesafe iyi hissiyat iyi sağlamlık iyi , gel gelelim dengeli çıkmadı ağırlık öne yığılıyordu ve beni yoruyordu.Can sıkıntısı işte..

Aynı olayları spinde yaşamak istemiyorum.
    Araştırmamı baya yaptım.Özet halinde yazayım fazla uzatmadan.

Okuma v system kamışa talep bazuka çantadan dolayı.Sapı kısa yoksa.İçi dolgu değil ince çeper.Kırılma riski olabilir.Çanta için kamış alınmaz o yüzden direk eledim.

Okuma salina seaspin için ağır, halkalar fuji sic değil, asılınca kıran olmuş (furkan) onuda direk eledim. Mağazada yoksa v sistemden sert bir kamış sapıda uzundu alınabilir bir kamıştı ama eledim.

Aluminayı Kadir abimiz kullanıyor memnun gibi. Ama okumadan biraz bıktım sanırım.Lure maniayı pek araştırmadım.

Shimano vengeance sea bass kamış uygun fiyat. Olumsuz yorum okumadım.halkalar shimanonun halkalar.

Shimano catana 270 mh 10-40 atarlı (atarını yanlış yazmış olabilirim)
    bu kamış ta iyi diyorlar ama kalmadığı için deneyemedim.

Ugly stick pek spin için değil ama iyi tartar kırılmaz serdar abimiz demiş.

Ucuz shimano alma paslanır diyen var.
    Fuji sic halkalı lineaeffe kamışın haklalarda paslanmış.
    Benim kullandığım iyi baktığım shimano kamışım hala tertemiz.sahilde kamış nasıl paslandırılır örnek olsun diye kullananda gördüm.burası biraz kullanana bağlı sanırım.15 liralık kamışım hariç paslandıramadım ben.

Elime alınca bu kamış tam bana göre dediğim shimano yasei red . Henüz almadım ama alınabilir sanki tam benlik. Burada artık kamış övmek istemiyorum zira biraz reklam mı ne yaptık çok soru sorunca 250-300 liralık kamış olmuş 400-450 arası. Böyle fırsatçılık olmaz olsun..

Bazı abilerimiz forumda ben bu işe çok para harcadım.270-300 m 20-60 atarlı al demiş.

240tan fazla alma yorulursun diyen baya bir kişi var.Biz 240 aldık hata ettik 270 al diyende var

270 al kayalıksa vs fazla ıslanma ama biraz yoran diyende var.

Benim fikrim şu düşük ağırlık için kısa bir kamış,
    yüksek ağırlık uzun bir kamış diye düşünüyorum.

Şu an surf kamışla 15 gramlık sahteleri atıp çekiyorum ama yorucu tabi.Bayada iyi mesafeye gidiyor. Wtd aksiyonunu 420 kamışla bile verdim.Veremeyen arkadaşları anlamak zor bu konuda.

Başlangıç içinde dandik bir kamışla başlamak istemiyorum pek.
    sahtelerim boğazda kullanılanlar ve levrek için bazı büyük sahteler, silikonlar(savage gear)

Araştırmamı özetledim. Biraz okumaları eledim. Sanırım en azından mh gücünde hızlı aksiyonlu bir kamışa ihtiyacım var.Birazda düşük gramajları iyi atsın.
    Shimano vengeance sea bass sizce beni kurtarırmı?
    Yasei red derdime derman olurmu?
    Özellikle çok kamış deneyen arkadaşlarımın dedikleri benim için değerlidir.
    Kamışı sallayarak seçenlerden olmak istemiyorum.Yanıma 5-6 metre misina alıp haklalardan geçirip neresinden esniyor kamış diye deneyerek aksiyonunu görüp deneyerek alacağım.Bu dediğimi tam yapmadım.Hızlı aksiyonlar uçtan esniyor çekiştirince.Yavaşlar ortadan.Videoları var youtubede.
    20-60 kamış aldım sert olsun istedim diyende var.o zaman hafif sahte atamayacağız kamış ağırlaşıyor atçekte yoracak ?? işin içinden çıkamadım

Makina içinse;
    Biraz daiwalara baktım ağır gibiler tam daiwa serisine bakamadım.
    Shimanoyu 2013 ve 2014 kataloglarını taradım.Japon pazarı hala araştırıyorum.
    Şu an exage ve stradic modelleri teknolojik ve hafif makineler.
    Sahara hem deviri hem fiyatı olsun uygun gibi geldi sanırım bunu ebaydan alacağım.
    Yine üstadların önerilerine açığım.Ucuz alacak kadar zengin olmak istemiyorum.
    Makineyi 3000 lik düşünüyorum
    Teşekkür ederim.

2. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
  3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Evet zor bir durum.......Herhalde ustalar size yardımcı olur .kolay gelsin:rolleyes:

4. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Koray bey ; öncelikle araştırmalarınızı ve detayları ile satırlara döktüğünüz için teşekkür ederim.

Araştırmalar sonucu aldığım ve iki yıldır severek kullandığım ekipmanları paylaşmak isterim.35cm'lik Lüferleri çekişinde sıkıntı yok,Levrek'te ne yapar bilemem...Meralarında Levrek olan ustalar daha iyi bilir.

http://www.balikmarketim.com/shimano-catana-cx-tele-spin-270-cm-mh==14-40-gram==-spin-olta-kamisi

http://www.balikmarketim.com/shimano-exage-000-sfc-olta-makinasi

5,7 gr sahteleri uzaklara atmak isterseniz,tabi ki olmayacak.11 gr'dan 28gr'a kadar sahte ve hafif jig'leri uçurursunuz.

Seçim Size kalmış,kolay gelsin.

5. korayandroid

korayandroid Koray

6. korayandroid

korayandroid Koray

cevap için teşekkürler yalnız parçalı spin düşünüyorum teleskopik düşünmüyorum unutmuşum yazmayı kusura bakmayın

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    makina bu veya diğeri bütçe uygunsa..yok uymuyorsa forever spro passion..;)

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-exceler-x-3000/5706/

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-exceler-z-3000/4734/

kamış seçimine gelince okumada bence yanılıyorsun..oldukca sağlam kamış üretiyor..sapıda kısa deyil:)
    v sistemin içi boşmu hiç dikkat etmedim..3mt lik vardı.. hatırlamıyorum içi dolgulu plastik deyildi..
    shimano catana cx serisi içi dolgulu..süngerimsi bir madde var..hayliyle daha esnek okumadan.. lure marinayı bu gün elime aldım..hoş bir kamış...tercihimiz yine alimuna dan yana oldu..
    alimuna v sistem bunlar aynı kalite kamışlar...aman aman bir fark yok aralarında..

240v sistem daha hafif 240 alimunaya göre...

burda atçeke başlıyan çok insan var..büyük çoğunluğunda sıradan yemli kamış var..teleskopik.. ağır hantal..nerdeyse benle yarışacaklar sahteyi uzağa fırlatmada:D

20 60 ,10 40 atarda çokda takılı kalma...20 60 x marka daha esnektir.. daha iyi fırlatırsın.. kamışın sertlik derecesi önem taşır..

küçük sahteleride atıp çekeceksen.5 6 7gr..esnek kamış bakmalısın..
    7 8gr lık sahteyi 25 30mt rahat atıyorum ileriye..10 40gr atarlı ile..

piyasada güzel kamışlar var lakin..herkes bilindik modeli alıyor.kendin bizzat görüp incelemende araştırmanda fayda var...
    önceki gün birinde lineaffe mi neydi o marka..kamış gördüm..harika birşeydi..

bunun siyahımsı tonlu görünümlü olanı idi..biraz kül rengine kaçıyordu rengi..

http://www.avmarketi.com/asp/product/152047/Lineaeffe-Hellraiser-Spinning-270cm-Kamis-Up-to-80

240 üzeri kamış niye tercih edilmeli..?

sahilden kumsaldan uzak atımlar için tercih edilir...fırtınalı havalarda uzun kamış her daim iyidir..

gönlün shimanolardan yana gibi:) mevcut sahtelerini kullanabileceğin kamış seçimi yapmalısın..çok esnek kamışlada wtd de zorlanırsın..bunların ortasını bul ona göre seçim yap..aldığın kamış levrek için kullanılabilen sahteleri çalıştırabilsin..bu önemli..

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Koray selamlar,

Sanirim sana en son mesaj atmaya calistigimda mesaj kutun full cakili idi mesaj atamamistim,

Bence sen vazgec bu sevdadan,madem 4.20 kamisla wtd yapiyorsun,sana spin lazim degil.

9. korayandroid

korayandroid Koray

spin yapmıyorum sadece aldığım sahteleri spin kamış almadan evvel denedim.surfle spin olmaz :D spinle daha uzağa atarsın dediler farkı görmek istedim.

10. korayandroid

korayandroid Koray

uzun cevabınız için teşekkürler kadir bey :)

11. hdfhdf

hdfhdf Hüseyin DİNÇ

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    shımano exage 4000fd
    En İyi Avı:
    levrek 63 cm
    salina spin 3 yıldır kullanıyorum diğer kamışlara göre agır ve esnek ama güven veriyor halkaları dert etme ben 3 yılda sadece ilk halka porseleni kırdım oda benim hatamdan dolayı. v-sytemde var 240cm 10-40 gr bunu almamın nedeni salinaya göre hafif ve salinya göre esnek olmaması güzel kamış çok ince kırılacak gibi geliyo ama sağlam. spin kamışların çoğunun içi boştur dolu olanları bu hafifliklere ulaşmaz. yasei red sea bas güzel kamış ama bence çok kalın ve v-sytemden daha sert bir kamış. bushwhacker yasei gibi sert ve sağlam. Küçük sahte kullanıyorsan v-sytem derim sapı kısa olsun dersen bushhacker. Aklın biraz daha karışsın kolay gele.

12. korayandroid

korayandroid Koray

en sonunda sırayla takım yapacaktırasınız bana :D
    şöyle bilinmeyen pek ama iyi olan bir kamış arıyorum ben sanki hep okuma hep shimano takıldık kaldık.

13. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

Selâmlar Koray,,

Su üstü (popper) yahut STICKBAITs tipi sahteler kullanacaksan tereddütsüz sert kamislari tercih etmen gerekir . Zira poppers' ler büyük miktarda su hareket ettirerek calismak zorundadirlar .

Stick'lerin BALIK SEKLINDE OLAN TIPLERI ise,, cok daha az miktarda su hareket ettirmelerine , fazla derine inmemelerine , hafif olmalarina , cok uzaga atilmamalarina , kisa ve süratli hareket kabiliyetlerine , durgun hafif calkantili hava kosullarina adapte oluslarina , ( KARSILARINDAN GELEN RÜZGARI DALGAYI SEVMEZLER !!! BU YÜZDEN NISAN – EKIM ARASI KULLANILMALARI TAVSIYE EDILIR ) ve bilyalari sayesinde ses dalgalari yaymayi hedeflemelerine ragmen , naturel hareketlerle taklit kabiliyeti en yüksek olan sahtelerdir VE long Slide, Walking the Dog, Diving gibi birbiri arkasina gelen uygulamalari sert kamislarla daha iyi yaparlar ! Kisin daha büyük tipleri , havalar isindikcada daha kücük olanlari tercih edilen bu tip sahtelerin, calismalari tabiri caizse hissedilmesi gerekir ! (ILLEX Water Moccasin , ILLEX Bonnie , Owner Tango Dancer 95 , Lucky Kraft Sammy , Megabass Giant DOG-X SW HT Sayori ) gibi.

SILINDIR SEKLINDE OLAN TIPLERI ise,, agirliklari ve sekilleri icabi daha genis hareket alanina ihtiyac duyan, daha uzaga atilan , dalgalarin her cesidiyle daha iyi bogusan , WTD aksiyonunu en iyi sekilde yönünü , istifini bozmadan yapabilen sahtelerdir ! (Illex Chatter, Illex Bowstick 130, Heddon Zara Puppy , Heddon Excalibur, SAVAGE GEAR Side Down Prey 110) gibi.

Böyle bir malzeme secimi ve av seklindede kamis ucunda fazla esneme ve kivrilma ,,, sürati , hareketi ve tasmalamayi etkileyebilir ! Bu nedenle,,
    Sahsen tavsiyem asagidaki kamislar arasindan olacaktir . Incelemen neticesi, görüslerini paylasirsan , halâ tereddütte olan bazi arkadaslarada yardimci olabilme imkâni yaratabilirsin !
    .........

ABU GARCIA Vendetta 902 Spin Kamış 270cm 15-40gr
    ABU GARCIA Devil 902m Spin Kamış 270cm 15/40gr
    SHIMANO SCIMITAR 2,70 MT -MH- 15-50 GR 2 PARÇA SPIN
    DAIWA CROSSFIRE 2.70 M. 14-56 GR. SPIN KAMIŞ

Savagear BushWhacker XLNT 243cm Spin Kamış 10-40gr
    Savagear MP Pro 8 2,40m 15-50g Spin Kamışı ..

......

Ne yazikki,, Ülkemizde spinning anlayisina yön verebilecek, kalite ve nitelikte
    FOX (rage), WFT (Ghostrider) , Berkley (Hic olmazsa Cherrywood) , SAKURA (En basitinden Sportism) , PEZON ET MICHEL (Invitation Rainbow Master ve diger Rainbow serileri) gibi , herkezin uzanabilecegi mesafedeki ürünleri bir türlü göremiyoruz ! Bu nedenle kararlar hem zorlasiyor, hemde bu güne kadar tikanan seklinden bir türlü uzaklasamiyor !

Kullanmayi düsündügün sahte sekli ve agirliklari konusunda asagi yukari bir fikir olusunca, seciminin daha kolay olacagini zannediyorum. Kamisi bizzat kendin test ederek al ! Topugu bir köseye dayamak ve 2ci bir kisi yardimiyla kipirdamamasini saglayip, uc parcayi YERE dogru yavas yavas kivirmak , hem kivrilan miktar uzunlugu hemde karsi koyma gücü hakkinda fikir verir ! Kivrilirken 1ci parcadan ne kadar az miktar aliyor ve karsi koyan bir güc üretiyorsa , o derecede sert sayilir ! (Not: Bu test telekopik kamislara uygulanmaz)

2.40 la 2.70 arasindaki tercihte, GENELDE,,ayni atar araliginda kamislardan kisa olaninin, boydaki kisalma sonucu daha sert olacagi mantiki olsada, kisa kamisin her türlü blek hareketine daha iyi cevap vereceginide unutma ! Avlanacagin bölgedeki sahil , deniz ve hava sartlarinida düsün !

Kismetse ,, önce kamis konusunu bir halletmeye calis . Sonra makineye hep beraber döneriz.. Zira oradada markadan ziyade ,, is yapacak süratte sarima ve toplama miktarina sahip,, örgü ipi iyi bosaltabilen ve sarabilen (Capraz) tiplere bakmakta yarar var !

Ama önce kamis !

Simdiden bol sanslar...

14. korayandroid

korayandroid Koray

Boran Abi,
    Verdiğiniz değerli ve güzel cevaplar için teşekkür ederim.Ders notu gibi olmuş, yaşınızın verdiği tecrübeyi konuşturmuşsunuz. Bahsettiklerinizi teker teker inceleyip tekrardan gözden geçirmem gerekiyor. Makinelerin 1 turda sarımına açıkçası devirinden ben daha çok önem veriyorum. Zira katalogta bunları bulamadım.Surf makine ararken kolaydı bu ayrıntılar. O kısımda sanırım biraz sıkıntı olacak.Sahtelerden bazılarını bilmiyorum onları da alıp deneyip çalışmak lazım nasıl verimli kullanırız diye.Daha çok çalışmamız lazım bu konuda o belli oldu.Kamışı alınca ardındam makineyi hemen almam gerekiyor.Onuda araştırıyorum.Şimdiden değerli önerilerinizi alabilirsem beraber alırken pazarlık etme şansım da artar.Teşekkür ederim