Spin Kamış M(10-30) yada MH (15-40) Tercihi?

Konu, 'Kamışlar' kısmında muratbalıkta tarafından paylaşıldı.

1. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master CX Telesurf 4,30 200gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 10000 XSA
    Uzun araştırmalar sonucu spin kamış tercihimi Shimano Forcemaster 2.70 MH olarak yapmıştım,hatta sipariş verdim.Sali günü malzeme gelecek.Fakat dün max rap aldığım satıcı yanlış yaptığımı söyleyince tekrar başa döndüm:( Arkadaşın söylediği 15 gr sahtelerde 15-40 atarlı kamışın atış mesafesinin düşük olacağı ve gerekli aksiyonların sahteye verilemiyeceği idi.WTD için de kullanacağımı söylediysemde yinede 10-30 atarlısını al dedi.Son kez siz dostların tavsiyesini alıp bu konuyu kapatmak istiyorum.Teşekkürler.

2. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu arada elimde Okuma Salina Sea Spin 2.40 (10-40) kamış var.

3. GOKHAN AKSOY

GOKHAN AKSOY GOKHAN

Favori Kamış:
    SAVEGEAR 240 CM 20 GR ATARLI___SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 2,40 -M- 10-30 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO TWINPOWER___SHIMANO BIOMASTER
    En İyi Avı:
    11KG TURNA
    merhaba murat abi en iyisi 10_30 bence bende SHIMANO NEXAVE CX SPINNING 240 10_3 gr atarlı aldım

4. 29519

29519

15 - 40 derim başka bir şey demem. A ha buraya da yazıyorum aaa yazdımda yaw :D

5. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Uluç kardeşim, herkes 10-30 diyor sen 15-40 diyorsun.Yoksa beni yanlış yönlendirip ,bütün levrekleri kendin yakalamak derdindemisin.Derdin ne senin :)Yoksa senden çok sarıkanat yakalamamdan dolayı böylemi intikam alıyorsun benden:) Seviyorum seni kardeşim :)

6. 29519

29519

yok ondan değil spin takımla çalışırken mesela 10 - 30 bir kamışlar 25 gr lık sahteyi atarken kamış bayılır ve yeterli erimi sağlayamazsın bunun en önemli sebebi de sahtenin düz bir şekilde gitmesini sağlayan kamçı gibi savuramamamaktır. 15 - 40 bir kamış ile ise böyle bir sorunun olmaz 10 gr lık sahteleri bile tekniğin geliştikten sonra düz bir şekilde gitmesini sağlayıp mesafe erimini sağlarsın.
    Ayrıca yalan arkadaşlar ben hep ondan fazla balık tutmuşumdur hatta balığı bunun bakışları arasında aldıktan sonra gelir sorar "abi hangi sahteyi atıyorsun kurşun kaç gram nasl aksiyon veriyorsun" gibi. :D
    Bende seni seviyorum kardeşim. ;)

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tereddütlerinizi kesin gidermek istiyorsanız, size kesin çözüm önerim, her ikisinide almanız.:confused: :confused:

Şimdi indirimli fiyat avantajıyla, hemen hemen 1 kamış fiyatına, 2 kamış alıyorsunuz. 10 -30 / 240, 14 -40 / 270 seçiminizle kolleksiyonunuzu çeşitlendirmiş olursunuz.:thumb: :thumb:

Bu çeşidinizlede, Uluç bey hakkında ki endişelerinize önleminiz kesin olur.hihi hihi

İyi dileklerimle.

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kamış esnek yapıya sahip,esnek bir kamışla 10gramlık sahteyi dahi güzel mesafelere ulaştırabilirsin..20 40 gram atarlı esnek kamışla 8 9gramlık sahte atıp çekiyorum ben:)
    bende marka shimano ise 15 40 derim...

ama bana göre,
    mevcut kamışın bence yeterli:)

9. 29519

29519

Yok yetmez bence :) Ne olacağı belli mi olur en iyisi 2.70 15 - 40 :D

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    270 ile de güzel wtd yaptırıyorum sahtelere,ancak alışkanlıkmıdır desem gözüm hep 240da kalıyor:D

270okuma alımuna nın uç kısmı 30cm daha uzun,sap kısmı 5 6cm daha uzun,sap kısmı 240göre biraz daha kalın,

270i elime alınca hemen aradaki farkı anlıyabiliyorum..

270 3mt lik spin kamışla çok güzel abanması oluyor fırlatırken,yüksek yerden atıp çekmede kolaylık sağlıyor,dalgalı sularda kolaylık sağlıyor..

210 240 270 3mt lik kamışlara sahip ben.en çok wtd de 240 ı beğeniyorum,
    okuma kamışlar üzerinden bu yorumum..

kamış sap kısmı önemli.kalın olursa bileği yoruyor..buda çabuk pes etmeni sağlıyor...

wtd ağırlıklı çalışmasam 270 ve 3mt den aşağı inmem:)

11. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tevfik abi shimano catana 2,40 M(10-30) bacanağa hediye almıştım,2.70 MH (14-40)kendime alıyorum.İkisinide kullanıp gerek olursa bir tanede kendime 10-30 atarlı almayı düşünüyorum.İki kamışı alma düşüncem Uluç kardeşimden endişe etmemle alakalı değildir kesinlikle:)Kendisiyle güzel bir dostluğumuz var fakat yazdığı gibi "abi hangi sahteyi atıyorsun kurşun kaç gram nasl aksiyon veriyorsun"gibi bir durum ancak rüyalarında oluyordur:),kendisi benden görüp shimano beastmaster almış :)her seferinde tuttuğumun yarısı kadar sarıkanat yakalayarak saygınlığını kaybetmişken 6 kg'dan büyük bir levrek yakalıyarak (ben fotomontaj olmasından şüpheleniyorum) :) tekrar saygın günlerine dönüş yapmıştır.Şaka bir yana kardeşime avlarında bol şans diliyorum,umarım daha iyileriyle kucaklaşır.

12. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir cevapların için teşekkür ederim.Elimdeki 2.40 sea spin dediğin gibi fena değil, ama şu shimano hastalık gibi oldu bende.Balığa gittiğimde ikisinide deneyip, test ederim,sonuçlarınıda paylaşırım.Belki senin gibi bir video çekerim daha iyi olur sanırım.Bir önceki yazımda Uluç kardeşime güzel av dileğim olduğu için kusura bakmayın,bu temenni tüm dostlarım içindir.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat kardeşim,

Uluç bey, siteden izlediğim kadarıyla kalite kokan ve kaliteyle zevklerinden ödün vermeyen bir çizgiye sahip. Sanalda da olsa, beğenimi kazanmışlar arasındadır kendileri. Dostluklarınızın ve zevkli avlarınız devamını dilerim. ( Arada bir de Uluç beyin, takımlarına gıpta ile bakmasının zevkini yaşa derim.:p :p )

İyi dileklerimle.

14. OMMG

OMMG OKAN

Elinde olan Okuma Salina Sea Spin 2.40 (10-40) kamış WTD için oldukça kullanışlıdır, ben arkadaşlarımdan biraz farklı düşünüp 2.70 mt 10 - 30 bir akmış almanı tavsiye ediyorum...

15. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    270 MH (14-40) stokta yoktu,bende vardır bunda bir hayır diyerek Shimano Forcemaster 2.70 M(10-30) aldım.İlgilenen tüm dostlara teşekkür ederim.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Güzel seçim.

Yeni makinanız Exage 4000 FC ile güzel ikili olmuşlar.

Güle güle, zevkle kullanman dileklerimle.