Spin Kamış Önerisi...

Konu, 'Kamışlar' kısmında heraklitus tarafından paylaşıldı.

1. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Arkadaşlar ve abilerim yeni bir spin kamış edinmek istiyorum.Kıyıdan kullanıcam .Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi iletirseniz sevinirim.Bir sevdadır tutturduk gidiyoruz bakalım....:)

1-OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 270cm 10-40GR

270cm boy, 137cm kapalı boy, 10-40g atma ağırlığı, kaliteli mantar sap, 150g ağırlık
    kamışa esneklik ve hafiflik sağlayan karbon malzeme gövde, Özel kadife kılıf ve sert bazuka çantası ile birlikte

120 tl civarı 2.40 cm liğide var..

2-Shakespeare ugly stik medium heavy 2.40 cm 20-40 GR

110 tl civarında bu kamışta.

Şimdi benim sormak isteğim 2.40 mı daha kullanışlı 2.70 mi kullanışlı.Çoğu kaynak 2.40 idael diyorlar..Neye göre idealdir.Dejavantajı varmıdır 2.70 lik bir kamışın..

2. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    okuma v system 2.70 kullanıcısıyım. tek kelimeyle mükemmel. avlanacağın alan liman içi gibi biryerse 2.40 gayet uygun ama önümüz kış. havalar sert eser ve rüzgar çok olursa 2.40 uzağa atmada sıkıntı çıkartacaktır. bu sefer daha uzun bir kamışa ihtiyacın olacak.

kısacası ben her ikisinden de aldım. marka olarak okuma'dan şaşma derim. gerek sağlamlığı gerekse yedek parçası olsun seni yarı yolda bırakmaz.

öyle 2 kamış falan almam da deme. alıyorsun ;)

3. farukbaran

farukbaran Faruk

V system iyidir.

4. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Selam Gökhan,

2,70 mi 2,40 mı sorusunun cevabı, senin nerede ne şartlarda kullanacağınla alakalı biraz. Bende 2,70 de var 2,40 da var. Benim edindiğim tecrübelere göre denize yüksek kayalıklardan atarım dersen veya plaj gibi sahillerde suya uzak kalayım dersen 2,70 daha uygun gibi. Ama 2,40 lada aynı noktalarda aynı performansı aldım. 2,40 ın avantajı kısa olması ve arabamda daha az yer kaplaması bana göre. Atış mesafesi olarakta 2,70 daha uzağa gider ama çokta farketmez bence.
    V system i beğendiysen hiç düşünme al derim. Bazuka çanta çok büyük avantaj. Onun haricinde Alümina da alabilirsin. Ama bazuka çanta yok.

Rastgelsin...

5. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Aslında satıcı abi 2sinde gösterdi özellikle Shakespeare ugly gösterdi...YArın bir daha bakıcam bir kaç model daha .Okumaya ömür boyu garanti diyor..:)
    Ben genelde denize sıfır fazla sahili olmayan yerlerden atıyorum.
    Artık başladık bu sevdaya bakalım nerelere gidicez allah ömür sağlık veririse....

6. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Spin

Gökhan Okuma V system spin 8 10-40 iki parça hem acemilik için hem de ustalık için iyi dir.reeling

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    V systemle tanışmadım ama ugly stick bir çok ustam dediğim abilerim tarafından yıllardır kullanılıyor. Benim tercihim o olurdu. Boy olarakta arkadaşın söylediği gibi 240 ve 270 atış mesafesi olarak çok farketmiyor...

8. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    gramlarına bak
    burdaki belirleyici nokta atış grmaj range i
    biri 10 40
    diğeri 20 40 snce hangisi alınır.
    rastgele.

9. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Şimdi ordaki abi okuma için boydan boya karbon değil dedi.Gösterdide..Shakespeare ugly stik medium heavy baştan sona kadar full karbon dedi.Birazda tanıdık abi.Fazla para verme dedi.Kafam karıştı şimdi...

10. GencoGnc

GencoGnc Genco

Shimano kullanıcısı olarak;

Farklı atarlarda Catana 3 metre ve 2.40 sahibiyim. Farklı bölge ve hava şartına göre hangisini kullanacağıma karar verir yanıma alırım.

Akıl karıştırmak istemem ama aklının bir kenarında olsunlar.

11. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    +1 Katılıyorum

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam bence hemen alma pazar günü benim okuma alumina8 kamışı bir gör ben memnunum ama 2.40 benimki ve avlandığımız bölge için biraz küçük geldi ben de 2.70 veya 3.00 bir tane daha alacağım, kullanım konusunda bence alumina senin benim gibiler için idare eder (Not bunları sadece bir çaylak olarak söylüyorum, forumdaki ustaların sözleri benimkilerden kat be kat daha doğrudur) ancak ben de tavsiye üstüne almıştım, ustalar önermişti,

Dediğim gibi benim gördüğüm tek eksisi boyu. Onu da ben av markette acemiliğimden dolayı kısa seçmişim.

13. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu arada bahsettiğim kamışta indirim vardı 70tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam, muhtemelen devam ediyordur çağlara bir uğra istersen

14. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    cumartesi akşama doğru uğruyacam bakalım Shimano Catana ile okuma bakıcam ellerinde varmış...Karar veririm ozaman.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Kesinlikle Okuma V system diyorum. 1 yıldır 270 var, süper memnunum. Bu yaz yanlışlıkla tekne bağlanan duba ipine taktım sahteyi, misinamda sağlamdı. Asıldım biraz kamışla (aklımda kamışı test etmekte var tabiki :) ) kamış resmen c oldu artık, ne kamış kırılacak gibi nede misina kopacak gibi gözüküyordu. Makina 8kg draglı, sonuna kadar kalamayı kapayıp tekrar asıldım. Yine olmadı kırılmadı :D misinayı kestim sonunda.

16. necatik35

necatik35 ilhami

Favori Kamış:
    okuma V system 2.70
    Favori Makine:
    okuma cedros 65
    En İyi Avı:
    2.3 kg.lık çipura
    Okuma v system 270 bende de var ve en favori kamışım.210 ve 240 larıda var okuma nın.Ancak en sevdiğim ve kullanışlı olanı 270 okuma V system.Karadan avlarımın hemen hepsinde kullanabiliyorum.Hisarönünde Balık marketimden nakit 100 liraya alabilirsin.

17. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    okumunın v sistem peşin hisar önünde 110 dedi en son.Ve ben 2.70 10-40 Gr atarlı Shmino Catana 90 peşin aldım.Ve geçen hafta sonu test etme fırsatım oldu...Kesinlikle verilen parayı hakeden bir kamış.2.40 buna göre biraz daha yumşak bir kamış.

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Hayırlı olsun, bereketli avlarınızda kullanın güzel bir tercih olmuş... :)