Spin Kamiş Seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Yakamoz tarafından paylaşıldı.

1. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Herkese iyi akşamlar
    Arkadaşlar malumunuz yaz av sezonu yavaş yavaş geldi geliyor eli kulağında :D :D :D
    Bende sezona hazırlık içindeyim bu amaçla eksik olan malzemelerimi tamamlamaya çalışıyorum
    Sırada bir spin kamış ve ona uygun makine almak kaldı
    Tabi bu eksikleri tamamlarken fazla uçmadan bütçeyi sarsmadan çok çok iyisi olamasada en azından çokta kötü tercihler yapmak istemiyorum
    Zannedersem bir çok arkadaşımda benim gibi düşünmekte
    Bu amaçla zaten sitemizinde genel amacı olan amatör balıkçılar arası asıl olan yardımlaşma ve fikir alışverişi söz konusu olmakta
    Bu nedenle siz değerli amatör balık avı sevdalılarının bilgi ve tecrubelerine ihtiyaç duymaktayım sanırım yardımlaşma ve fikir alışverişinde cömert olup yardımlarınızı esirgemiyeceksiniz bunun için sizlerin affına sığınarak o değerli zamanınızdan bir kaç dakikanızı bana ayırarak aşağıda linklerini vereceğim kamış ve makine hakkında yorum yapmanızı rica ediyorum
    Bu kamışı ve motoru kıyıdan slikon rapala ve benzeri sahtelerle atçek yaparak
    Turna
    Levrek
    Alabalık
    Lüfer

Avlarında kullanabilirmiyim
    Şimdiden tüm bilgi ve tecrubeleri ile yardımlarını esirgemeyen dostlara teşekkür eder, her daim avınızın bereketli geçmesini temenni ederim
    Sağlıcakla kalın

Kamış

http://www.avmarketi.com/asp/product/11716/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm

http://www.avmarketi.com/asp/product/11715/Okuma-Salina-SeaSpin-15-45g-kamis-290cm

http://www.avmarketi.com/asp/product/818/LONDON-PELISTIC-PARCALI-15-40-GR-240-CM

Makine

http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE

http://www.avmarketi.com/asp/product/3169/RYOBI-ECUSIMA-4000Vi-MAKINE

Son düzenleme: 2 Mayıs 2010
  2. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Kamış için benzer bir konu açmıştım, "spin kamış sorunsalı" başlıklı konuya bakmanızı tavsiye ederim.. Ben araştırmalarım sonucunda bir adet 2.70cm'lik london pelistick (15-40gr atarlı) ile bir adet 2.40cm'lik DAM Emotion (5-25gr atarlı) spin kamış aldım, kullandığım kadarıyla ikisinden de çok memnun olduğumu söyleyebilirim..

3. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Lineaeffe tavsiye ederim.

LİNEAEFFE 10 KİLOS SPİNNİNG 240 cm
    S-Curve serisinden 10 kilo ağırlığı kaldırabilen ,30 gram aksiyonlu mükemmel bir kamış daha.Turna ve Levrek için özellikle önerilir.Çok hafif ve hassas olması ,her türlü hafif maket balık ,silikon ve kaşık gibi kandırıcıları uzak mesafelere atmayı sağlar.10 kilo kaldırabilme özelliği sayesinde turna ve levrek gibi iri balıklarda mükemmel sonuçlar verir.

Ben yukarıda özellikleri belirtilmiş olan kamışı kullanıyorum. Oldukcada memnunum aldığım yerde bu kamış için garanti veriliyor herhengi bir hasar veya kırılma durumunda yenisi ile değiştiriliyor. Ama şunuda belirtmek isterim 2 parçalı olan bu kamışın, parçalarını birbirinden ayırdığında 120 cm. oluyor taşımakta veya hb. tarzı araçların bagajına sığdırmakta zorlanabilirsin ben taşıma çantası kullanıyorum gerektiğinde omuza asarak rahatlıkla yol yürüyebilirsin. Fiyat olarak 125,oo TL. ama sıkı pazarlıklar sonucu 5 atksit ile 100,oo liraya aldım.
    Bu kamışa için ise D.A.M Quick Effzett FDS 735 marka makine kullanıyorum oda sorunsuz ve güzel, kamış ile ağırlık olarak uyumlu ve atçek avında uzun saatler yorgunluk hissetmeden kullanılabiliryor.
    Umarım yorumlarım sana fikir edinmen konusunda yardımcı olacaktır. Ama ustalarımızda sana daha değerli önerilerde bulunacaklardır. Şimdiden iyi avlar dilerim.

4. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Verdiğiniz bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim peki bu kamışlar için hangi makineleri tavsiye edersiniz ?
    Zannedersem önerdiğiniz kamış bu

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=7247

Peki bu makine ile turna alabalık levrek lüfer vb. balık avlarında uyumlu olur mu ?

http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE

Son düzenleme: 2 Mayıs 2010
  5. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet önerebileceğim kamışlardan biri linkini verdiğiniz kamış ancak bu kamışın bazı olumsuz yönlerini de hatırlatmakta yarar görüyorum; spin kamışlar arasındaki biraz ağır kamışlardandır ve 2.70 boy taşıma zorluğu yaratabilir (1.35'lik iki parça). Bunların haricinde kullanıcısına fazlasıyla güven veren bir kamış ve fiyatı da oldukça ekonomik, ayrıca atış menzili gayet iyi ve sahteye aksiyon vermesi de çok zor değil. Açıkçası bu kamışı almakla çok iyi bir karar verdiğime inanıyorum.
    Bu kamışa makina olarak tavsiye edebileceğim birkaç makine olmakla birlikte (shimano solstace 4000FI, shimano catana 4000RA, Ryobi Ecusima 4000Vİ) şimdi spin için makina alacak olsam fiyat/performans oranına göre tereddüt etmeden alacağım tek makina "Okuma Flame 30" olurdu. Bu makineyi av arkadaşlarımdan birine diğer belirttiğim makinalara oranla oldukça uygun bir fiyata aldık ve makinayı av esnasında da görünce isabetli bir karar verdiğimizi anladık; makinanın sarımı çok güzel ve oldukça hafif (diğer belirttiğim makinaların hepsinden daha hafif) bir makina. Yerinizde olsam alacağım tek makina bu olurdu.

6. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Okuma Flame 30, 30 luk makara olmasına rağmen 20 lik makaralı makinelerden daha ufak görünüme sahip ve oldukça hafif ve kullanışlı, siteden bir kaç arkadaşım kullanmakta ve oldukça memnun, bende tavsiye ederim.

7. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Verdiğin değerli bilgiler ve yardımların için teşekkürler çok yardımcı oldun dediklerini değerlendiricem sağlıcakla kal

8. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Murat Bey değerli yorumların için teşekkürler

9. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    İyi akşamlar peki bu tavsiye ettiğiniz london pelistick kamışın hangi boyu 2.40' lık olanımı yoksa 2.70' lik olanımı karadan uzak mesafe atış için iyi sizce bunların uzun veya kısa olanının avantajı dezavantajı ne olur

10. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben 2.70 pelistick ve 2.40'lık DAM E-Motion kamış kullanıyorum. Pelistick'i alırken 2.40'ı ve 2.70'i arasında kalmıştım. İstoç'ta her iki kamışı da inceledim ve 2.70 olanın menzilinin 2.40 olanından daha uzun olması yanında esnekliği de daha çok hoşuma gitmişti. İki kamış arasında tam olarak hatırlamamakla beraber 30-40gr bir ağırlık farkı olduğunu zannediyorum. Plaj, liman, mendirek vb. gibi arkasında herhangi bir engel olmayan bir yerden avlanacaksanız kesinlikle 2.70 tavsiye ederim.

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

mustafa bey bende pelistic london kullanıcısıyım aynı şekilde bende de 2,70 lik modeli var. esnekliği yük kaldırması gayet güzel ve performansına göre oldukca cüzzi bir fiyat bence yüzükleri porselen ve crom kaplama çift sargılı oldukca güzel birkamış

daha yüksek fiyata shakespeare ugly stik var atarı daha düşük ama aksiyon ve kalite bakımından londondan daha üst segment hatta youtube de kamışın videolarını seyredeblirsiniz

12. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Ali Kemal kardeşim verdiğin bu değerli bilgi ve yorumların için çok teşekkürler

13. aykutorall

aykutorall aykut

14. ankarali123

ankarali123 burak

Merhaba turna kamiş onerirmisinz