Spin Kamış Şeçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında BonJai tarafından paylaşıldı.

1. BonJai

BonJai Berk

Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000
    En İyi Avı:
    Levrek 64 Cm Sazan 1,2 KG
  2. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    ben olsam v systemi alırdım... hem 45 gr daha hafif hemde bazuka çantası var yanında...

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Aynen.:thumb:

4. karakuş

karakuş Burak Karakuş

Favori Kamış:
    Okuma V-system 2.70m. Lineaeffe S-Curve Spin 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000FA Okuma Epix pro-40
    V system kullanıyorum. Spin avlarında gayet etkili. Shimano kamışlar gerçekten çok kalitelidir fakat bu fiyat aralığında okumayı tavsiye ederim. Ayrıca taşıma çantası da gerçekten güzel.
    Saygılar.

5. BonJai

BonJai Berk

Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000
    En İyi Avı:
    Levrek 64 Cm Sazan 1,2 KG
    V systemi Sipariş Ettim Yorumlar İçin Teşekkürler Artık Gelmesini Beklicez 3 aylık birikim Gitti :D

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    nerede ne için avlanacağını yazsaydın daha doğru bir kamış alabilirdin. umarım avlanma tarzına göre bir kamış almışsınızdır. afiyet olsun

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Öğrencilik zor zanaat:D. Bizde böyle alıyoruz malzemeleri. Her avdan sonra kamışın sapı hariç heryeri tatlısuyla yıka sonra kurula güzelce. Karbon kamışlrımdan birisini kurulamadım üzerine benekler oluşmuştu. Doğru seçimi yapmışsın hayırlı olsun.

8. furunotr

furunotr Haluk

Hafiflik evet bir avantaj da çantası güzel diye bir kamış almam doğrusu; zaten kamışa harcayacağı malzeme parasını çantaya harcayacaktır üretici ve dolayısıyla kamışın kalitesine gidecek malzeme çantaya katma değer olarak dönecektir...

9. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    iiiyide ben çantası gzl diye al demedim ki... okuma v system kamışlar zaten kendini ispatlamıştır... yanında bazuka çantasıda olunca bal kaymak oluyor tadından yenmiyor :) bence siz önce bir okuma kamış ile bir tanışın derim...(shimanoyu örnek göstermeyin ama, 120tl'ye bence en iii kamıştır, gerisi zevkine göre tercihine kalmış )

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    V-System et olarak -iç çeperden dış çepere- çok incedir, hassaslığı, hafifliği buradan gelmektedir. Bu avantaj -hafiflik- olduğu kadar, dezavantajdır da.

Vengeance, shimanonun deniz levreği için üretmiş olduğu, atar aralığı geniş ve en uygun fiyatlı ürünüdür. 45 gram ağır olması, etinin -iç çeperden dış çepere- daha kalın olmasıdır. Bu hem avantaj -sağlamlık- hem dezavantaj sağlar-ağırlık-.

Tabi bu 45 gramın tamamını et kalınlığına vermek komik olur. 45 gramın içinde; karbon fiber karışım oranı da bulunmaktadır.

Boyunun 2,40 olmasının dışında, alınmaması gibi bir durum yok. BEN olsam alırmıyım, ikisini de almam. Biraz daha biriktirir, biraz daha iyi bir modele yönlenirim:)

11. furunotr

furunotr Haluk

Pekçoğunuzdan önce tanışmışımdır Okuma kamış ya da makina ile; yazdığımın manasını pek anlamamış olsanız gerek; bazuka çanta bir maliyettir; 1000 USD'lik bir kamışta bez kılıf bulunurken burada bazuka kılıf pek manidar duruyor...

12. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Spin kamış için 300 çok uzun değil mi? göle veya akarsuya gidersen elinde kalır bu alet.
    İdeal olan zannımca 220 veya en fazla 240 tır.

13. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    doğru söylüyorsunuz yeni satış teknikleri olsa gerek... spin kamışta sizin tavsiyeniz nedir bilmek isterim...

14. furunotr

furunotr Haluk

Spin tecrübem pek olmadığı için bu konuda bir öneri yapamayacağım; tecrübeli kullanıcılardan edindiğim bilgiler var; ancak onlar oldukça yüksek fiyatlı ürünler kullanıyorlar; benim elimde ise Mitchell, Sheaeksprea ve Bando kamışlar mevcut spin olarak; Sheaeksprea'yı niye almışım bilmiyorum; 2-15 gibi bir atarı var:) herhalde ancak meps falan atar... Diğerleri de suüstü lüfergillerde idare ediyor beni... Biri teleskobik, diğeri 2 parça...

Yani ben spin kamış tavsiye etmeyeyim pek...

15. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Mesela?daha iyi birmodelönerebilirmisin

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tabiki de önerebilirim amcacığım, bir forcemaster, bir speedmaster, hatta beastmaster, navi'ler, nexave power game(tuzlu su içindir). Hatta uygun fiyatlı; daiwa crossfire'ın eski modeli(et olarak nispeten daha kalındır ancak ağırdır). Yelpaze çok geniş amcacığım. Ben şahsen almam o iki kamışı.:)

17. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Sanırım V-system'de malzeme kalınlığı hakkında yazdıklarınızla kamışın gücünü azaltacağını anlatmaya çalışmışsınız. Kamışı bir kaç yıl önce Cengiz balıkçılıktan alıp, yazlığa gittim. İlk denediğim şey kamışın gücüydü. Sahteyi bilerek duba ipine taktım! yaz sonuçta gidip alabilirdim sahtemi. Makinanın kalamasını tamamen kapatıp, kamışı sonuna kadar zorladım. Kamış C şeklini aldı ve ne yaptıysam ne misina patladı ne de kamış kırıldı! Makina kalaması 6kg ve kalama tam sıkılı olmasına rağmen makina misina bırakmaya başladı. Makarayı tutup çekmeye devam ettim misinayı patlatmak için (0,30mm Nippon Super Tough). Yani kamış en az 6kg kuru yük çekiyor! Sonunda da misinayı sigara ile koparttım, denize girip sahtemi aldım.

Fiyat/performans açısından çok iyi bir spin kamış.

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Şimdi yaşanan olaylardan bahsedecek olur isek; Okuma markasının vukuatı çoktur çevremde. O konulara pek girmedim bîlerek:) atarken kırılanlar, çekerken kırılanlar vs vs.

Anlattığınız bu duruma bakarak bahsettiğim et kalınlıkları fazla olan kamışlar, daha dayanıklı olacaktır.

Yani bir markayı övmek ya da yermek için yaşana olayları anlatmaktan ziyade bilimsel olarak yaklaşıkmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Bil hassa kamışlarda.

O nedenle japon balık avı sitelerine göz atmakta fayda var. Kamışların et kalınlıklarından, sap uUnluğuna kadar her bilgiyi veriyorlar.

Şu sıralar X sarmallı kamışları incelemekteyim. Hem sağlamlığı, hem de atış sonrası uç kısmının daha seri toparlaması-atış esnasında dağılmaması- açısından çok avantajlı. Örnek verecek olursak Majorcraft X-ride, game A-rc xx veya A-rc type VR. Tabi fiyatları da kabarık.

Ancak iç pazarda bu ürünleri bulmak pek mümkün değil. Yine de alacak olsam yukarıda saydıklarımdan birini veya Zenaq Plaisir Answer marka/model kamışı alırdım.:)

19. furunotr

furunotr Haluk

Bu tip spesifik marka ve modeller sipariş üzerine getirittirilebiliyor; ancak bedeli oldukça ağır tabii ki...

20. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 4.20 & Okuma V-System 2.40m 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    bu v system kamışı nakite daha ucuza alabileceğim yer varmıdır acaba vede heryer bu bazuka çantasını veriyormu