Merhabalar Abilerim,Ustalarım Spin Kamış Almaya Kara Verdim Bi 2 Üründe Beğendim Fakat Hangisi Alacağım Hakkında HiçBir Fikrim Yok Tavsiyelerinizi Bekliyorum.idk hooked ====V System Spin Kamış 240cm 10-40gr==== http://www.spotbalik.com.tr/V-System-Spin-Kamis-240cm-10-40gr,PR-28352.html ====Vengeance Spinning Sea Bass 2,40 -MH- 10-50gr====- http://www.spotbalik.com.tr/Vengeance-Spinning-Sea-Bass-240-MH-10-50gr,PR-24755.html
V system kullanıyorum. Spin avlarında gayet etkili. Shimano kamışlar gerçekten çok kalitelidir fakat bu fiyat aralığında okumayı tavsiye ederim. Ayrıca taşıma çantası da gerçekten güzel. Saygılar.
nerede ne için avlanacağını yazsaydın daha doğru bir kamış alabilirdin. umarım avlanma tarzına göre bir kamış almışsınızdır. afiyet olsun
Öğrencilik zor zanaat. Bizde böyle alıyoruz malzemeleri. Her avdan sonra kamışın sapı hariç heryeri tatlısuyla yıka sonra kurula güzelce. Karbon kamışlrımdan birisini kurulamadım üzerine benekler oluşmuştu. Doğru seçimi yapmışsın hayırlı olsun.
Hafiflik evet bir avantaj da çantası güzel diye bir kamış almam doğrusu; zaten kamışa harcayacağı malzeme parasını çantaya harcayacaktır üretici ve dolayısıyla kamışın kalitesine gidecek malzeme çantaya katma değer olarak dönecektir...
iiiyide ben çantası gzl diye al demedim ki... okuma v system kamışlar zaten kendini ispatlamıştır... yanında bazuka çantasıda olunca bal kaymak oluyor tadından yenmiyor bence siz önce bir okuma kamış ile bir tanışın derim...(shimanoyu örnek göstermeyin ama, 120tl'ye bence en iii kamıştır, gerisi zevkine göre tercihine kalmış )
V-System et olarak -iç çeperden dış çepere- çok incedir, hassaslığı, hafifliği buradan gelmektedir. Bu avantaj -hafiflik- olduğu kadar, dezavantajdır da. Vengeance, shimanonun deniz levreği için üretmiş olduğu, atar aralığı geniş ve en uygun fiyatlı ürünüdür. 45 gram ağır olması, etinin -iç çeperden dış çepere- daha kalın olmasıdır. Bu hem avantaj -sağlamlık- hem dezavantaj sağlar-ağırlık-. Tabi bu 45 gramın tamamını et kalınlığına vermek komik olur. 45 gramın içinde; karbon fiber karışım oranı da bulunmaktadır. Boyunun 2,40 olmasının dışında, alınmaması gibi bir durum yok. BEN olsam alırmıyım, ikisini de almam. Biraz daha biriktirir, biraz daha iyi bir modele yönlenirim
Pekçoğunuzdan önce tanışmışımdır Okuma kamış ya da makina ile; yazdığımın manasını pek anlamamış olsanız gerek; bazuka çanta bir maliyettir; 1000 USD'lik bir kamışta bez kılıf bulunurken burada bazuka kılıf pek manidar duruyor...
Spin kamış için 300 çok uzun değil mi? göle veya akarsuya gidersen elinde kalır bu alet. İdeal olan zannımca 220 veya en fazla 240 tır.
doğru söylüyorsunuz yeni satış teknikleri olsa gerek... spin kamışta sizin tavsiyeniz nedir bilmek isterim...
Spin tecrübem pek olmadığı için bu konuda bir öneri yapamayacağım; tecrübeli kullanıcılardan edindiğim bilgiler var; ancak onlar oldukça yüksek fiyatlı ürünler kullanıyorlar; benim elimde ise Mitchell, Sheaeksprea ve Bando kamışlar mevcut spin olarak; Sheaeksprea'yı niye almışım bilmiyorum; 2-15 gibi bir atarı var herhalde ancak meps falan atar... Diğerleri de suüstü lüfergillerde idare ediyor beni... Biri teleskobik, diğeri 2 parça... Yani ben spin kamış tavsiye etmeyeyim pek...
Tabiki de önerebilirim amcacığım, bir forcemaster, bir speedmaster, hatta beastmaster, navi'ler, nexave power game(tuzlu su içindir). Hatta uygun fiyatlı; daiwa crossfire'ın eski modeli(et olarak nispeten daha kalındır ancak ağırdır). Yelpaze çok geniş amcacığım. Ben şahsen almam o iki kamışı.
Sanırım V-system'de malzeme kalınlığı hakkında yazdıklarınızla kamışın gücünü azaltacağını anlatmaya çalışmışsınız. Kamışı bir kaç yıl önce Cengiz balıkçılıktan alıp, yazlığa gittim. İlk denediğim şey kamışın gücüydü. Sahteyi bilerek duba ipine taktım! yaz sonuçta gidip alabilirdim sahtemi. Makinanın kalamasını tamamen kapatıp, kamışı sonuna kadar zorladım. Kamış C şeklini aldı ve ne yaptıysam ne misina patladı ne de kamış kırıldı! Makina kalaması 6kg ve kalama tam sıkılı olmasına rağmen makina misina bırakmaya başladı. Makarayı tutup çekmeye devam ettim misinayı patlatmak için (0,30mm Nippon Super Tough). Yani kamış en az 6kg kuru yük çekiyor! Sonunda da misinayı sigara ile koparttım, denize girip sahtemi aldım. Fiyat/performans açısından çok iyi bir spin kamış.
Şimdi yaşanan olaylardan bahsedecek olur isek; Okuma markasının vukuatı çoktur çevremde. O konulara pek girmedim bîlerek atarken kırılanlar, çekerken kırılanlar vs vs. Anlattığınız bu duruma bakarak bahsettiğim et kalınlıkları fazla olan kamışlar, daha dayanıklı olacaktır. Yani bir markayı övmek ya da yermek için yaşana olayları anlatmaktan ziyade bilimsel olarak yaklaşıkmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Bil hassa kamışlarda. O nedenle japon balık avı sitelerine göz atmakta fayda var. Kamışların et kalınlıklarından, sap uUnluğuna kadar her bilgiyi veriyorlar. Şu sıralar X sarmallı kamışları incelemekteyim. Hem sağlamlığı, hem de atış sonrası uç kısmının daha seri toparlaması-atış esnasında dağılmaması- açısından çok avantajlı. Örnek verecek olursak Majorcraft X-ride, game A-rc xx veya A-rc type VR. Tabi fiyatları da kabarık. Ancak iç pazarda bu ürünleri bulmak pek mümkün değil. Yine de alacak olsam yukarıda saydıklarımdan birini veya Zenaq Plaisir Answer marka/model kamışı alırdım.
Bu tip spesifik marka ve modeller sipariş üzerine getirittirilebiliyor; ancak bedeli oldukça ağır tabii ki...
bu v system kamışı nakite daha ucuza alabileceğim yer varmıdır acaba vede heryer bu bazuka çantasını veriyormu