Merhaba Arkadaşlar, 2.70 boyunda Levrek ve Lüfer avlarında kullanabileceğim Spin kamış almak istiyorum. Aklımda Shimano Catana DX 10-30 veya 14-42 atarlı kamış ile , Okuma V-system 10-40 atarlı kamış var. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Catana alırsam 10-30 mu 14-42 mi almalıyım. Makine olarak aklımda Catana 4000 veya Okuma Ceymar 40 var. Okuma hafif olmasıyla öne çıkıyor 280 gr. Catana ise 360 gr. Fakat Catananın kalitesi de ayrı Önerilerinizi bekliyorum..
Kullanacağınız sahtelerin ağırlığına göre seçin kamışınızı levrek avında 10-30 yada 10-40 gr atarlı kamış iyi olur çünkü levrek sahteleri 13 ila 25 gr atarlı sahteler iyi iş yapıyor ben kendim de levrek avcısıyım en son geçenlerde 13 gr lık sahteyle levrek aldım. Okuma v system çok yumuşak atarlı olduğu için ben beğenmiyorum orta sertlikteki kamışların atış erimi daha iyi oluyor o yüzden CATANA 10-30 dx MH karbon dereceli olanını tercih ederseniz MH karbon dereceliler orta sertlikte oluyor. Bende Daiwa Crossfire 300MH 10-40 gr kullanıyorum atış erimi çok iyi. Makine olarak ta bence ceymar iyi makina daha önce av bayiinde görüp incelemiştim
Daiwa Crossfire düşündüm fakat 2.70 kamışın 325 gram ağırlığı var.. spin kamışa göre bu ağırlık fazla geldi bana. Onun için eledim
Ama atış erimi gerçekten çok iyi :thumb: sahtenin o kadar uzağa gittiğini görünce insana keyif veriyor. Eğer gençseniz bileğinizde kuvvetliyse takımımız 100 gr fazla olsa ne olur fark etmezsiniz bile. Ben hiç durmadan 4 saat at çek yapıyorum kamışım daiwa crossfire 3 mt makinam okuma raw ll 40 ikisinin ağırlığı 600 gr dan biraz fazla ama evvel allah gencim bileğimde kuvvetli allaha şükür beni yormuyor
Ben de geçenlerde Okuma Dead Ringer 258cm 12-45 atarlı kamışı edindim. 180 gram ağırlığı var. Atımı ve aksiyonu benden tam not aldı ilk denememde. MH aksiyonda bir kamış.
3 kamış arasından seçim yapacaksanız V-system'i tercih etmenizi öneririm. Makina olarak ikisi de denk sayılabilecek makinalar. Eğer günde birkaç saat av yapıcam zevk için yapıyorum derseniz Catana tercih edebilirsiniz. Fakat biraz hırslı bir avcıyım gün boyu pek de ara vermeksizin av yapacağım derseniz de Ceymar'ı tercih etmenizde fayda var. Rastgelsin.
Tercihleriniz arasında olmadığından öneride bulunmak istemedim. Solpara ihtiyaçları karşılayacak bir kamış. Hafifliği ve sağlamlığı göz önüne alarak tercih ettiğim bir kamıştır. Fiyat farkı sizi rahatsız etmeyecekse tercih nedeniniz olabilir. Bir bayide alacağınız kamışları canlı olarak incelemenizi öneririm. Zaten diğer 3 kamışın yanına Solparayı'da koyarsanız kesinlikle Solparayı tercih ederdim.
Siz Solparnın Light Shore Jigging Serisi Max:50 gr modelini kullanıyorsunuz sanıırım. Bir de 10-30 atarlısı var. Sizdekinin esnekliği nasıl hangisini tercih etmeliyim.
Ben yazları WTD'siz av yapmadığım için sert olan kamışı daha çok beğeniyorum. Daha az esnek olması esnek bir kamışın merkez kaçla atışına göre sahtenin erimini düşürse de Levrek gibi bir balık için yeterli uzaklıkları çok rahat yakalayabilmektedir. Eğer böyle bir derdiniz olursa 0.10 veya 0.12 ip misina ile sorunu kökten aşabilirsiniz. Ama ben ip misina kullanmıyorum 026-028 mono misina kullanıyorum. Çok da memnunum.
spin de teleskopik kamışları tavsiye etmiyorlar pek. ama taşıması kolay olduğu için tercih edilebilir. http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/925/SG-XLNT-Tele-Finezze-8-6-259cm-M-10-30g fiyati biraz yüksek ama..
Merhaba, kamış olarak bence shimano iyidir, makine olarak 4000 lik almadan önce 3000 yada 2500 boyutlarını da değerlendirim derim. bana 4000(yada 40lık) makineler sanki biraz büyük ve ağır gibi geliyor. Catana 4000 aldım ama pişman oldum diyebilirim, şimdi Shimano exage yada stradic 2500 yada 3000 düşünüyorum.
rastgele arkadaşlar. farklı konu açmadan önce araştırırken bu konuya denk geldim. konuyu açan arkadaşa yapılacak yardımlar ve cevaplara engel olmam inşallah ve umarım konuya katkım olur. kamış konusunda ben de çıkmazdayım. okuduklarımız kadarıyla bazı fikirler ediniyoruz elbet, ama bu işin ucunda balık yakalayanlara gıpta ile bakmak ve kamışlara para ödemek olduğu için içimize sinecek ve güvenebileceğimiz bir kamış bulmak niyetindeyiz. hal böyle olunca tecrübesine güvendiğimiz arkadaşlar tarafından yapılan değerlendirmeler çok önem arz ediyor. verilen en sağlıklı cevaplardan biri dükkana gidip kamışı elimize almak oluyor. ama bu işe amatör olarak gönül vermiş birisi ustalarımız kadar iyi anlayamaz bir kamışın kalitesini eline aldığı zaman. şayet ben dükkanlara çok girdim çıktım bir çok kamışla da oynadım, hatta muhtemelen dükkan sahibi de anlamıştır birşeyden anlamadığımızı, fakat yine de çok fark göremedim. dükkanda kamışı denerken ne şekilde denememiz lazım bu konuda yardımcı olursanız çok memnun oluruz. iki kamış arasındaki farkı ne şekilde kavrayabiliriz. o an kamışın uzak mesafelere erimi sağlayıp sağlamayacağı gibi konularda kamıştan ne şekilde emin olabiliriz. ben şahsım adına ileride durmadan makine değişme ile uğraşmak istemediğim ve kalitesine güvendiğim için stradic 2500hgfk almak niyetindeyim. bu makineyi hem turna hem lüfer hem levrek hem derelerde kefal için kısaca tüm spin avlarda kullanabileceğimi düşünüyorum. şimdi bu makineye bu kadar para vermeyi göze almışken kamış konusunda da limitlerimi 300civarlarına kadar çıkarabilirim. yeterki yukarıda saydığım balıkların kullanımında sıkıntı yaratmasın ve makineye yakışan bir kamış olsun. stradic makinesine denk kalitede hangi kamışlar tercih edilebilir?