Spin kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında umooth tarafından paylaşıldı.

1. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    merhaba
    uzun zamandır bir spin kamış almak istiyorum ve artık almaya karar verdim. karadan ulaşamdığım kıyılar var bu kıyılara kayıkla yanaşıp, kayıktan levrek için at çek yapmak istiyorum.bu iş için çok fazla bütçem yok, aslında bütçem yok demiyim de spin hiç yapmadım sadece denemek istiyorum,beceremezsem de çok fazla para vermiş olmak istemiyorum. bu doğrultuda araştırmam sonucu shimano nun 2 adet fiyat olarak da uygun modelini begendim. siz ne düşünürsünüz? bunlar haricinde de tavsiye alabilirim.
    teşekkürler.

http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12510
    http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=12511

birde bu var biraz daha pahalı

http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=14059

2. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Umut at-çek için biraz uzun gibi geldi bana bu kamışlar. Kayıktan denge unsurunuda katarsak bana zorlanırsın gibi geliyor. Ben olsam 180 in üzerine pek sıcak bakmazdım...

3. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Umut bey merhabalar.
    Bende sizin gibi heves ederek ve tecrübem olmadığınıda düşünerek Shimano hyperloop 270 15-45 atarlı bir kamış aldım.
    Ancak benim kullanım alanım kıyıdan ve deniz olacak. Henüz deneme fırsatı bulamasamda hevesle deneyebileceğim zamanı bekliyorum:)
    Siz sadece kayıktan kullanmayı düşünüyorsanız bencede daha kısa bir kamış bakmalısınız...

4. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    o zaman araştırmalarımı tekrar yapmam gerekicek, açıkcası aklımda hep 270 vardı.. teşekkürler tavsiyeler için.. önerebileceğiniz bir kamış var mı peki o boylarda?

5. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Ben şu aşağıdakini kullanıyorum ve gayette memnunum. Hiç bir kurşun yada ağır şamandıra kullanmadan 15-20 metre arası mesefalere nokta atışı yapmama olanak veriyor. Ben genelde bu boyu ideal olarak belirledim kendim için fakat belirteyim bu kamışla deneme yapan çoğu arkadaşım beğenmedi ve gereğinden fazla kısa buldu:)

http://www.avmarketi.com/asp/product/10419/FLADEN-MICRO-UL-130-1-10G-GRAFIT-KAMIS

Bu aşağıdakilerde deneme fırsatı bulduğum ve hoşuma giden kamışlar.

http://www.avmarketi.com/asp/product/10436/FLADEN-MAXXIMUS-TELE-180-3-15G-KARBON-KAMIS
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9614/LINEAEFFE-RAPID-SPIN-0-10-G-1-95-KAMIS

Bunu dışında shimano yada dam a bakmanı öneririm. Atarı 1- 15 gr aralarında değişen kamışlar seçersen ki ben özellikle teloskopik kullanma derim, çok daha başarılı atışlar yaparsın...

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

İlk yazınızda bahsettiğiniz gibi denizde levrek avı için kulanıcaksanız öncelikle levrek sahteleri çok çeşitli şekillerde ve ağırlıklarda olabilir. Kıyıdan levrek için at çek yapıyorsanız zaten bunu biliyorsunuzdur aynı şekilde aynı teknikleri aynı sahteleri tekneden kıyılara koylara yanaşıp belirli mesafeden kaya diplerine atışar yapabilirsiniz. Fakat dediğim gibi bu çeşitlilkle 10-60 gr arsı kamışlar çok önerilen fakat bu ralıkta piyasada uygun markalrda uygun fiyata bulmak zor. birde 10-60 gibi aralığı fazla oldumu kamışın he ağırlıkta istenilen aksiyonu vermesi güçleşiyor. Daha çok 15-40 gr atarlı kamışlar gayet güzel aralıktır ve piyasada ilk levrek için gidecek amatörlere tavsiye edilen ağırlıktır. ve gerçektende kullanılacak sahte çeşidene görede uygundur. Fakat 8-10-15-17 gr gibi sahteleri atıcaksanız 5-25 yada 7-30gr arası atarlı kamışlar çok daha iyi performans gösterir. Zaten elinizdeki sahte çeşitliliği artığı zaman kaliteli bir 10-60gr atarlı kamış yada bu sahteleri atıcak 2 adet kamış ve kullanıcağın yere görede kıyı ve tekne olmak üzere o atardaki kamışlardan bir kısa birde uzun boytercih edile bilir

Şimdi okuduğunuz ufff puff bu iş çok maliyetli oluyor diyebilirsiniz hatta benbile diyorum :))) Bukadar ön bilgiden sonra size diyeceğim tekneden kullanıcağınız maksimum boy 2,40 olsun. 2,70 kamış aldığınızda tekneden ayağa kaltığınızda dahi kamışın burnunu önünüze eğdirdiğinizde kamışın burnu suyun içine girecek ve aksiyon vere miyeceksiniz. Kamışın burnunu kaldırdığınızda sahtenin bu sefer dalma derinliği azalacaktır. Atar terciğinizide kamışın aksiyonuna göre10-30 yada 15-40 aralıklarında seçmenizi öneririm

Denemek için ve fazla para vermeden iyibir deneyim elde etmek istediğinizi yanmışsınız hoşunuza gitmzse fazla maliyetden dolayı madur olmak istemiyorsunuz. Yazdıklarınızdan anladığım bu. Size göre güzel bir kamış tavsiyede bulunucam ve kamışı aynı zamanda bende kullaıyorum ve çok memnunum

http://www.firaronline.com/urun-detayi/london-pelistick-parcali-15-40-gr-240-cm-kamis-3123240

Dediğim gibi bu kamış benim ilk spin kamışım ve 5 yıldır halen kulanıyorum kamışıta kırılma yada porselnlerinde paslanma gibi hiçbir problei olmadı. Çoğu kullanan da çok menun tam bir fiyat performans kamışı.

7. cihan bedir

cihan bedir cihan bedir

Favori Kamış:
    kamış,dam,makina,banax 4000
    En İyi Avı:
    1978 de 12.5 kg turna el oltası
    merhaba yıllarca kıyıdan sandaldan ve bottan olta kullandım şu anda iki parçalı < dam kamış > kullanıyorum bottan kullanmak harika kepçeye kadar getirmek çok kolay hemde sağlam 1.80 geçmesin ayağa kalkmak zorunda kalınırki botta durmak zorlaşıyor velhasıl iki parçalı içi dolgulu kamış harikadır RASGELE

8. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    vermiş olduğunuz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.. bu doğrultuda bir seçim yapıcam artık.. satın aldığımda sizlerle baylaşıcam.

9. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
  10. LapinCash

LapinCash

11. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    açıkçası ürünü bilmiyorum o yüzden fiyatına göre kalitesini düşünecek olursam büyük avlarda zorlanır gibime geliyor.. kırılma olabilir. motor dişli sıyırabilir. ama dediğim gibi ben sadece fiyatına göre kalitesinin düşük olduğunu varsayıyorum. ama kimi ürünlerde uygun fiyatına rağmen iş görür derecede performans veriyor. o yüzden bilen birisinin bilgi vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum.

12. murockt

murockt barış

selam arkadaşlar bende spin aldım 2 hafta önce dan fiyatı uygun ve cok kulanıslı rahatlıkla avlanıorum 330 cm 55 tl tawsiye ederım düşünen arkadaşlara.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Ekim 2010
  13. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    sevgili barış almış olduğun kamış pek spin gibi durmuyor. 100-200gr aksiyonlu bir spin olmaz sanırım ben mi yanlış biliyorum acaba