Spin kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında alikemal tarafından paylaşıldı.

1. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Arkdaşlar bana hediye olarak Shimano Technium 6000 FB modeli geldi. Bu makinaya uygun güzel, yakışıklı ve karizmatik bir kamış arıyorum:) :) Benim Araştırdığım ve aklıma yatan bikaç shimano kamış var.

SHIMANO YASEI SEA BASS -M- 240CM - 7-35GR

SHIMANO BEASTMASTER SEA BASS 2,40 MT 7-35 GR

Max. bütce 200 tl Sizin tavsiye edeceğiniz başka model marka varmı ? 7-35- 5-30 gr civarı

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Ocak 2020
  2. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    60lık makina sizi at-çek avlarınızda bir hayli yorar:) YASEI modelinin 2.70 10-50 atarlısına bir göz gezdirin derim ben:)

3. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Ali Kemal merhaba;
    Benim düşük atarlı kamışlarda (5-25 gram) gibi tercihim 2.10 ve 2.40 m boyda oluyor.
    Daha yüksek atardaki 8-40 ,10-50 gram gibi ağır sahteler gerektiren patlak ve yüksek havalarda daha uzun en az 2.70 bir kamış tercihimdir.Uzun kamış sahteyi uzağa atmada pek olumlu oluyor.
    Mesela 2.40 metre 10-50 gram atarlı Shimano vengeance sea bass kamışım bayram tatilinde 35 gramlık jiglerim olmasa beni baya bir üzecekti.
    Gelecek hafta sonu Shakespeare 3 metrelik 10-50 kamışımı Altınova'daki ufak ve şirin yazlığımıza götürmeyi deneyeceğim.
    Haa tabii bu taşıma sorunu olmasa 3.30 bile alırım.Japonya'nın avcılarına bakarsan gerek Shimano TV de gerekse Duel movie'de levrek için kullanıcı avcının boyuna oranlanmaksızın gayet uzun kamışlar ki at-çekte kullandıklarını tespit edersin.Bu olaya benim dikkatimi çeken Dereli Av'daki Metin kardeşim oldu.
    Tabiki herkesin zevki ve bir rengi vardır tartışılmaz.Kamış olarak bir de Penn'in modellerine bakmanı öneririm.Özellikle Overseas modeline ki bunlar kaliteli bazuka çantayla veriliyor.Ben penn yerine bazukasız Shakepeare'yi aldığım için biraz düşünceliyim.
    Tabi Üstadlarımız ,abilerimiz haricinde ölçü olmaz diye düşünüyorum.Burada ihtiyaç karşılandıktan sonra zevk ön planda.
    Bay bay görüşürüz tanışırız umarım yazılarındaki ifade çok olumlu bir insan olduğunu sezdiriyor.İltifat olarak görme lütfen...

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ali kardeşim, öncelikle bu güzel hediyenizi güle güle kullanın. Sanırım yurt dışından gelmiş olmalı. Bu modelin bu boyu, bizim pazarlarımızda pek bulunmaz. Demek ki, size bayağı kıymet veriliyor.:D :D Ne mutlu size.:thumb: :thumb:

370 Gr. ağırlığında, 4.6 devriyle, genel kullanıma daha uygun bir makina olduğu izlenimi yaratıyor. ( O boya göre, bayağı hafifmiş.)

Dolayısıyla, bu makina özelliklerine uygun kamış bakmanız, daha isabet olacaktır.

Önce siz, kendi kendinizi sorgulayın, '' Ben, bu makina ile, nerede ve nasıl bir stilde avlanacağım ? Yemli - Beklemeli mi ? yoksa, at çek mi ? ''

Bu kafanızda netleştikten sonra seçiminizi belirlemelisiniz. Yoksa sırf almış olmak için, o makinaya güzel, karizmatik bir kamış olmamalı. Bulunduğunuz yer konumu itibarıyla o makinanın hakkı, 40 - 80 veya 50 -100 gr. agırlıklara hitab eden ve 3.00 m. boy seviyelerinde, yakışıklı ve karizmatik kamış ilk tercihiniz olmalı.:D Alternatif olarak da,kullanmayı düşünüyor olabileceğiniz ağırlıklara uygun olarak 7-21, 10-30 veya 15-40 gibi, 240 - 270 seviyeleri düşünülebilir. Bu, Yasei reddir, Vengeancedir, Catanadır, tercih size kalmış. Tabii, taşıma boylarını göz önünde tutarak.

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tevfik Abi, yaseinin 7-21 modelinde 25gr lık bir sahte kullandığımızda ne gibi eksileri olabilir

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yasei Red serisinde, 7-21 değilde, 7-28 vardır.

7-21 olsaydı ve siz, 25 gr. kullanmış olsaydınız, o kamışın istihap haddini aşmış olur, yaşanabilecek olumsuzluklara zemin hazırlamış olurdunuz. Tabii bu öngörü tüm kamışlar için geçerlidir. En ideal kullanım ağırlığı, kamış değerlerinin ortası rakamlardır. Yani, kamışınız 50-100 ise, 75-80 en ideal ve güvenli olan ağrlıktır; şeklinde yorumlayabilirsiniz.

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Anladım Abi teşekkür ederim sizin yönlendirmeniz doğrultusunda aldığım kamış ve makineyi ayvacıktan gelen asker arkadaşıma kaptırdım :) kendisini kıramıyacağım kadar ve bir kardeş gibi yakın hissetiğim için olmaz diyemedim :) bende şimdi daha üst model at çek için kamış ve makine almayı düşünüyorum makine olarak bu sefer TRABUCCO düşünüyorum seri olarakta aklımda TRABUCCO XENOS XOS MAKİNE var kamış olarakta yasei 2,70 7-35 düşünüyorum

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynı akıbeti yaşamışlar makina + Kamışlarımız.:D :D hihi

Mukadderat diyelim.:D :D

Bende, aynı şekilde giden takımın yerine bunu düşünmüştüm.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BIOMASTER-5000-CFB-7xS-ARB1-BB-MAKINE-pmu1375.html

Kamışın 270/ 7-35 in linkini verebilirmisin ?

Bahsettiğiiz makina için bir yorum yapma şansım yok. Makina konusunda fazlaca yaygın bir marka olmadığından, bu konuda bilgilenme şansım maalesef olmadı.

Sanırım bu makina.

http://www.avmarketi.com/asp/product/12411/TRABUCCO-XENOS-XOS-MAKINE

Araştırıp incelemiş ve kararınızı vermişseniz, şimdiden hayırlı olsun derim.

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tevfik Abi, 2,40 mış o 2 saattir 2.40cm lere bakıormuşum bende 270 diye :) yaşlanıyorum heralde yavaş yavaş makine konusunda sizin seçiminizde bir harika listeye bunuda yazayım :)

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  11. alikemal

Selam Çağrı, 60 makina için aslında çok ağır ve büyük bir makina değil. Açıkcası yorucağını düşünmüyorum. Elimde mevcut bir spin takımı var. Avlarımı Pelican Pelistik 2,70 15-40gr ve Daiwa makina ile yapıyorum. Orta direk öğrenci işi severek kullandığım ve güzel av hatıraları olan bi takım. Helende çalışıyor. Bu takımın kapsamadığı 5-25 yada 7-35 gr gibi atarı olan bir kamış alıp makinayı bu şekilde değerlindirmek isitiyorum.

12. alikemal

Uzun kamış tavsiyenizi dikkate alıcam. Ankardaki avmarketimde eskiden shakspear in 3,00 mlik bi spin kmaışı vardı almak nasip olmadı ozaman ama şimdi görsem alabilirim düşündüğüm bi kamış olmaya başladı Ama WTD aksiyonu için 2,40 kamışlar önerilirken ben Rever2sea rover98i 15-40 kamışla Wtd aksiyonu verdiriyordum. Birazda bu 2,40 meraki burdan ve kataloklara bkıyorum düşük atarların 5-25 ve 7-35 gr ların 3,00m yada 2,70m leri yok.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim:)

13. alikemal

Yurt dışından gelen bi makina. 370gr ,3+1 rulman 1/4,6 devir 90cm misina sarma özelliği ve yedek metal kafa var. Ben Kendi kendime sordum aslında ben bu kamışı beklmeeli avlar için düşünmüyorum. Beklemeli avlar için 2 adet surf takımım var. 15-40gr atarlı 2,70m boyunda pelican pelistik kamış ve diawa makina ile kombine edlimiş bi spin takımım var bu takımla çok levrek , ispendek sarı kuruk, akya, kalamar yakaladım. Vedat amacanın dedği gibi pahalı takımlarla en iyi balıklar yakalanıcak diye bişey yok. Ama eski takımım 15-40gr atarlı. Şimdi elimde yeni bi shimano makina var atamadığım küçük sahteler için 5-25 yada 7-35 gr atarlı bi kamış arıyorum. Boy olarak 2,70m yada 3,00m olur ama Wtd aksiyonu için 2,40 daha uygun olduğu söyleniyor ama ben 15-40 - 2,70 kamışla revar2sea rover98 sahteye yine wtd aksiyon veriyordum. Benim aradığım 5-25 yada 7-35 gr aralığında iyibi atış erimi olan varsa 2,70-3,00 boylarında kamış arıyorum ama piyasada 7-35 ve 5- 25 gr mın boyları hep max 2,40