Merhabalar, Kıyıdan at-çek için 2.70 bir spin kamışa ihtiyacım var. Aşağıdaki 2 kamış arasında kaldım. Okuma V System 270 cm 10-40 atar Abu Garcia Vendetta 270 cm 15-40 atar Okuma Ağırlık 215 gr Abu Garcia 173 gr (Satıcı site "LRF" kategorisinde göstermiş) Tatlısuda kasna-perch-turna için kullanacağım.Hangisi daha makul veya başka tavsiyeniz var mı?
bende bi öneride bulunayım http://www.spotbalik.com.tr/CATANA-CX-SPINNING-270-ML-7-21gr,PR-24878.html
Okuma V systemi gördünüz, elinize aldınız mı? Bende var, ne kadar memnun olsam da sanki her an kırılacak gibi bir his veriyor. Tabiri caizse oyuncak gibi duruyor. Özellikle Turna da kullanana güven vermeyecektir. Gerçi ne kadar C haline gelse de benim ki şimdilik kırılmadı Bu kamışa alternatif olarak Okuma Seaspin 2.85 var bende, hem erimi daha iyi hem de daha sağlam duruyor ama bu kamışla da sahteye V systeme göre aksiyon vermek daha zor oluyor.
Şiddetle tavsiye derim pişman olmazsınız http://www.anadoluavmarketi.com/uru...-2-70-mt-m-10-35-gr-2-parca-spin-kamis/18367/
iri balık geldiğinde kıyıya çekerken kamışı havaya kaldırıp zorlamadıkça hiç bir balığın bu kamışı kıracağını sanmıyorum.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Hafta sonu karaköyde balık malzemesi satan bir mağazaya gittim.Zaten kararsızdım, yardım istedim. 45 Dakikadan fazla öylece durdum dükkanda.Kimse ilgilenmedi, birşey soruyorum cevap veren yok.Şu kamışın 270'i var mı diyorum adam "bilmem bakmak lazım" diyor,gidiyor çayını içmeye.Sinirlendim çıktım gittim.Motora bindim Üsküdar'a geçtim.İlk defa Cengiz Balıkçılığa gittim.Kapıdan girer girmez çay ikram ettiler.Tüm sorularıma usanmadan cevap verip güler yüzle uğurladılar sağolsunlar. İki kamış, bir makine ve çeşitli sahte/kaşık alıp gittim.Kendilerine teşekkür ederim. Okuma v system aldım.Yukarıda Zafer beyin dediği gibi oyuncak gibi geldi.Söğüt dalı misali en ufak bir hamlede kırılacak gibi duruyordu.Ama aldım neticede. Dün denedim, oldukça verimli bence.Tabi hiç balık vurmadığı için, kamış nasıl tepki veriyor bilmiyorum şimdilik Yanına yine okuma makine aldım.Benim için yeterli bir takım oldu. Herkese rasgele...
Balığı kamışla kaldırmayın. Gerekirse bırakın kaçsın kamışı kırmaya değmez. Zaten kırarsanız balık yine kaçacak en iyisi kırmadan kaçsın. Balık vurduğunda ya kepçeleyin ya da önünüze getirdiğinizde misinadan tutup alın.