spin kamış ve makine 4 adet en uygun fiyat ve kalite hangisi ?

Konu, 'Makineler' kısmında BİR GARİP YOLCU tarafından paylaşıldı.

1. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

Merhabalar saygıdeğer üyeler hepsi aynı olmak üzere 4 tane kamış ve 4 tane makina almak , ailecek at çek,ve ara sıra kıyıdan yemli av yapmak istiyorum.şimdi bu 8 parça için en uygun fiyat ve kalite hangi ürünler.marka hiç önemli değil.
    benim kafamda şunlar var.
    makina:http://www.balikmarketim.com/?urun-28494-LINEAEFFE-VIGOR-SHIVER-LINE-30-1-BiLYELi-OLTA-MAKiNESi.html

kamış:http://www.avmarketi.com/asp/product/5618/TOLEE-RAMBO-SPECIAL-240-CM

başlıkta spin için dedim ancak kıyıdanda kullanılırsa daha iyi olur. tecrübeli arkadaşların görüşleri benim için çok önemli. örneklerden de anlaşılacağı üzere ortalama hepsi için 200 tl bütçem var.şimdiden herkese teşekkürler

2. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Abi o makinanın bire biri bende var kullanıyorum..Spin makina zorlamadıktan sonra her türlü işini görür..Fakat o 30 luk makineyle beklemeli,150 gr atarlı kamışlada at çek olmaz..bence siz önce bunun kararını verin...

3. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

faruk dostum cevabı için sağol bu konularda oldukça acemiyim. ancak siz değerli forumdaşları katkıları ile orta yolu bulacağımızı ümit ediyorum.:p o zaman 20-80 gr. atarlı 270 cm kamış ve 40 lık makine daha mı mantıklı, ayrı ayrı malzeme almak istemiyorum.

4. OMMG

OMMG OKAN

Hem spin hem de yemli avı birlikte mi yapmak istiyorsunuz ?
    Linkteki makina arkadan kalomalı,spinde çok fazla tavsiye etmem.Önden kalomalı makinalar spin yani atçek yaparken daha kullanışlı oluyor...

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yusuf kardeşim 4 kamış + 4 makina için toplam 200 Tl. Dolayısıyla her set için 50 Tl. olursa 1-2 ay sonra işinizi görmez dört takım ve 4 dert sahibi olursunuz.:confused: :confused:

4 çürük elma almaktansa, 1 tane alın, sağlam sağlam kullanın. Hem atçek, hemde beklemeli avlara uygun 4000 lik makinalar ideal olacaktır.

6. nautilus

nautilus Ahmet

7. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

katkılarınız için sağolun abilerim dostlarım.Okan bey evet mümkün mertebe ya da en olabilir şekliyle diyelim Nautilus kardeşim linkteki makina kafama yattı konu olgunlaştıktan sonra satıcı ile görüşeblilirim. uyarınız için ayrıca teşekkürler Tevfik abi.amacım bir tecrübe fırtınası oluşturmak ve en doğru seçimi yapmak bütçeyi çok olmamak kaydıyla tavsiyeler neticesi esnetebilirim.

edit:ilave

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tek bilyalı makine ile spin işi yapmaya çıkmak, kısa zamanda kurdeşen çıkarmanıza sebep olabilir.

Ucuz mal alacak kadar zengin olup olmadığınızı bir tartın öncelikle derim.

9. OMMG

OMMG OKAN

10. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

yorumlardan anladığım kadarıyla bu iş için belli bir seviyenin altı ekipman yetersiz olacak.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sizinde tesbitlerinizde ki gibi, belli bir seviyenin altında ürün almakla, sadece '' almış olmak için alır '' ve alma egonuzu tatmin edersiniz.

12. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Okuma v sistem spin kamışlardan 270 cm ve 300 cm 10-40 gr atarlı iki parçalı
    Makine için shimano sahara 30 ile yine shimano symetre 30 öneririm.
    Makinelerede 0.15 breid Sarmanı tavsiye ederim.

Bu bahsettiklerimle at çek yaparsın. Her bir takımın tolplam ağırlıkları 500 ile 550 gr arasında olur. Yorulmazsın ve bu takımları iyi bakarsan uzun yıllar kullanırsın. Kamışlarında her türlü tamiri mümkün olur. Bu çok önemli.

Beklemeli avlar için ise sörf almalısın hem kamış sörf olacak hemde makinen. Sörf ileri düşürmek için gerekli. Yine sörf makimeye mümkün olduğunca ince misine veya ip misine sarmalısınki, uzağa atışlarda bu çok önemli.Eğer misine sararsan 0.25 ile 0.28 arasında öneririm. En önede darbeyi emmesi için kamışın boyuna göre 5-6 metre daha kalın iyi bir lider misine koy. 0.35 olabilir. Bu iki misineyi şemsipaşa düğümü ile birleştirki atışlarda problem çıkmasın.

Hemde bu düğüm iyi atılması halinde çok kuvvetlidir. ( vedat abayoğlunun bu düğüm ile ilgili videosu var siteden araştır )

13. BİR GARİP YOLCU

BİR GARİP YOLCU yusuf

cümleten hayırlı akşamlar,teşekkürler. kamış olarak Okan beyin önerdiği okuma safina x 15-35 gr. atarlı, makine olarakda linkteki ürünün 30 luk olanından aldım http://www.avmarketi.com/asp/product/2842/CORMORAN-RODEO-GT-5AiF-4000-Makina değerli dostlar yarın akşam üstü 18.30 23.00 gibi avlanmayı düşünüyorum İzmirde merkeze yakın tavsiye edeceğiniz yer var mı?