Merhabalar, At çek avı için spin kamış alacağım.Kullanacağım en ağır malzeme zargana topu olacak.Acaba 20-50 15-40 tarzı kamışlar dan hangisini önerirsiniz?Marka veya link istemiyorum zaten forumda bolca bilgi mevcutben sadece zargana topu için kaç atarlı kamış gerekir onu merak ediyorum. Hayırlı ramazanlar :hungry:
DÜN AKŞAM BİR TOP SÖKTÜM İÇİNDE 20GRAM KURŞUN VARDI, TOPUN KENDİ AĞIRLIĞIDA 15 GRAM CIVARINDA TOPLAMDA 10/40 alsanda iş görür farketmez. okuma vsystem 300cm 10-40 kamış kullnaıyorum sonuç itibariyle 70 gram dahil atış yapabiliyor.
Cok guzel bir topa benziyor, Yanliz klipsini goremedim bunun. 4.20 lik kamisla atarken firlatilabiliyormu bu toplar ?
melih affına sığınarak yazıyorum, özkan abi, klipsi asla göremeyeceksin. ön elemeden geçemediğimiz için tarih oldu. 420 lik kamışla atışta sorun yaşarsan seni 19 yıllık top ustası ramazan abi ile tanıştırayım sana taktikleri verir,
Ramazan abinin attığı top kaç km açığa gidiyor ? Boğazdan Karadenize doğru atarsak ve saniyede 1-2 mt hızla sararsak takım gelene kadar yakalanan balıkla kokar mı kokmar mı?
Özkan abi buradayken bize laf düşmez ama kafama takılan küçük bir şey var. spin takım ile zargana avı bana mantıklı gelmedi açıkcası. Ben bedeni yaklaşık bir kamış boyundan biraz kısa şekilde yapıyorum , kamış 4.20 beden 3.5mt civarı oluyor. spinde kamış boyu 2.70 olsa siz 2mt beden yapıcaksınız, avın verimini etkiler bence. Özkan abi?
estahfurullah Fatih, HAkan (shadowpane) benim değil FAtihin sözüne gel. benim sana dediğimin aynısını adam metne dökmüş gördünmü. Fatih doğru söze ne hacet :thumb: beden ne kadar kısa olursa yem topa o kadar yakın olacak,zaten ürkek olan zargana yeme yaklaşmayacak.
bileğim müsait olmadığı için hafif kamış kullanmak zorundaydım. özkan abi olur yada olmaz demedik, sadece deneme yaptık. birazdaha uzun yapabilirsek daha iyi olurdu ama daha yüksek bir taş bulmak lazım.