merhaba arkadaşlar...spin kamış almayı düşünüyorum at çek için..yardımcı olursanız çok sevinirim..linkte gösterdiklerim benim kafama yatanlar...sizinde fikirlerinizi ve yorumlarınızı bilmek isterim..biraz kararsızısmda http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=10-SCATBXTE270M http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-2705-240 http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2837827 Şimdiden hepinize tşk ederim....
Ne atıp çekeceğini bilmiyorum. Ama şamandıralı at-çek yapacaksan atarı 10-30 olan bir kamış almamanı tavsiye ederim.Hafif sahteler(rapala gibi..) atıp çekeceksen shimano ideal gibi. Ben linktekinin bir benzeri eski bir model D.A.M kullanıyorum. 20-70 atarlı. Çok esnek ve sağlam. Ucu inanılmaz hassas, kolumun uzantısı gibi . http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=1-92253270
evet sadece at-çek (kaşık -rapala vb.) için kullanıcam...ayrıca d.a.m. markalı kamışta hoşuma gitti....makine ne önerirsiniz bu kamışlara acaba...
Seçtiğiniz her üç kamış ta sağlamlığı ve standart spinlere göre yüksek atarlarıyla tanınıyor. Ayrıca uzunluk olarak ta özellikle 270 cm yi tercih etmişsiniz. Bunlar öylesine seçilmemiş kamışlar. Bu bağlamda; bilerek yapılan bir tercih gibi geldi bana. Ve sizin bu üç kamışı belirlerken neler düşündüğünüzü öğrenmek isterim. Bu bilgilerin çok yararlı olacağı kanısındayım. Kamışların üçü hakkında söyleyebileceğim ya jig (jackjig) ve pilker atmada yada boğazda sahte at-çek yapmak için kullanacakmışsınız gibi. Bunların dışında kalan alanlarda kullanacaksanız; neden 20-40 gr atarlı kamış tercih ediyorsunuz diye sorulabilir. Ama kişisel olarak, bu atar fazlalığının yararını göreceğinizi ama hiç bir zararını görmeyeceğinizi söyleyebilirim. Bence taşıma koşullarınıza bağlı olarak kapalı boylarını dikkate alıp, bir de at-çek in saatler isteyen bir efor olduğunu unutmadan, sararken sapı koltuk altına sıkıştırılabilecek birini seçmeniz yerinde olur
ben özellikle teleskopi,k olmasını istiyorum sebebi bildiğiniz gibi taşıması kolay....shimano ve d.a.m. ikside hoşuma gitti....surf olta takımım var ama at çeke gelince yoruyo biraz dediğiniz gibi boğazda vs istanbulun vs yerlerinde kullanıcam.....
Öyleyse doğru seçim Şu Shimano'nun sapa en yakın halkasının mesafesini bir bilsek olay çözülür. Neden derseniz, sizin az biraz uzak atmanız lazım, ilk halka makineye yakın olursa uzak atışta sorun olur, ne kadar uzak ve halkanın kendisi de genişse o kadar iyidir. DAM'a gelince normal yerlerde ve alabalıkta her zaman 42-50 cm arasında kapalı boyu olan DAM tele spini hem kullanırım hem de herkese rahatça öneririm, ama siz kendi seçimlerinizin içinden bir kamış seçmelisiniz. Size az biraz ağır siklet kamış lazım. Makineyi de 30 luk üzeri seçin, bazı marka ve modellerin 30 luğu, çoğunun 35 ve 40 lığı daha kullanışlı olacaktır. Biz ağırlığından kaçtık orta boy makinelerin bunca zaman ama elin rahat kavrayamadığı makine kolları yüzünden küçük makinelerin kaçırdığı balıklar pahalı tecrübe oldu.
at-çek için duyduğum kadarıyla en iyisi 2 parçalı olanları halkalarıda ona göre oluyor zaten aynı sitede cormoran ve lineaeffe'lerede bak lineaeffeler karbon ,karbon kamış yıldırım çeker diyorlar üzerinde de yazıyor zaten
Yasin merhaba. shimano catana bx teleskopik kullanıyorum, 10-30 gr 2.10 u var bende. nazik bir kamıştır... kullanımı çok rahattır, 2.70 olanının sapı benimkinden daha uzun, kullanımı daha rahat... aklıma takılan bir nokta var, istanbul ve boğazda spin kamışla rapala avı çok kısa süre içerisinde ve çok az noktada yapılabilmekte, balığın çok kıyılaması gerekmekte (bunları çinekop sarıkanat için söylüyorum, levrek arayacaksan bilemem)... eğer hedef balığın sarıkanat vs ise ve surf kamış+ağır kurşunla kanalda balık kovalamayacaksan 3.60 m. 30-60 gram atarlı shimano hyperloop tavsiye ederim, çünkü çoğu kıyı rapalacılığında 25-30 gram kurşun takviyesi yapabiliyoruz, bu durumda millet balık alırken sen gerekli mesafeye ve derinliğe spin kamışla erişemezsin ve balık alamazsın. şöyle söyleyeyim; en az 25-30 kere hafif takımla sarıkanata baktım geçen sezon, sadece 3-4 kere kurşunsuz balık alınacak akına denk geldim... bunları iyi değerlendirmeni öneririm... sevgiler.
Boş rapala ile spin takımla balık alıncak çok nadir yerler var ve 1 tanesinde mayıs ayında çok güzel avlar yaptıkçok nadir boş çıktı rapalalar hayatımda bu kadar zevkli bi av yapmamıştım ama genelinde gece avında en fazla 25 grm kurşun takılıyor ve keşke çinekopu lüferi hep spinle yakalasak önceleri bana çok garip gelirdi spin kamışla avcılık ama 1 kere tadınca GERÇEKTEN harika bi şey olduğunu anlıyor insan ...
ama tek bir kamış alınacaksa bu iş için spin almak yerine biraz daha atarlı bir şey almak daha iyi olur alparslan, öyle değil mi? ben gece rapalasına hep 30-60 veya 100 gram atarlı kamışlarımla giderim, ama çantamda catana spin de durur muhakkak, zaten yer kaplamıyor...
Orası öyle şuan benim kullandığım spin kamış 20 40 50 gm kurşun bile attım bişey olmuyor ama benimki shimano değil michell finestravel 270 çokta memnunum...
catana yı al ama 2 çeşidi var kısa ve uzun saplı olanı sen uzun saplı olanını al kısa saplı olan pek işe yaramaz
yaramaz mı böyle peşin hükümler koymayalım... ava göre, avlağa göre, suya göre kullanımlar değişir. uzun saplı olanlar parçalı spinler... arkadaş teleskopik istiyor... spin kamışı kol altına alıp sarmayacağınıza göre, 100 metre atış da yapmayacağınıza göre, uzun sap sadece el alışkanlığı olarak kalıyor. ben catana ile iyi giden bir rapalayı 50 ve üstü metrelere atabiliyorum durgun havada... çok hafif kamıştır, parmakla bile idare olunur, ama illa uzun sap istenirse o zaman parçalısına bakmak lazım.
teleskopik ve uzun saplı modelleri var iyi araştır... belki kişlere göre degişir ama 100 kişiye sorsan 90 tanesi uzun 10 tanesi kısa sap der