Spin Kamış Yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında turkuax tarafından paylaşıldı.

1. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Merhabalar,

Exage serisi makineleri uzun süredir araştırıyordum ve dün aşağıdaki makineyi sipariş ettim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/19116/Shimano-Exage-4000-FC-4XSSS-1-BB-Makine

Bugün elimde olacak umarım. Hem beklemeli hafif avlarda kullanabilmek hem de at çek yapabilmek için 4000'lik olanını aldım.Önceki makinam arkadan kalamalıydı bu defa da önden kalamalı olan bir modeli denemek istedim umarı elime uyar :).
    Daha önceden kullandığım Cormoran Bullfighter 2.10 kamışım bu makine için biraz hafif kalacak. Ayrıca bu kamıştan çok memnun olamama rağmen boyuma göre biraz kısa kalıyor. (1.90). Uzun lafın kısası yeni aldığım makine ile uyumlu yeni bir spin kamış almak niyetindeyim. Ustalarımızın ve tecrübeli arkadaşlarımızın önerileri benim için çok değerli. Şu anda kamış için ayırmayı düşündüğüm bütçe max. 200 TL civarı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Okan

2. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    shakespeare ugly stik lite 2.70
    Favori Makine:
    shakespeare deceiver 1035 & shakespeare firebird 50
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    çevremde çok değişik markalarda kamış kullanan arkadaşlarım var. ben kendimi bildim bileli shakespeare kamış kullanırım. bence shakespeareden şaşma derim. bütçende shaksepaere kamışa uygun. şu an bende 2.70 ugly stik lite 10-40 atarlı kamış var hem çok hafif bir o kadarda sağlam bir kamış. vidyoda adamın yaptığı herşeyi bende yaptım ama kıramadım :)
    bence hiç düşünme gözünü kapa shakespeare al derim
    http://www.youtube.com/watch?v=VZo7c1eQhYk

3. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hüseyin Bey kamışı araştırmaya başladım bile :)

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Hüseyin Bey önerdiğiniz kamışı araştırdım biraz ancak genelde yurt dışı sitelerinde karşıma çıktı. Türkiyede nerelerde bulabilirm. Buna paralel olarak da shimano ve okuma kamışları da incelemeye devam ediyorum.

5. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    ben ankara av marketten almıştım. google aram motorunda gelişmiş aramalarda Türkçe dilini seçerek aratabilirsiniz. olmazsa bende bakıyım

6. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    dikmen caddesinde oruç avcılık var, biraz önce orayla görüştüm. bu ay içinde shakespeare kamışların geleceğini söyledi. Ankara da nerede oturuyosun bilmiyorum ama ben sana adresini ve telefonunu veriyim.

Dikmen Cad. No:212/At
    tel: 478 25 77

7. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Tamamdır Hüseyin Bey çok teşekkür ederim. Ben de Balgat'ta oturuyorum bana yakın. Uygun olduğumda gidip yerinde inceleyeceğim.

8. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Adam kamışı ne hale soktu shimano catana cx'i 6 grlık meppsi atarken kırmıştım.Benden tam not aldı.

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ugly stick önemli bir kamıştır.Ancak üzerinde yazan 10-40 atara bakıp,örneğin 30 gr'lık bir sahteyi bile istediğiniz gibi menzile atamazsınız zira haddinden fazla esnek gelecektir size.

Sevgiler

10. hiko55

hiko55 tanju yaşar dinçer

Favori Makine:
    Shimano symetre FI 4000
    Okan,benim kişisel tavsiyem elinde mevcut bulunan Cormoran Bullfighter 2.10 kamışın 2.40 10-30 gr. atarlısını al yoluna devam et.Bendeki ikili Cormoran Bullfighter 2.40 10-30 gr. + Shimano symetre 4000 fı..Rastgelsin.Shakespeare ugly stick lite ile cormoran bullfighter aynı kamış zaten yokki birbirinden farkları...

11. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Merhaba Ustam,

Aslında baktığım kamış WTD'ye uygun olsun istiyorum. Forumda genel olarak sert aksiyonlu kamışlar önerilmiş WTD için. Shimano'nun 14-40 gr Medium Heavy kamışları nasıldır. Catana, Beastmaster ve Forcemaster modellerine baktım ancak kullanan arkadaşların yorumları daha önemli tabi. Siz nasıl bir olta kamışı tavsiye edersiniz.

Teşekkürler

12. 29519

29519

Al beastmaster tamamdır.

13. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Merhaba Tanju Bey,

Benim kullandığım cormoran 2.10 5-25 gr. atarlı olanı. Kamış yumuşak aksiyonlu olduğu için WTD yapamıyorum. 10-30 olanı nasıl. WTD yapma fırsatınız oldumu hiç o kamışla?

Teşekkürler.

14. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Uluç Bey selamlar,

Beastmaster'ın 2.70 14-40 gr atarlı modelini deneme şansınız oldu mu hiç. Her ne kadar bütçemi biraz aşsa da WTD için uygun ise ve yorumlar olumlu ise onu da düşünmeye başlayabilirim.

Teşekkürler.

15. 29519

29519

Elime alıp salladım filan da ama deniz kıyısında denemişliğim yok lakin güzel olta kamışı.
    Boyu nedeni ile wtd için ağır kaçar ama yapılmaz mı canavar gibi yapılır merak etmeyin. Ayrıca uzağa atmanız gereken durumlarda da sorun yaşamaz canavar gibi yardırırsınız. Deniz kenarına gittiniz orada da gönül rahatlığı ile kullanırsınız.

16. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    vedat abi haklısın biraz yumuşak bir kamıştır ugly stik. ama kullandığımız sahtelerde en fazla 20 gr ya gelir ya gelmez. etrafımdan ve forumlardan duyuyorum adam okuma v sistem kamış almış atarken kırmış. ben sağlamlık açısından tavsiye ettim arkadaşa ömür boyu kullanır.

17. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Anladığım kadarı ile WTD için 2.40 olan kamışlar daha çok öneriliyor.

18. 29519

29519

Ankara dan yazdığınıza göre sanırım göl kıyısı avlarınız olacak. Bence 2.70 idealdir ama sizin şartlarınız düşünüldüğünde 2.40 da düşünülebilir. Sert aksiyonlu 15 - 40 atarlı bir kamış işinizi görür. Shimano catana lar bu iş için uygun görnüyor. Hatta catana 2.40 10 - 30 luğunu kullanmış bir ve sayısız levrek almış biri olarak işinizi görecek hatta fazla bile gelecektir. Lakin wtd aksiyonu mono misinlar ile yapılsa bile en performanslı çalışmayı örgü misina ile gösterecektir. Örgü misina kullanımında ise catana veya diğer muadillerinde atış anında fincanlara sarma riski oldukça yüksektir. Bundan kaçış ise low rider misina kılavuları kullanmktır. Low rider misina kılavuzlarına sahip kamışların ise fiyatları biraz fazladır. Bütün bunlar düşünüldüğünde sanırım sizin için en iyi tercih aşağıda ki olacaktır. Ben örgünün dolanma riskini alıp 10 -30 2.40 atarlı bir catana alırdım ama bu benim tercihim olurdu.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11716/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm#

19. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    Evet Uluç Bey çoğunlukla Ankara ve etrafındaki göllerde turna peşindeyim ancak zamam buldukça Enez'e de gidiyorum. Enez'e gittiğim zamanlarda kıyıdan at çek için çeşitli denemelerde bulundum ancak levrek konusunda pek başarılı olamadım. Bu yüzden alacağım kamışı hem turna hem de levrek avlarında kullanmayı planlıyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim sanırım catana ve seaspin kamışları av bayine gidip yerinde inceleyeceğim.

20. hiko55

hiko55 tanju yaşar dinçer

Favori Makine:
    Shimano symetre FI 4000
    Elbette ki sevgili Okan ben bullfighter 2.40 10-30 gr ile bende mevcut olan rower 98 ve bubblepen suüstü sahteler ile wtd de yaptım vede halen yapıyorum.Kesinlikle inanarak ve samimi söylüyorum ne uzağa atışında ne de yüzdürmekte en küçük sorun yaşamayacaksın.Sadece ve sadece Vedat bey in de shakespeare ugly stick için söylediği gibi 30 gr ve üzeri civarında sahteleri atarken çok uzağa atamayabilirsin.Sebep ise dediğim gibi shakespeare ugly stick ve cormoran bullfighter aynı kamışlardır.İyi günler dilerim..