herkeze rastgele bu zaman a kadar hep yemli dip olta takımları kullandım. hiç atçek heves etmemiştim.simdi bir spin merakı sormayın gitsin. 175 tl bütçem var spin kamiş spin makıne spin misina alacağım kullanıp memnun kalanlar ne ne onerırırsınız ve ideal kamış uzunluğu kaç olmalıdır ve makıne boyu kaç olmadır ve ince uzak atımda ıyı vekerı yüksek misina ne olabılır
Melih merhaba. İşin aslı bende senin gibiydim. Hevesle başladım bu işe ve şimdi iş çığırından çıktı. Onun için spine devam edecekmisin yoksa hevesimi alayım modundamısın ona karar vermelisin bence.
Kamış uzunluğu için standart birşey söylemek zor mendirek iskele gibi yerlerde ben 2,70, kumsal dan wtd için ise 2,40 kamış kullanıyorum. Makine yine hedef balığa göre devir işi falan değişiyor. Ama ortalama dersen 40'lık makineyi geçme derim. Devir benim makinam 5,7. Misina ise ben Whiplash 0,08 ip kullanıyorum. Yani bu disiplinde avlanmaya devam edeceğim dersen hiç sonu olmayacak. Sahteler, ip, ipe uygun makine ve kamış silikonlar rapala halkaları vs. vs. Ama levrek çekmenin maddi karşılğı yok
Bu bütçe sadece kamış içinmidir yoksa tüm takım içinmidir ? Kamış boyu olarak benim önerim avlakların eğer hareketini kısıtlamayacak tarzda ise 2.70 yada 3.00 cm tercih etmen yönündedir. 10-40 veya 10-30 atarlı değerlere sahip bir kamış spin için genellikle idealdir. Bütçenin nekadarını kamış için ayırabileceğini belirtirsen direk örneklerde verebilirim.
verdiğiniz bilgiler için tesekkuler bu ürünleri almaya karar verdim okuma salina sea spin 285 cm 15-45 gr okuma safina prosna 2500 şimdi sadece sahte balık kaldı sahte olarak da ges alacağım 2 adet 30 gr lık ama gesın hangı rengını almalyım onu bulamadım gesi kullanıp levrek kandırmış olanlar resimlerini koyabılırmılır sınız
kamış : okuma salina sea spin 285 cm 15-45 atar makine : okuma safina prosna 25 lik misina : okuma seabass 300 mt 0,26 mm sahte : ges kırmızı sarı gövde sarı kuyruk 30 gr su üstü mavi sırtı gümüş karnı 20 gr su üstü spin takımı bu şekilde yapmaya karar verdim nasıl olmuş
okuma salina sea kamış boyunda kararsız kaldım sadece denız kıyısından avlanacağım bu kamısın ideal boyu kaç olmalı boyum 1,80 ges ile kullanacağım 2,40 cm 2.70 cm mi kullanan arkadaşlar hangi boyu tavsiye edersınız 30 luk kafa 120 tl son fiyat bütçemiz makıne önerısı makineden de vazgectım
Melih okuma v system 2.40 ve 2.70 kullanıcıyım kıyıdan avlanıyorum ben aralarında pek bir fark olduğunu anlayamadım Bol trofeli avların olsun rast gelsin
Bence 2.70 al, 2,40 alan birçok kişi ben gibi 2,70'e döndü. O fiyatlara Ryobi Execusima 4000'lik almak bence en mantıklı seçeneklerden biri. Birçok makinanın 3000'liği kadar kafa büyüklüğü var ve ağır bir makina değil. Geçen hafta avdaşıma aldık. :thumb:
Herkeze , Selâmlar ,, Resimlerde görüldügü kadariyla 2,40 kamista 8 ,, 2,70tede 9 adet halka var ! Bunlardan 2.70 in iIlk halka si , makine yerine biraz daha uzak gibi ! Fotografta yaniltici olabilir. Magazaya gittiginizde muhakkak ilk parcalari (SAP TARAFI) yanyana koyup , makine yeriyle ilk halkanin bulundugu uzakligina bakin !!! ZIRA,, halkalarin makineye olan yakinligi , bosaltma aninda gelen misina spirallerinin yaptigi silindirimsi koni seklinin daha kisa oldugunu gösterir ! Yani , misina spirallerinde trafigi sikisik olan bir ilerleme ve sürtünme söz konusudur ! Bu durumda, mesafe ister istemez etkilenir / kisalir ! 2,70te ise göründügü gibi daha uzaksa, bosalma anindaki silindir / koni seklindeki spiral kümesi daha uzun ve incelen görüntüsüyle ilk halkayi gecip ikinci halkaya kadar uzanabilirki bu fark,, cabukluk ve uzaklik ifade eder ! Buradan ortaya cikan gercekse,, kamis alirken, su taramada düsünülen derinlik, uzaklik , suyla bulustutmadaki cabukluk gibi hedeflerimiz varsa,,, kamisimizin ilk halkasinin makine yerinden en az 70cm ve üzeri uzaklikta olmasina özen gösterecegiz ! Iste burada , alinacak makineninde önemi ortaya cikiyor demektir ve 2000 i yeter ,, 3000 ni daha iyi olur,, ben olsam 4000 alirim gibi tavsiyelerin pek yapilamiyacagi bir konudur ! Zira her kamis secimi kendi sinifina ve kullanim teknigine uyan bir makine alimini gerektirir ! BAZEN ,, Makine silindir capiyla kamisin ilk halka capi arasindaki ORANTISIZ durum,,, misina veya örgünün kendi ekseni etrafinda döndürücü bir rôl üstlenmesini saglar ve gerek mono , gerekse örgü sariminda , toplanma, karisma , dügümlenme , velhasil cogu problemin kaynaklanmasindaki en önemli etkenlerden biri olarak geriye döner ! BOSALAN SEYI TEKRARDAN SARMAK zannedildigi kadar kolay olmaz ! Ondan sonra veryansin makineye !!!!!!!!! Neticede,, makine bobin capi ,,, atis anindaki bosalmayla dogru orantili bir sekilde isler ! Bu nedenle ilk halka capi büyük, ve makine yatagindan uzakta kamislari tercih etmek yerinde olur ! Tabii bunun yaninda, uygulanacak av teknigi ve YER , kullanilacak sahte , sarilacak mono veya örgü isi dahada zorlastiriyor gibi görünsede yinede kamis seciminde düsünülmesi gereken konulardir . Bir diyer husussa, her iki kamistada disardan bakildiginda hemen görülen kivrilma hesabi ! 2,40 Kamisin 8 ,,, 2,70 in 9 halkasida misina veya örgüyü ,, kamisa en yakin cizilebilecek ic daire cizgisine neredeyse dokunacak sekilde tutmaktadirki,, bu noktada her ikiside yakalama aninda yükü ideale yakin bir sekilde kamisin tamamina pay edebiliyorlar demektir ! Ayrica bu husus,, ister 2.40 ister 2,70 kamisla olsun ,, fazla halka kat eden bir misina veya ögüye bagli sahteyi , istenilen yere (hedefe) en yakin daire icersine düsürmekte avantaj saglayacak bir özelliktir ! Son olarakta düsünülmesi gereken,, su üstü sahtelerinin aksiyonlarini daha sert kamislarla daha iyi yaptiklari gercegidirki , bu seferde ayni atardaki iki kamistan kisa olani bir diyerine avantaj sagliyor demektir ! Resimlerde görülen bir diger özellikse, her iki kamisinda Spigot baglanti sekliyle güclü bir karbon yapisi oldugu yönündedir ve bu sistemde, sapin oldugu capi kalin parca , ucu olusturan parcaya gectigi icin UZAK ATISa cok uygun oldugunun göstergesi sayilir ! Eger aksiyonuda uctan itibaren 1/3 civarinda ise iddiali denebilecek bir siniftan bahsediyoruz demektir ! Simdi ,, yapilmasi gereken ,, isin teknik tarafiyla burada daha önce aktarilan tecrübeleri ve bilgileri iyi bir sekilde karistirip karar vermek ! Sahsi fikrime gelince : Magazaya gittiginizde bu kamislara , 3000 veya 3500 tipi iki ayri makineyi , ayri ayri monte ederek atislar ve animasyon yapiyormus gibi hareketler yapmaniz.. Makineli sekilde ve yere paralel tutarken bos elinizle kamis topugu ucuna cok hafif sekillerde vurmak ve titresimine dikkat etmeniz ! Zira az titreme , tercihte rôl oynayan bir faktördür ! Bunlardan sonra sayet ellerinde varsa , Lure Mania 86 (2,58 M 12-45gr.) kamisla ayni hareketleri yapmaniz ve gördügünüz farklari ve tecrübeleri bizlere aktarmanizdir. Bol sanslar ,,