Spin Kamışı ve Makine yardım!!

Konu, 'Kamışlar' kısmında atakan33__ tarafından paylaşıldı.

1. atakan33__

atakan33__ Atakan

Herkese merhaba, spin kamışı almak istiyorum. 240 cm , 5-35 ya da 10-40 atarlı birşey düşünüyorum, fiyatı uçuk olmayan tavsiyelerinizi bekliyorum. bi de spin için makina özellikleri (kalama vs) nasıl olmalıdır. Bilgi verirseniz sevinirim.

2. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    ayırdığın bütçe nedir?

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Atakan kardes , foruma hos geldin oncelikle. Konu ile ilgili herhangi bir butce belirtmemene ragmen, kamıs icin ''Shimano Catana BX 2.40 Telespin oneririm.10 30 gr.Atarlı.120-130 tl civarı. Makina icin,yine Shimano Exage 3000 SFC veya 4000 rc oneririm.160-170 tl arası.Onden kalama, arkadan kalama sizin kullanma alternatifinize ve tercihinize baglı.Tabii ki butce ve tercih size ait. Tevfik.

4. atakan33__

atakan33__ Atakan

Baybora bey kamış ve makina toplamda 100-120 TL arası bütçem var. ilginize teşekkürler

5. atakan33__

atakan33__ Atakan

Tevfik bey önerileriniz için teşekkür ederim, ben orta seviyeli birşeyler düşünüyorum, bütçeyi yukarıda belirttim. henüz acemi olduğumdan birinci sınıf malzemeler beni bozabilir :) geçen avmarketinde okuma sea spin bir kamış alacaktım öğlen stokta vardı öğleden sonra bitmiş,( 69 TL) makine konusunda sanırım surf makinesi at çek makinesi vb bir sınıflandırma yok. makinede de orta seviyeli sürekli at çeke dayanabilecek bir makine arıyorum. Bir de önden ya da arkadan kalama kullanma alternatifinize bağlı demişsiniz, bunu biraz açabilir misiniz, biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın

6. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Çok çok fazla araştırdıktan sonra ben bu kamışı aldım ve şuanda kullanıyorum.Size tabiri caizse gözü kapalı olarak tereddütsüz öneririm.

Shimano Catana BX 2.40 Telespin

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Atakan kardesim, kalama arabanın vitesi gibidir. O sekilde dusun. Kullanım esnasında kalamaya cok is duser.Kullanırken kalama ayarı icin elini makinanın onunden mi rahat kullanabilirsin, yoksa makinanın arkasından mı? Tercihten kastım bu. Benim tercihimin olmazsa olmazı arkadan kalama.

8. atakan33__

atakan33__ Atakan

değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

9. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Merhaba Atakan bey,
    Öncelikle alacağınız takım şimdiden hayırlı olsun. Ben de size bi set önericem aşağıdaki seçeneklerden faydalanırsınız. :) Makinede belittiğiniz bütçeyi aşmasına rağmen EXAGE tavsiyemdir, çok memnun kalırsınız şahsi görüşüme göre.
    Makine;
    http://www.avmarketi.com/asp/product/16662/SHIMANO-YENI-EXAGE-4000-FC-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9410/SHIMANO-CATANA-4000-FA-MAKINE
    http://www.avmarketi.com/asp/product/9408/SHIMANO-NEXAVE-4000-FB-MAKINE
    Kamış; Bence tercihinzi gayet doğru bir tercih ha keza Shimano catana 15-45 gr 2.40 MH kamış çok daha iyi ama belirttiğiniz bütçe için de bu link ideal görünüyor.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/11716/Okuma-Salina-SeaSpin-10-40g-kamis-240cm
    Belirttiğim linklerin stokları bitmiş olarak görünüyor farkındayım ancak fikir vermek amaçlıydı.
    Saygılar, sağlıkla kalın.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erhan kardesim,Lutfen ukelalık olarak algılamayınız. Shimano Exage serileri 2009 da FA ve RA olarak, 2010 da FB ve RB olarak uretildi. Simdi bu urunler 2011 de P4 olarak ( 4 Performans bir arada) FC, RC ve RCDH olarak uretiliyor. Dolayısıyla FA,RA,FB ve RB serilerini bulmak, uretimden kalktıgı icin mumkun degil. Sevgiyle ve saglıkla kal. Tevfik.

11. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Estafurullah Tevfik abicim, kesinlikle öyle düşünmem değerli yorumlarınız hakkında, kaldı ki bende haberim olmayan gerçekten önemli bir değişiklikten haberdar oldum sayenizde, çok teşekkür ederim. :)

12. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    makinede shimano exage 2500; kamış için de tavsiyem 2.10 spro precion.

13. atakan33__

atakan33__ Atakan

Hepinize teşekkür ederim. sanırım okuma ya da lineafe 240cm bir spin alacağım, makine 30 luk arkadan kalama, misinayı da bugün araştırıp toptan siparişini verecem. misina 0,25 çekeri yüksek bişey düşünüyorum.

14. atakan33__

atakan33__ Atakan

Siparişi verdim :)

- Lineaeffe fire spin kamış 2.10 (5-25 Atar)
    - Okuma Safina Pro SPa-40 makine

Hayırlısı bakalım

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Siparisin hayırlı olsun Atakan kardes. 3 - 5 sene sonra sayılarını bile unutursun. Kısmetin bol olsun. Tevfik.

16. atakan33__

atakan33__ Atakan

Saol Tevfik abi, dediğin gibi bu malzeme edinme işi sonradan hastalığa dönüşüyor. araç , amacın önüne geçmeye başlıyor. ama her yönüyle zevkli bir uğraş, ayrıca balık işinde aramak bulmaktan daha önemli sanırım. Ne kadar çok ararsan bulduğun şey o kadar kıymetli olur. Saygılar. Kısmetiniz bol olsun