Başlıktada belirttiğim gibi spin kamışımı kırmış bulunmaktayım. Haftasonu surf kamışla yemli atıp yatırmıştım tamda akşamüzeriydi biraz istavrit aliyim boş dönmiyim dedim spin kamışla çapari yapmak istedim. 20-60 gr atarı olan kamış 35 gr kurşunla çapari atarken 2.parçanın ek yerinin yakınından kırıldı. Kamışı karaköyde bir malzemeciden almıştım marka flan yoktu çok kaliteli yerli üretim flan dedi şekline şemaline hafifliğine tav oldum aldım.10 gün flan olmuştu alalı aslında sahte yemlerde çok sevdim kamışı hiç yormuyordu insanı fakat biraz ağırlık binince dayanamadı. Sizlere sorum 2 parça halinde geçmeli olan bu kamışımın kırılan üst parçasını bulabilirmiyim? yoksa yeni bir kamışmı alayım? Bu dakkadan sonra spin kamışlardan vazgeçemem gibi gözüküyor.Apayrı bir av şekli,apayrı bir zevk çok sevdim. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler...
bu anlatıma göre kamışın kırılması demek ?? ben anlıyamadım ..dogrusu ya çok dandik... yada misina arkada bir yeremi takıldı..üstelik orta yerden kırılmasıda enteresan.. aldıgın yere müracaat..belki değiştirir..
Valla takılma ihtimaline çok dikkat ederek atış yaptım,anlaşılan baya dandik bir kamışmış.Haftasonu aldığım yere götüriyim. Akşam çekebilirsem fotoğraf eklerim.
Valla üzerinde marka veya model numarası yok.Sadece 20-60 gr atarı yazıyor bide seri numarası var amöa aramama ramen netten bir bilgi çıkmadı.
Yakup Kardeşim sen kendine okuma yada shimano spin al aklın kalmaz çatır çatır kullanırsın ben tercihimi shimanodan yana kullandım catana aldım ama okuma kullanan arkadaşlarda çok memnun internetten bak sonra muhtelif av bayilerinden birine git elinle tart ölç biç hangisi kullanışlı gelirse al derim
20 gr atarı olan kamışa 35 gr ağırlık takmışsınız, kırılması normal. (20-60 gr atar demek 20 gr kıyıdan at-çek, 60 gr tekneden dibe salım olarak kullanılablir anlamına geliyor)
Yani bu yazan rakkamlar atar aralığı değil demekki,yani mesala 2.70 mt 10-30 gr atarlı kamışla 10 grama kadar kıyıdan ve 30 gramda tekneden avlanabilirim yada 100-150 gr 4.20 mt surf kamışımla 100 grama kadar kıyıdan ve 150 gramla da tekneden avlanabilirim .Bilgi için teşekkürler
bu sabah küçük bir aksilik oldu merada,sonucu pahalıya patlıyacaktı bana bir anlık dikkatsizliğim sonucu sahteyi fırlatırken arkamdaki taşa taktım fırlatma gücümü verdim,sahte arkada taşa takıldı fırlattığım anda ardından çatttt diye bir ses sonuç: kamış okuma alımuna 10 40gr atarlı taş gibi 25lik süper maxsim ona bu gün birkez daha hayran kaldım nasıl kopmadı şaşkınlık içersindeyim geçen yıl farklı takımla 30luk misina ile benzer hadise ile 2 kere kamış kırdım,misinada kopmuştu
Bundan sonra spin takımımı sadece sahtede kullanacağım.Daha çapariydi şuydu buydu uğraşmam en garantili yöntem bu heralde.
Ünal o iş öle değil onlar atar değerleridir. 20-60 atarlı demek 20-60 gr arasında en iyi performansını gösterir demektir. üzerine laf olsun diye yazılmamışsa 60 grama kadar güvenle abanabilirsiniz demek. 20 gramda aşağı ağırlıklarda da yeterince esnemez demek. falan filan işte :hungry:
Çapari için 3.30 2 parça kaliteli bir spin, makinada da 0.06 ip sarılı olacak çaparinin etrafında dolanan balıkları bile hissedeceksin
Aynen öyle galiba benim surf kamışım 150-250 gr atarlı ambarlı sahilinde en çok 100gr'a kadar kurşun kullanıyordum,Haftasonu karaburunda 150-175 hatta 200 gr'a kadar çıktım gerçekten iki değer arasında kullanınca kamış özelliğini gösteriyor.
O ayarda misinaya gümüş bile takılsa hayvan normal yüzüşüne devam ederek misinayı kopartır heralde. Harbiden öyle ince ve sağlam misina varmı acaba?
NE ALAKASI VAR ABİCİM BENDEDE VAR SPİN KAMIS 10-40 ATARLI ÇAPARİDE KARAKOYDE MECBUREN 40 GRAM ATIYORUM SIMDIYE KDR Bİ SORUNLADA KARSILASMADIM