Spin, LRF Set Seçimi (Ala, Turna,Kasna, Levrek)

Konu, 'Makineler' kısmında KBenekliAla tarafından paylaşıldı.

1. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Merhabalar
    Yeni bir spin set dizme aşamasıındayım. (marka ve model isimlerine tıklayarak ürünleri inceleyebilirsiniz)

İlk etapta zorlu derelerde alablık ve kasna için D.A.M DEVIL STICK - MICRO SPIN 1.20 M 5-15gr atar. kamış edindim. Fakat Ayrıca Denizde levrek ve tatlı suda turna içinde bir kamış düşünüyorum. Ara sırada LRF yapmak istiyorum.
    Bunun içinde Shimano Catana CX 2.40M serisinden şu 2 kamıştan birini düşünüyorum:

CATANA CX SPINNING
    Model Number Length (m) Transport Length (cm) Weight (g) Number of Sections Guides Casting Weight (g) Blank Material
    SCATCX24UL 2.40 124 137 2 7 1-11 XT30/XT40 + Geofibre
    SCATCX24L 2.40 124 142 2 7 3-14 XT30/XT40 + Geofibre

Genelde Turna için silikon çalışacağım bu kamışalarda bunun için 3-14 arada LRF yapımayı planlıyorum oda 1-11 ister :) bazende GES kullancağım için kararsızım 3-14 ile hepsini yapma imkanım olur mu?

Birde bu iki kamıştata ortak kullanmak üzere küçük ve hafif 2 makina arasında kaldım:

SHIMANO CATANA 2500 FC 2XSSS+1 BB 5.2:1 TUR /90 TL
    Okuma saffina sna 25 /50 TL

Okumanın fiyatının yarı yarıya olması cezbediyor. Ama shimanonun kalitesini 10 kglik balığı gözlerim önünde o küçücük makinayı zorlanmadan çekerken gördüğüm için tereddütte kalıyorum.

Siz olsanız hangi kombini niçin yapardınız?

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Bence daiwa crosfire 1-10 2.20 kamış ile abu garcia stamina 1000 veya 2000 tercih et. Bende cardinal var oldukça güzel.

3. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Yorum için teşekkürler fakat fiyatları koyduğum sınırın üzerinde el elden üstün 3 bine 5 bine bile kamış var fakat sınırladığım bütçe 2si için 150-200 arası. Ayrıca atarı 1-11&3-14 kamışla 20 grlik sahte atsam herhangi bir sıkıntı doğurur mu?

4. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Senin gösterdiğin iki kamışlada 20 gr sahte atılmaz. Eğer 20 gr sahteyi etkin kullanmak istiyorsan bence atar üst sınır değeri en az 20 ( bu konuda v system 5-20 alabilirsin) ideal 25-27 olan bir kamış edinmelisin.
    Önerdiğim kamış ve makine yanlış değilsem 80-100 tl arası.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-99...parca-light-rock-fishing-kamis-2-20-mt-2-8-gr

http://www.spotbalik.com.tr/Stamina-2000FD-Makine-51BB,PR-40035.html
    http://www.balikmarketim.com/abu-garcia-cardinal-sx-10-fd-olta-makinasi

Ben stx olanımı kullanıyorum. Çok güzel bence
    Birde S modeli var göremedim.

Yedek kafa var diye önerdin yedek kafa işini takmaz isen

Benim normal de spinde kullandığım spro passion 720 işini görür 95 liraya bulursun.

http://www.balikmarketim.com/abu-garcia-cardinal-sx-20-fd-olta-makinasi

Bu hem spin hemde LRF de işini görür 6 kg drag gücü var.

http://www.balikmarketim.com/daiwa-crossfire-2500-a-olta-makinesi

Spin ve LRF için 4 kg drag

5. baraküda007

baraküda007 fatih

6. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

ilginize teşekkürler fakat grafit,karbon kamış heleki spinde asla kullanmam iletkenliği yüksek, paratoner görevi görüyor. Farklı bir kombin istemiyorum. Başlıktaki malzemelerden istiyorum ki okuma makinayı sipariş verdim ileri doğru belki sadece microspinimde takı kalir catana seri yaparım. Şuan tek çekinceli olduğum kamiş atarı. O kamışla 20,30gr sahte atsam nolur atabilir mi?

7. baraküda007

baraküda007 fatih

20-30 gr lık sahte atamazsın çünkü lrf kamışı çok ince ve esnek çok yumuşak aksiyonlu atarıda çok düşük onun için ayrı bir kamışa ihtiyacın var şöyle düşün spin kamışla surf casting yamıyomuş gibi birşey olur o zaman zaten 20-30 gr lık sahteyi lrf kamışın ucuna taktınmı kamışın ucu eğilip kalır yay gibi misinan atış yaparken dolaşır

8. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Bende ultra light olmaması gerektiği için 3-14gr den sipariş verdim Ligt bir kamış şimdilik işimi görür. 14gr atan kamış 20grde atabilir diye düşünüyorum. Üstü nolur zorlar mı bilemem.

9. Querorz

Querorz Fatih

Ben 3-10 atarlı kamışımla 15-20 gr'lık turna sahtelerini atıyorum. Dolayısıyla bu kamış bahsettiğin sahteleri rahatlıkla atacaktır Oğuz. Umarım LRF için çok sert kaçmaz :) . Ama iki fonksiyonu tek kamışla çözmek istediğin için biraz aksama yaşaman normaldir.

Makinelere gelince Catana'dan çok memnun olduğumu söylemem lazım. Safina'yı hiç kullanmadım fakat onun da alıcısı çok. Bence bütçen yetiyorsa Catana düşünmelisin. Deniz suyuna 10 kere düşürmem rağmen tıkır tıkır çalışan bir makinedir.

10. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Kardşeim Okuma hediye olarak geliyor şimdilik her 2 kamıştada dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum. 3-14 gr atarlı catananın da siparişini verdim. Bir süre makineyi idare ederim. Önümüzdeki maaşlardan sonrada catana makine alıp catanaları birleştiririm okumada micro spinin üzerinde ebediyen kalır diye umuyorum :) Sıra geldi meppslere.