Spin Makara Özellikleri ? [Yardım]

Konu, 'Makineler' kısmında Taha tarafından paylaşıldı.

1. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Merhabalar, sorum tam olarak şu her av için, mera için kullandığımız; kamış, misina ve yem türü nasıl farklılık gösteriyorsa bildiğim kadarıyla makaranında böyle farklılıkları var. Benim merak ettiğim bir spin kamışla surf kamışa kullanıcagımız makaranın birbirinden ayrılan yönleridir aslında daha çok bir spin makarasında aradığınız özellikleri bana anlatabilirmisiniz mesela spin kamış da benim için önemli olan şey atarı düşük olmalıdır ki hafif sahtelerimi uzağa atabileyim boyu 2.70m olmalı cunku kıyıdan en cok verim aldıgım uzunluk bu ve son olarak hafiflik saatlerce at-çek yaparak keyifli bir avdan sonra kimse kollarındaki müthiş ağrı ile eve dönmek istemez... :D Bunun gibi at çek için uygun bir makaradan beklediğiniz özellikler nelerdir sebepleri ile birlikte yazarsanız bu kardeşinizi sevindirirsiniz şimdiden teşekkür ederim rast gelsin... :)

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Taha sorunun içinde cevabı sen vermişsin zaten: hafifliği önmli yormaması için,ebadı önemli gittiğin balığa göre seçersin alabalık,levre veya turna hedef ne ise ona uygun boyda makne seçersin.Kabaca bunlar sonrası maddiyata bakar parana göre marka ve model seçersin.

3. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Çok teşekkür ederim abi yorumun için yine yardımını esirgemedin :) bisey daha sorabilirmiyim ben genelde tatlı su levreği ve turna pesindeyim de :) 50 60 tl civarında bir makara önerebilirmisin bu arada spin kamışım 40 80 gr atarlı 2.7m 200 küsür gr agırlıgında

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Taha bir kaç makina ekliyorum sende bak kullanıp önerecek arkadaşlar olursa çok iyi olur.http://www.balikmarketim.com/?urun-...00-SFC-2-1x-SSS-1==Bilyali-Olta-Makinesi.html
    http://www.balikmarketim.com/?urun-50917-Shimano-Alivio-3000-SFB-1XSSS-1-BB-Olta-Makinesi.html
    http://www.balikmarketim.com/?urun-56401-Daiwa-Sweepfire-3000-AB-Olta-Makinesi.html
    http://www.balikmarketim.com/?urun-55647-1162-140-IMPRESSA-140-FD-MAKiNE.html

bu markaların bu fiyata olmaına ben çok şaşıldım daiwa, shimanolar bana ucuz geldi ama bir av markete gidip makinayı eline alıp bak netten yanıla biliyor insan.Ankarada ulusta Av Marketim var çeşit çok ve o civarda bir çok avcı var bak model seç.

5. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Önerilerin için tesekkur ederim abi daiwa ve dam impressa bence gayet uygun gibi... :)

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Daiwa'lar için yorum yapamam ama Alivio'lar kamışta ne kadar iyiyse, makinelerde o kadar kötü... :) Gerçi bu makinelerle acemiliğinide atabilirsin ama şahsi fikrim üzerine 25 lira daha ekleyebilirsen daha güzel ve uzun yıllar kullanabileceğin bir makineye sahip olabilirsin. :) Alivio'ları bir av bayiinde incelediğimde bana güven vermediğini daha öncede başka bir konuda söylemiştim, ama seçim yine senin. Bu arada DAM'ın makineleri için forumda ve satış sitelerinde çok şikayet ve sorun duydum sende internetten yorumları iyice araştır istersen...

7. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Abi ben zaten bi av bayisine gidip incelemeden internetten spariş vermem resime bakıyorsun farklı av bayisinde bakıyorsun cok farklı yorumun için teşekkür ederim... :) Birde su 25 lira daha ekleyerek daha iyi bir makineye sahip olabilirsin dediğin makine hangisi acaba ?

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Makine örneği verilir de senin ne için kullanacağın önemli, 4000 lik mi, 2500'lük mü işini daha çok görecek? Eğer küçük bir makine istiyorum dersen en uyguna alabileceğin bence bu model;

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-2500-FB-2XSSS1-BB-pmu788.html

Dersen ki biraz daha ağır olsun ama her türlü avda kullanabileyim bunu düşünebilirsin;

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-CATANA-4000-FB-2XSSS1-BB-pmu914.html

Bende hafiflik taraftarıyım genelde 2.70 karbon kamışa 2500'lük kullanıyorum ağırlığı ortalara 400 gr civarında oluyor...

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    biraz yoruma ihtiyacım var;
    benim 240 2 parça karbon kamışım var turna,sudak ve t. levreği için ve buna makina albastar admiral makinam var.kamış parçalı zor taşınıyor dere ve göllerde ağaçlardan dolayı bazen yoruyor ve levreğe zaten büyük geliyor. makinayı acemelikte aldım arada ip misina karışıyor.
    şimdi spronun 20 liraya tele spin kamışı var 210 lık, daiva shimano vb. markaların 50 tl ye makinası var. Acaba kamışı mı yedeklesem çeşit olur yada iyi makina alıp parçalıdamı devam etsem.
    Birde uygun fiyatlı (50 tl geçmeyeceK)makian veya kamış telespin varsa eklerseniz sevinirim.
    http://www.balikmarketim.com/?urun-...E-SPIN-20-40-gr-1-80-m==EVA==OLTA-KAMISI.html örnek kamış ?????

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Gökhan kardeşim, eski bir üyesin, 900 e yakın mesajın var. Konu altında açılan yeni konuların, çok fazla dikkat çekmediğinden cevapsız kaldığını bilmen gerek diye düşünürüm.

Yeni bir konu başlığıyla isteklerinizi iletirseniz, çok daha sağlıklı olacaktır umarım.