spin makara seçimi yardım lütfen

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında YavuzY tarafından paylaşıldı.

1. YavuzY

YavuzY Yavuz

Arkadaşlar spin olta için makara seçiminde çok kararsız kaldim, ben tatlı su da turna avcılığı yapıyorum ve genellikle kaşık kullaniyorum, alacağım makara nasıl olmalı, yanı merak ettiğim şey su; makaralar da devir olayı var mesela 5.5.1 gibi. Benim alacağım makaranın deviri nasıl olmalı bu soruma bir turlu cevap bulamadım lütfen konunun ehli arkadaşlar cevaplarsaniz sevinirim. Tesekkur ederim.

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Turna avlamadım ama, makinelerde devir yerine bir turda sardığı misina uzunluğuna bak derim Yavuz (cm) 3000-4000 lik makineler bu işe uygun olacaktır sanıyorum. Ha turna yavaş aksiyon mu sever bunu işin erbablarına sormak lazım tabi :)

3. YavuzY

YavuzY Yavuz

Tesekkur ederim yine de vermiş olduğunuz bilgiler için :)

4. yk71

yk71 Yüksel

Spro passion 720 fd veya 730 fd işinizi rahat görür. Fiyatına göre çok iyi. Devri 5.0. Turna, tatlısu levreği, sudak gibi balıklarda orta karar sarım hızı yeterli. Denizde de kullanabilirsiniz. Bende passion 720 fd var. Normal misinada gayet iyi. Tek sorun ip misina ile hafif sahteler ( sasi v.b.)kullanıldığında oluşuyor. Hafif sahteler kullanırken ipin boşluğu alınmazsa, ip misina makaraya yeterince iyi,sıkı sarılamıyor ve dolanma, karışma sorunları oluyor.

5. YavuzY

YavuzY Yavuz

Çok tesekkur ederim, ip misina kullanmiyorum zaten, ayrıca şasi falan da kullanmiyorum, sadece kaşık kullanıyorum ve edindiğim bilgilere gore 5 devirli bir makina isimi gorecege benziyor, tekrar tesekkur ederim :)