Herkese iyi bayramlar arkadaşlar. makina seçiminde kararsız kaldığım için kullanan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. kafamda 3 4 model var ama, en uygun görünen yada kullanıp memnun kaldığınız model varmı.? benim almayı düşündüklerim okuma trio40s okuma rtx shimano exage serisinden 4000fc yada 2500lük shimano nexage serisinden 4000lik yada catana modeli. bunlar arasında çok kararsız kaldım. görüş fikir eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum. kullandığım kamış daiwa crossfire 2.70 10. 40 atarlıdır. tekrardan iyi bayramlar dilerim.
Şahsi fikrim, Nexave'de güzel ama Exage'i bir kere alırsın güzel bir makina. Catana'nın yedek kafası grafit çıkıyordu hatırladığım kadarıyla. Performans olarak ta diğerleri ile bence kıyaslama. Spin için 4000'lik yorabilir, 3000'lik veya 2500'lük Exage düşünebilirsin... (4000'lik exage aldım evde yatıyor...)
Makineden beklentin ne. Güç mu kalitemi agirlik mı devir mi. Bende shimano sonora 2500 düşünüyorum. Deviri yüksek agirli tam istediğim hafiflikte değil ama evet kaliteli makina çeker 7 kg çekeri var Veya raw2 30 luk - 11kg çeker Hiz spin icin yeter bu kadar güçlü bir makine icin hafif sayılır ( fiyatına göre ) Ben bunları kullanmadım sadece ornek olarak kendi aklimdakileri söyledim.
Catana, 2+1 rulman, yedek makara grafit, misina klavuz yüksüğü aliminyum, Nexave, 3+1 rulman, yedek makara alminyum, misina klavuz yüksüğü aliminyum, Exage, 4+1 rulman, yedek makara aliminyum, misina klavuz yüksüğü sarı pirinç. Bütçen uygunsa al Exageyi, keyfine bak.:thumb: ( Yeni serileri, FD olarak piyasada olsa gerek. Model, modeldir.)
peki okuma trio 40s in 9+1 BB olmasının fazdası ne? benim bildiğim kadarıyla bilyenin bir önemi yok. ama devir oranı önemli. okumanınki shimanoya göre fazla. bunun avantajı ne dezavantajı ne? bana tavsiye edilene göre yüksek devir oranı her zaman iyiymiş. aradığım şey ise hafif +güç. paşa balık asıldığında kalama elimde patlamasın.
Çocukken tahtadan araba yapar, altınada 4 tane rulman çakardık. Az meyilli asvaltta binerdik. Deme keyfimize. Yağ gibi kayardı. Hele ki paramız olsaydı ve 8-10 rulmanlı yapabilseydik o arabaları............... Faydasını oradan bilirim. Kanımca bu makinalarda da önemli olsa gerek................. Tabii şurası bir gerçek ki, sıradan 8-10 rulman olacağına, kaliteli 3-4 rulman olması, her zaman daha yeğdir. Kalama patlaması, araçların fren patlaması gibidir. Burada da kaptanın mahareti ön plandadır.
bende yaşadım. o çocukluğu. shimano serisinden exage olacak sarınım yeni motorum :-D tam bi model söylermisiniz.
Aşağı linkte ki çizelgeyi incelemeni tavsiye edeceğim. Buradan ağırlık, misina kapasitesi gibi kıstasları inceleyin ve amacınıza uygun olanını tercih edin. 2500 - 4000 lik arası modellerin fiyatları aynı seviyelerdedir. http://www.incecizgi.net/_47340.html#0
tevfik abi teşekkür ederim 3000 lik iyidir bnm için sanırım. kalitede ödün vermez inşallah. yanlız paypal ile yapcağım alışverişimi geçerlimi burda paypal?
Çağatay yeğenim, vallahi ben Paypall falan bilmem. Ya kapıda ödeme seçerim, ya da direkt elden, çatır çatır pazarlık ederek alırım. ( % 20-30 ) Bu konuda güvenilir birkaç siteyle iletişime geçerek detayları öğrenirsin. Size verdiğim link tamamıyla bilgi amaçlıdır. İletişimim olmamıştır. Ama güvenilirlerdir. 3000 lik değilde, siz 2500 lük düşünün derim. ( Tabii sırf at çek amaçlı ise.) Her iki makina da tüm özellikleri, kalıp yapıları aynı olmakla beraber, 2500 lük modeli, ortalama 20-30 m. daha fazla misina alır. Keyfiyeti size kalmış artık.
2500 lükte olsa ağırlığı 300+ gr üzeri. tavsiyene uyucam bakalım, foto göndercem sana lüfer için ideal makina zaten. + kesinlikle örgüye uyumu olması lazm. 200 Liralık makinanın olmazsa olmazı :-D
Verdiğim linkte ki görselin, alt taraflarında ki çizelgenin bilgilerini incelemeni istemiştim. Sanırım, makina ağırlığı hususunu 4000 likle karıştırmış olmalısın. 2500 ve 3000 liğin ağırlığı 265 gr. 4000 liğinin ağırlığı 360 gr. dır. http://www.incecizgi.net/_47340.html#0
Hatta asfalt olan yer arardık bu tahtadan yapılmış,bilyeli arabalara binmek için ne güzel günlerdicyrr Nostalji:thumb:
tevfik abi takımı yeniledim pazartesi günü elime ulaşacak inşallah. okuma v system 270 10 40. daiwa crossfire 270 10 40. makina ise shimano : Exage 3000 SFC 4xSSS+1 BB
Çağatay yeğenim, kısaca farkı bende yaşayacağım diyorsun. Eh, bu farkı sende yaşa ve farkın farkını gör. Yeni takım ve ekipmanını, güzel günlerde güle güle kullan. :thumb:
http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-exceler-x2500-olta-makinesi/14814/ al bunu kullan 6 kg drag var hemde kücük hemde saglam . ben sahsen artık dragsız makara kullanmamaya karar verdim , kıyıdanda olsa az da olsa arada büyük balık alıyorum. bu makarayı alıcam bende .bilgisayarı bıtırdım sıra gene balıga geldi mazemelere
tevfik abi selamlar. verdiğin linki bende inceledim ama rulmanlar çelik değil .. çelik olmayışının bi etkisi varmıdır? artısı eksisi nedir acaba?
Ahmet kardeşim merhaba. Kim demiş çelik rulman değil diye. Orijinal bilgisi, aşağıda ki şekildedir. Shielded stainless steel ( SSS Rulman ) = Korumalı paslanmaz çelik