Arkadaşlar hem ağırlıklı olarak beklemeli yemli avlarda Sudak-Yayın gibi avlarda kullanılacak ama aynı avları spin olarak da kullanılabilecek bir olta makinesi olarak soruyorum. Lütfen fikirlerinizi belirtin. 2 Adet Telekopik 2.40 v-sytem 10-40 atarlı kamışla kombine edilecekler. Daiwa Procaster 4000 A Olta Makine Shimano Exage 4000 FD Yukarıdakilerden hangisi ya da üstteki mi altta ki mi? Shimano New ELF C3000SDH 5.0:1 tur 3+1 BB olta makinası Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum teşeşkkürler.
Gidip, 2000 TL'ye bir makine alırsın, ne aldığın önemli değil, küçük ve güçlü bir makinen olur. Güçlü makine diyorsun, yazdığın makine exage. Git kendin dene, tut rotoru elinle geriye zorla, gör kendin. O makine mi güçlü olacak?
hocam tek olayla dediğin gibi ancak beklemeli av olduğundan 4 olta takimi hakkimiz olduğunu düşünerek hareket ediyorum 3 unu yemlik Avda birini at cek yapıyorum bu sebeple dah düşük maliyetli iki takım daha ayarlamaya çalışıyorum yani önerileriniz için teşekkürler ancak söz konusu bütçe 2 makine için en fazla 300 Erden 600 lira amacını da belirttim.
O zaman tavsiyem 200 TL civarı makinelere bakman olacak. Bu fiyatlara Mitchell, Abu Garcia vs. nin gayet uygun makineleri var. Yada, uğraşmayı seviyorsan, 120 TL gibi bir fiyata, bir Megaforce alırsın. Bir iki bilya ekler, değiştirir, biraz modifiye eder kullanırsın. Bu durumda, toplam 200 TL maliyetin olur ama, elindeki makinenin piyasadaki muadili 350 TL veya üstü olur.
serdar abi bende megaforce var bilye nereden bulurum ona acaba birde aldığım bilyenin makineye uyacağını nasıl bilebilirim. yardımcı olur musun. özellikle bilyenin nasıl olacağını bilmenin bir yolunun olduğu bir yazı varsa ve beni yönlendirebilirsen sevinirim çünkü internetten alacağım denemeden tabi.
İşin doğrusu çok güzel fikir ama altından kalkabilecek olduğumu sanmıyorum birisi bana ip misina için new elfin daha uygun olduğunu söyler mi acaaba bu Nylon LB / M normal mono misina değil mi ? Bu Fluorocarbon LB/ M galiba kaplamalı misina olsa gerek? Peki bu PE-line / M de ip misina oluyor galiba ? PE değerleri mm lik değerler neler peki ?
procaster 3000 kullanıyorum,1 aydır bende,shimano sedona vardı 4000 lik sebebini bilmesemde inanılmaz kuş gözü ile uğraşıyordum,3000a da en ucuz ipi gayet sorunsuz kullanıyorum.Makinenin trofesi 840 grlık dişli sorunsuz çektim,4000 daha kuvvetlidir heralde. Umarım faydalı olmuştur.
Usta haklı ashimanonun 500 TL te sattığı makineler daiwada abo Garcia da daha ucuz. Exage vb üZebilir sizi. Ben baktım güven vermedi. Sizin aradiginiz makine abu garcia orra s 40 ya da 30. 40 ligi var bende 8 kg dragi var. Çok güven veriyor. Sarımı çok güzel enli ve yavaş sarıyor. Misina boşaltımı da düşünülmüş. 84 cm misina sarıyor bir turda ve bunca şeye rağmen 290 gr. Resmen reklam yaptım nazar degmesin
tercihini New ellf ten yana kullandım 16 mm savagear misina da beraberinde gelecek 12 kg çekerli makina dragı 9.5 kendo 0 no 9 kg çekerli Klips ile kombine kullanacağım umarım uyumlu olur New Elf yeni bir makina serisi bir çok kişinin hakkında fazla bilgisi yok ancak ben bu takımları genelde yemli beklemeli av larda kullanmayı düşünüyorum Takımlar son olarak şu şekli aldı Shimano New Elf 3000 SFD 9.5 kg max drag Okuma v-System 10-40 2.40 kamış Savagear 16 mm Örgü ip 12 kg çeker Kendo 0 numara Klips 9 kg çeker Bu çekerleri ayarlarken aşırı yüklenme olduğunda hem misinaya kaybetmemeyi her hangi bir kopma yasamamayi hem de makinaya drag kuvvetinden fazla yüklenmemeyi ve makinanin ömrünün uzun olmasını düşündüm. Umarım hesapların hatalı değildir. Yorumlarınızı bekliyorum
Hayırlı uğurlu olsun. Ama madem yorum bekliyorsun, shimano makineler genelde bekleneni vermez, umarım beklediğini bulursun, ama pek ümidim yok. Diğer yandan, 9 kg kalama, 12 kg misina vs. kullanıyorsun ama, kamış 2kg kadar çekerli bir şey. Belki kırılmaz elbette, fakat, 3-4kg kalama ayarı ile iş yapayım dersen, balığı kaçırman büyük ihtimal.
hocam sıklıkla sudak avında kullanacağım o bakımdan zaten genede çekerim 1 ile 3 kg arası ama bazen hiç olmadık sudakları geliyor 6 7 kg ve ya aynı ağırlıkta yayınlar da sazanlarda gelebiliyor kullandığım yeme maksat o balıklar vurduğunda elle kalamati hızlı bir şekilde ayarlarım ***. ya da bir ihtimal 30 60 ya gram atarlı kamislara geçebilirim. Buna uygun kamis tavsiyeleriniz var mı ? Yorum icin teşekkürler peki söyledikleri sizce uygun olur mu? yani yapabilir miyim ya ds daha yuksek bir kalama ayarında kullansam 7-8 yani bayagi gevşek bu seferde ufak balıkları hissetmeme ve kacirma problemi çok olur mu ?
OKUMA SAFINA-X TELE SPIN 300CM 30-60GR Shimano Alivio Slim TE GT 300 30-60gr Olta Kamışı bu tarz heavy spin kamışlar bu anlar icin daha mı uygun ? bu tarz kamışlar peki kaç kg balığı kırılmaya taşıyabilir ?
Kamışın gücü diyelim, acayip bir laf oldu ama, öyle olsun, 2kg kadar. Yani, tahminen 2 kg'dan daha büyük yüklerde kamış uç-sap açısı 90 dereceye ulaşacak. Bu durumda, kamışın esneyip darbeyi özümseme kabiliyeti yok olur. Kamış hala dayanabilir, ama darbeleri kolay karşılayamaz, yani balık kolayca iğneden kurtulabilir. Bu büyük balık tutulamaz demek değil, kalama ile 2 kg üzeri ayarlamamak demektir. 2 kg kalamada 10kg'luk balığa rahat yeter, çok rahat. Şimdi bu durumda, en iyi netice verecek olan, 4-5 kg kadar kalaması olan bir alettir. Çünkü bu daha hassas kalama ayarına imkan verir.
valla ilk yazdığınızda bayagi korkmuştum doğrusu ama zaten sudak büyük de dengeli hocam poşet gibi çekiyorsun balik öyle darbe vuran bir balık olmuyor sadece yemi vr kancayi oturtana kadar son taşımayı yaparken problem oluyor onada kamışın gücü rahat yetiyor geldiğinde kalmasını test ederim doğrusu. Büyük balik geldiğinde bu darbeleri azaltmak için o zaman kalamayı gevşetirsem bir sıkıntı olmaz zaten en azından kamışın kırılma ihtimalini azaltırım doğru mu? tanı bununla beraber balığı kenara çekmek de epey zor olur galiba. nadiren de olsa oltama takılan bu garip sazanlarin kamışı mi kırmasını istemiyorum doğrusu