herkeze iyi günler yazın at çek te kullanacağım makine alıcam spin için forumda konuları okudum fakat bi kac makine arasında kararsız kaldım yardım ederseniz çok sevinirim hangi makineyı seçmem konusunda shimano hyperloob 2500 fb shimano alivio 3000 fb shimano catana 2500 fa shimano sedona 2500 fd shimano sienna 2500 fd değerli bilgilerinizi paylaşıp bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim özellikle bu makinelerı daha önce kullananların fikirleri çok önemli benim için herkeze şimdiden çok teşekkür ederim
birkaç makine derken 5 makine buda demektir ki dediğin gibi forumda detaylı arama yapmamışsın, çünkü bahsi geçen tüm bu makinalar hakkında defalarca kullanıcı yorumu yazıldı ve tartışıldı, bahsi geçen yorumlar sadece konu başlılarının içinde olmamakla beraber bir çok konunun alt mesajlarında bulunmaktalar,
makineler konusunda 21sayfalık konu var spin makinler hakkındaki konuların hepsini okudum ama shimano sedona ile ilgili bi yazı görmedim malesef
abi ayrıca yukarıda yazdığım ilk 3 makine hakkında bilgi sahibiyim yorumlarını okudum ama son iki makine hakkında yorum bulamadım amacım özellikle son 2 makine hakkında bilgi alabilmek ve seçim önerisiydi
shimano sedona.bildik shimano makinaların özelliklerine ek olarak makara da misinanın çıkış yaptığı kısım dışa doğru yumuşatılmı...bu şu işe yarar...misina makaradan çıkarken maruz kaldığı sürtünme kuvveti oldukça düşük bir hale gelir buda daha uzağa atış demektir...ayrıca misina klavuz rulmanı yapılan değişiklikle daha akıcı ve hızlı hale gelmiş ve bu sayede aşınma sorunu ve gam olayı engellenmiştir...çok hafif grafit carbon maddeden imal rotor ve dış kapaklara sahiptir...birde kalamada kullanılan diskler daha geliştirilmiş...yani balıkla mücadele esnasında ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlar engellenmiş...yani ısınma gibi... ülkemizde alışveriş yaparken muhakkak resmi distrubutör olan firmaları tercih et...en ufak bir sorunda hiç olmazsa kolay muhabat buluyorsun...ve sorunun kısa sürede çözüme kavuşur...unutma para vereceksin garantili ürün almaya özen göster...
abi yardımınız için çok teşekkür ederim shimano sedona kamışı yurt dışından almayı düşünüyorum fiyatı uygun geldi ama türkiyede fiyatı nekadar pek bi bilgim yok ama yurt dışında 60 dolar
valla abisi makinanın yurtdışı fiyatı 50-55 dolar arasında...ama kamışı ne kadar bilmiyorum...bir araştır...ve hatta forumda yurtdışı alışverişleri ile ilgili canerin (jigging)hazırladığı rehber niteliğinde bir de konu var...buradan ihtiyacın olan her konuya ulaşabilirsin... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33193
caner abinin konusunu okudum o konuyu okuduktan sonra cesaret kazandım yurtdışından alışveriş için abi küçük bi sorum daha olcak affınıza sığınarak favori makinanız shimano catana'ymış acaba sizce catanayımı yoksa sedonayımı almalıyım
abisi bu konu geniş konu...yani ava göre değişir...ben arkadan kalamalı olan modelini kullanıyorum...ayrıca 40 lık oldukça güçlü bir makina...benim avların boyu büyük bu yüzden fazlaca işe yarıyor...bende ustaların sözünü dinleyip aldım...çokta iyi oldu... yalnız şunu söylemeliyim ki...benim makinada olması gereken bir özellik maalesef yok...aslında olsa çok işime yarayacak...ne dersen eğer anlatayım...benim makinanın makara kenarları sert kesim yani yumuşatılmamış...bu da benim atış mesafemi etkiliyor...mesela sedona bu konuda daha iyi bir makina...ayrıca teknolojisi yeni... yani anlatmak istediğim şu benaldığımda en iyilerinden biri idi...şimdi sadece iyi...ve bana favori gelen sana gelmeyebilir...kendi tarzın için en iyisi ne ise onu seçmeye dikkat et...ama shimano yani kısaca...övgüyü hakediyor...yada biz öyle biliyoruz...
abi zamanını beni bilgilendirmek için harcadığın için çok teşekkür ederim gerçekten verdiğin bilgiler işime çok yaradı herşey için çok teşekkür ederim
iyi günler bu konu başlığı altında bi sorum daha var shimano sedonayı yurtdışından alıcaktım fakat kargo parası biraz yüksek olduğu için vazgectim istanbulda istoçta shimano ürünleri satan bi yer varmı acaba bilgilendirirseniz çok sevinirim herkeze iyi günler
150 tl ye kadar bütçem var makina için eğer sizinde önerebileceğiniz shimano spin makina varsa değerlendiririm levrek için kullanıcağım makineyi
Spin makine konusunda kendi makinem olan Shimano Catana 4000 FA yı şiddetle tavsiye ederim. İstanbul'daki muhtelif av malzemeleri satan dükkanlardan edinebilirsin.Garanti konusunda ve pazarlık konusunda da eminim yardım ederler. En son fiyatlar sanırım 90 TL civarında. Yine Shimano'nun Exage modelini de en son mağazanın birinde inceleme fırsatım oldu ve açıkçası çok beğendim. Yalnız Exage 4000 fiyatı 150 TL nin üstünde olabilir. Ancak eğer yurtdışından alacağım, garantisinin, görmeyerek almanın, yolda başına bir şey gelmesinin risklerine rağmen, spin makine istiyorum dersen; Shimano Catana 4000 postasıyla birlikte 37 sterline (85 TL) Shimano Exage 4000 ise yine posta dahil 54 sterline (125 TL) daha lüks modellerden twinpower 4000 104 sterline (240 TL) edinebilirsin. Dikkat edip internette ve balık avı mağazalarında fiyatları araştırırsan, modeller iyileştikçe fiyat farklarının arttığını görebilirsin.
yardımınız için çk teşekkür ederim istanbuldan almak daha mantıklı dediğiniz gibi 5 10 tl için bu riskleri almaya değmez
Seido veya exage arasında kalmıştım bende bir zamanlar. Seçimim exage oldu daha sonrasında, ama 60 lira daha fazla verebilirsen seido al derim.
Eğer Exage ve daha üst modellerden almayı düşünüyorsan yurtdışından getirtmeni tavsiye ederim. Bence mutlaka internetten yurtdışı fiyatlarını ve mağazalardan yurtiçi fiyatlarını karşılaştırmalısın. Fiyat farkı 10-20 tl değil de bir anda 100-150 tl lere çıkabilir.
shimano exage yurt dışından getirtmek 130 milyon burada 140 lira acaba istoçta shimano ürünleri satan bi yer varmı ona göre istoça gidicem yardım ederseniz sevinirim.