Üstadlarım merhaba, Ben bir süredir Çin de yaşıyorum ama yazları 2-3 hafta kadar Çanakkale Ezine taraflarında oluyorum. Bu esnada elimden geldiğince balık tutmaya çalışıyorum. Bu güne kadar surf le kolum kopa kopa kıyıdan spin yapmaya çalıştım ama artık kendime güzel bir takım yapmanın vaktinin geldiğini düşündüm. Biraz burada ki fiyatlarla Türkiye de ki aynı model marka fiyatlarını karşılaştırınca çok fazla olmasa da bir fiyat avantajım olduğunu gördüm ve bunu değerlendirmek istedim. Aslında yeni konu açmak istemedim o nedenle forumu ve başka forumları hatta inceleme videolarını vs. inceledim ve tahmin edeceğiniz gibi iyice kafam karıştı. Bende siz işin ehli üstadlara bir danışmak istedim. Şartlar şöyle: Kıyıdan avlanacağım. kumsal, kayalık bir bölge değil. Atım mesafem 50 - 60 olmalı diye düşünüyorum. Dip yapısını biliyorum çünkü. O bölgede abilerim benden daha iyi bilirler ne tarz balık olduğunu. Sadece irice balıklar içinde biraz tedbirli bir takım olmasını istiyorum. Bütçe olarak makine için 300 TL ye kadar bir makine olabilir diye düşünüyorum. 0.30 150 metre sarım olabilir diye düşündüm. Kamış konusunda çok cahilim kusuruma bakmayın. Medium hard parçalı bir kamışla daha rahat ederim diye düşündüm ama bildiğimden değil açıkçası. Burada Shimano, okuma vs. bilimum markaları bulabilmem mümkün gibi görünüyor. Değerli yardımlarınızı bekliyorum. Selamlar, Murat
Merhaba ; Kamış olarak OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 270cm 20-60GR OKUMA V SYSTEM SPİN KAMIŞ 300cm 10-40GR Makina olarakta Okuma-Trio-40S tavsiye edebilirim. Birde Türkiye fiyatlarına göre orada fiyatlar nasıl bilgi paylaşırsan iyi olur.
Bugün benimde sipariş ettiğim ultegra 3000 hg makineyi spin için tavsiye edebilirim size. Aynı makinenin 4000 liğide mevcut
Selâmlar , Keske makineyle birlikte ,, düsündügünüz kamis , av teknigi ve sahtelerle ilgili konular hakkindada biraz bilgi verebilseydiniz ! Malûm , spinning makineler ,, atip cekmenin (sarmanin) devamliligi prensibiyle BELLI BIR RITM ALTINDA kullanildiklarinda ,, toplama miktari , sarim vitesi, , frendeki hatasiz calisma , misina veya örgü kullanimindaki akicilik ve düzgün sarim basarisiyla ön plâna cikarlar ! Zira , ip veya misina inceldikce en taninmis markalarin bile agzi acikta birakan problemleriyle karsilasildigi herkezin malûmudur ! Makinenin herseyden evvel yapacagimiz av sekline ,, kullanacagimiz diyer aksama ve kafalarda belirlenen + - bir fiyat yelpazesine uymas gerekir ! Belirlenen limitlerin asagi yukari tolerans diyebilecegimiz tasan kisimlarina görede arayislara yön verilir ! Bir makinenin ,, kisinin kullanma seklindeki yanlislarina göre , kendisinden beklenmeyen bir performansi , hatta problemleri sergilemesi kadar dogal bir sey olamaz ! At-cek olgusuda, burada cogu arkadasimizin zannettigi ve hatta zannederek önerdigi gibi bir ugrasi degildir ! Biraz daha ileri gidip , daha cogu arkadasimizin , misina veya örgü ip sarimini basariyla yapabildigini söyleyebilmek bile zordur ! Zira burada karsilasilan problemler,, yapilan tavsiyeler ,, secilen kamis tipindeki aksiyon ve SAP seklindeki yanilgilar yaninda ,, makine askisinin sap tipine göre kavranmasindaki yanlisliklar hakkinda cok acik ve net ip uclari vermektedir ! Baligin yemi kiyiya kadar takip edip almayisiyla , sarimdaki cabukluk yani makine devrindeki yükseklikle secilen sahte yanlisligi konulari hakkinda hemen bilgi sahibi yapmaktadir . Bir baska husussa kullanilacak sahte konusundaki hassasiyettir ! Suya her atilan yahut suda her döndürülenle balik avlananilmadigidir ! Bu neden makine vitesindeki önemi daha belirgin sekilde öne cikarir ! Zira, HER SAHTENIN SU ICINDE YAYDIGI BIR FREKANS VARDIR ! Bu frekans balik ratafindan algilanip analiz edildikten sonra aksiyona karar verdirtir ! Onun icin bazi markalar , ILLEX MEGABASS SAVAGE GEAR - LUCKY CRAFT Daiwa DUO SMITH vs. pahalidir ve sahteleri belli frekanslari yayarak calisirlar ! Bu calisma , balik reflekslerini tahrik etmek ve ona bir av imaji verip saldirmasini hedefler ! Bu nedenle sahte yapimi sadece belirli malzemeleri kullanarak , boyayip igne takilarak yapilan bir ugrasi degildir ! Baligin anlayacagi ve bir av olarak algilamasi gereken bu önemli noktayida icermesi gerekir ! Bu dalga yayilmasinin iyi yapilmadigi zamanlardada, balikta uzun takip , etrafinda dolasma gibi hareketler görülür . Buradan özetle , kullanacagi sahte konusunu ve teknigini ve uygun kamisi bastan belirleyemeyen ve spin yapmak isteyenlere makine tavsiye etmek pek dogru degildir !
Üstadım, öncelikle zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Sağolun. Keşke sizin kadar tecrübeli olabilseydim de bana bir makine tavsiye etmeniz için gereken tüm doneleri size her ayrıntısıyla verebilseydim. Çok haklısnız o konuda, verdiğim bilgiler çok yüzeysel ve yetersiz ancak üzülerek bir acemi olduğumu belirtmek isterim. Aslında mesajdaki ana yazımda da belirtmiştim. Kesinlikle haklısınız, bunun kolay bir av türü olmadığını biliyorum. Pek çok kondisyon var, ama bu kondisyonları bu işe başlamadan öğrenemeyeceğim ki haksız mıyım. Deneyeceğim, yanılacağım, siz üstadlarımıza soracağım, ben bir şeyler keşfedeceğim ve bence bu işi keyifli kılanda bu. Olay sadece balık tutmak olsa eminim çok daha zahmetsiz yöntemler vardır. Başlamak, hatalar yapmak, belki uzun bir süre hiç bir balık avlayamamak, nedenlerini çözmeye çalışmak için öncelikle bir kamışa ve makineye ihtiyacım var. Sizin söylediğiniz bilgi ve tecrübeye sahip olsaydım inanın sizden vakit ayırmanızı istemezdim. O nedenle yardımınızı rica ediyorum, umarım beni kırmazsınız. Selamlar, Murat
Çok teşekkür ederim. Araştıracağım. Siz nereden sipariş verdiniz ve fiyatı nedir acaba, paylaşabilirseniz sevinirim. Selamlar, Murat
Her iki mesajınız için de çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi araştıracağım. Ve elbette fiyatları paylaşırım. Selamlar, Murat
Merhaba, Teşekkür ederim. Ultegra 4000HG yi 310 TL civarında bir fiyata burada bulabiliyorum. Tabi TR fiyatı nedir kontrol etmedim henüz ama sizin sipariş ettiğiniz siteyle fiyat olarak neredeyse aynı. Belki 5 TL fark eder. Tabi bu internetten bulduğum bir fiyat. Mağazada bulabilirsem fiyat fark edermi bilmiyorum.
Bu seri Turkiyede yok malesef gelir mi ? Belki. Shimano Turkiye ithalatcifirmasi sitesine resmini atmis bazi japon pazari urunlerin fakat ne zaman gelir mechul aradim onlarda bilmiyolar altina yazilanfiyatlaramiverirler urunler gelince o da belli degil. Size verdigim site bu urun ve diger butun urunleri nerdeyse alabileceginizen uygun fiyetlari veren site yur disindan ire bir alma avsntjiniz odugu icin bu fiyat civrialmanizmumkundur alacginiz urun simdidenhayiri olsun.
okuma trio 40 ile 40s arasındaki fark nedir? stoklarda 40s yok büyük bir fark yoksa trio 40 ı almayı öneriyor musunuz?
5-10 gramlık bir ağırlık farkının yanında, devir farklılığı ön plana çıkıyor. Aşağıda ki linklerden kıyaslamasını yapabilirsiniz. http://www.avmarketi.com/asp/product/13519/Okuma-Trio-40-makine http://www.avmarketi.com/asp/product/16714/Okuma-Trio-40S-makine