spin makine tavsiye

Konu, 'Makineler' kısmında genckemo tarafından paylaşıldı.

1. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Arkadaşlar yeni makine alacağım. Genelde tatlı su avı yapıyorum.yazında 20 gün civarı saroz körfezinde av yapma imkanım var.50-120 tl arası bütçe ayırdım.Aşağıdaki makinelerin 1 tane ucuz 1 tanede pahalı olanlarından hangisini tavsiye edersiniz?Teşekkürler.:confused:

OKUMA AVENGER AV-30b
    DAIWA REGAL 3000 5İA
    Mitchell Avocet Gold IV 4000 FD
    SHIMANO SONORA 2500 FB
    SHIMANO SOLSTACE 2500 FI -SHIMANO SOLSTACE 4000 FI
    SHIMANO CATANA 3000 SFB
    Mitchell Avocet Gold IV 4000 FD
    ==================================================
    DAIWA SWEEPFIRE E 4000 -SWEEPFIRE E3000 AB
    DAIWA SWEEPFIRE 2500X -Daiwa Sweepfire E 2500
    Mitchell Avocet Bronze 3 4000 FD

2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Merhaba Kemal
    Neden biri pahalı biri ucuz.Bir tane orta halli al, en azından ucuz malın sıkıntısını çekme.Bir de markaya para verme.
    135 TL internet fiyatı varken 65 liraya sıfırını aldığım bir makine ilk kez yoğun kullanmama rağmen gece aralıksız kullanımda 2 saatte atıl oldu,hırıltı çıkarmaya başladı,bir de dönüşü zorlanıyor.Bahsi geçen makine Shimano sienna 2500 FD.
    Benim çeşitli at-çek makinelerim arasında en tuttuğum marka Spro.Red arc modelini kullanıyorum ve ip misinayla her hava koşulunda kullanmama rağmen ipte bir sorun çıkarmadı.İki kafalı bir kafa derin bir kafa silme sığ.

Linkini vereceğim makine hypalite modeli.Spro'nun en üst seviye modeli olmasına rağmen diğer grand arc, gold arc gibi modellerinden daha az bir fiyatı var.Bu fiyat işini de neden böyle yapmışlar anlayamadım.
    Tavsiyem kullanmadığım bir model fakat kullandığım bir marka...

http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/spro-hypalite-1140-10-43-1-bb-alu-spool/17439/

http://www.spro.eu/EN_GB/category/molens/molens-met-slip-voorop/hypalite-11000.html

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Avanger arkadaşda var. 2 ay öncesine kadar iyi idi. şimdi bakıma gidecek. ömrü 4 aymış :) yani

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
  5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    DAM 735 kullandım beğenmedim ama bu gösterdiğiniz iyi olabilir.

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Makineyi aldığınız yerle görüşmenizi tavsiye ederim. Sienna 2500 fd elimde iki adet mevcut birini 2, diğerini 3 sene önce aldım. Ayrı ayrı ala ve turna için kullanıyorum.
    3 buçuk kiloluklarda dahil kaç adet turna çektiğini inanın hatırlamıyorum ve hala aynı ayarda çalışıyor.
    Yüksek ihtimal elinizdeki üründe bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum...

7. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    1yil once Ryobi-ECUSIMA-4000 makina almistim,cok memlun kaldim.sarimi ve tork u guzel.tek kusuru misina klavuz rulmani kalitesiz surekli yaglamak gerekiyor.

8. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    Makine şu an Balıkesir'de gidince getireyim az kullandım fakat alalı çok oldu.Çeşme'li Aydın Ustaya bir götüreyim.
    Gerçi makineyi bir abimiz 15-20 dakika kullandı at-çek yaptı.Makine bu haldır huldur kullanmaya gelmiyor.Abi biraz öyle kullandı ondan sonra aldım elime 5 dakika da pert.Yoksa albastar pion 30 dan tutunda shimano exsence ye kadar kullandığım hiç bir makinede böyle bir soruna ben yol açmadım.Demek ki kullanımdan.O zaman shimanoya devam derim.
    Teşekkürler tavsiyeniz için

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    135 liralık makinayı, 65 liraya aldım dersin. :confused:

Bu, daha çok reklamlarını bolca izlediğimiz, 129 liraya Samsung Galaxy 4 gibi olmuş.:)

Bu sektörde ki kar marjı % 100 değil ki. Nasıl olmuşta bu fiyatta ki makinayı, yarı fiyatından da daha ucuza almışsın. Önce bunu sorgulamak gerek. :confused: Kanımca o makina kullanılmış ve kullanıcısı tarafından da bir başka makinayla değiş tokuş yapılmıştır. Satıcı da bir an önce elinden çıkarmak için öyle bir fiyat vermiş. Bunu çok sıklıkla görürüm.

10. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    Tevfik abi devamlı müşterimsin dedi bana,gerçi Hisarönü'nde hepsi öyle diyor bana.

Ben bizim abinin kolu çevirişine bağlıyorum olayı.O an filim koptu zaten.Keşke ilk mesajımda shimano gibi bir markayı kötülemiş olmasaydım ki sizlerin mesajları beni müspet bir şekilde yola koydu.

Aynı esnafın kullanılmış mal satmasına gelince;ordan aldığım okuma trio 40 s yi üzerinde tuz parçacıkları olan bir misina sarılı halde aldım.Sıfır abi dedi.Eeee ben yutmadım herşey ortada fakat esnafı o an zor duruma düşürmek istemedim ve makineyi aldım.

Mesela zeric modeli çıkınca aynı esnaftan bir hevesle piyasa fiyatına aldım.

Uyarın için çok teşekkürler Tevfik abiciğim.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Haşiyen, şunu bir söylemek lazım. Sen makineyi kullanmayı bilmiyorsun. Tevfik abi gibi yapacaksın. Şöyle saten ve güderi kullanarak temizleyecek, vitrine koyacaksın, karşıya geçip, omuzlarını geri atıp, başını hafif yana eğip seyredeceksin. Öyle gideyim, balık tutayım filan gibi lüzumsuz işlere bulaşmayacaksın, şimano bu, ne sandın ki?

Şimdi asıl meseleye gelelim. Sen bu makineyi aldığın gün, ikinci el oldu, doğru mu? Gittin kullandın, bu hale geldi. Bu makine elbet bir gün sıfırdı, diyelim sana satılırken ikinci eldi. Birinci eli, bu makinayı kullandı ve eskitti. sonra sana sattılar.

Bu noktada bir şanssızlık elbette var ama, bir de asıl hakikat var. Demekki bu makina kullanılınca böyle dağılıyormuş. Yani, sen sıfır alsan bile, belki öyle ilk defası değil, 6 ay sonrası gene bu hale gelmiş olacaktı. Yani bu makina kullanmaya gelmiyor, bu gayet açık ve net ortada.

Hal buyken, neden denenmişi tekrar deneyip, bu hale düşecek olan bir diğerini kabul edesin ki?

Şu gayet açık ve net, bu makine bir müddet kullanılınca, bu hale geliyor. Her makine, aldığın gün ikinci el olacak, ilk atıp çektiğin an kullanılmış olacak. Eğer makine, kullanmakla bozuluyorsa, bu ikinci elde olsa aynı, sıfırda olsa aynı olmayacak mı?

Gelelim bu nasıl olurda 65 TL olur? Bunun olması için çok sebep olabilir. Rafta duracağına, paraya çevireyim derdi olabilir, adamın sıkıntısı vardır. O aldığında 45 TL imiştir, yeni fiyatını bilmiyordur. Olur, herşey olur, olabilir. Burada yargısız infaz yapmamak lazım.

Burada, bilinecek şey şu. Bu aletin eğer bir sorunu varsa, garantisi var mı? Yeni aldığına göre tahminen olması lazım. Bu kapsamda bir şeyler yapılabilir ancak. O zaman denirse, bu garantiden çıkmış, hah, bu durumda o satıcının günahından daha fazlası gönül rahatlığıyla alınabilir.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Anlaşıldı, bu gün işin yok.:)

Onlar için Micro fiber kullanıyorum, sonra dediklerini. Daha ışıltılı oluyor. :thumb:

Madem denenmişi niye bir daha deniyorsun ? Diyorsun O zaman buradan da sorayım. :confused:

Siz o kadar denediniz, açık ortamı bulunca Biomasterinizi savurup attınız,:confused: 2. ni sevmediğinize hediye diye attınız, 3. aynı, 4.5.6...... aynı. O zaman niye 2.3.4.5...... devam etti ? Ama dersen ki, '' Ben atmasını seviyorum.'' o zaman söylenecek birşey yok. Ben bir defa aldanırım. O da iyi niyetimden olur. Amma 2. asla.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Denize giden ilk makina o değil ki Tevfik abi. Tahminim sonda olmayacak.

Bir makine, belli bir an için alınır. biomaster mesela, çekişi güçlü, dragı su geçirmiyor, yağ gibi diye alınmıştı. Am o drag işe yarayacağı anda, kilitleyince, ne anlamı kaldı? Ha, sen bununla akşama kadar zavallı ilarya ve ispnedeklerin peşinde koşabilirsin, dert çıkarmaz eminim. Ama ben gibi kendi boyunda balıklarla muhatap oluyorsan, o drag ne anlama gelir, onu biz biliriz ancak.

Ve o drag için alınan makine, o işi yapmıyorsa, elde tutup kalabalık etmenin ne anlamı olabilir?

Eee, exage'nin nesi vardı ya? O da hemen hemen aynı sebepten alındı, küçük makinelerde geri dönüşün zorlanması pek içacıcı olmuyor. Shimano'nun geri dönüş hedesi gayet güzel, buna güvendik. Ne de olsa,

Velakin gerektiği anda, geri dönüş iş yapmadı, ama ilginç bir şekilde, rotor şafttan ayrı, kendi başına dönmeye başladı. Kolda, kalamada filan hiç hareket yok, rotor bildiğin kendi başına dönüyor. Bu mu balık tutacak şimdi?

Ha, elbette bunlar, hemen gittin kıyıya şuradan, geldi oradan 8 kg levrek, böyle oluvermiyor ki. Defaten gidiyorsun, kullanıyorsun, kaç defa boş geliyorsun, bir kere bu denk geliyor, o zaman ancak görüyorsun karamanın koyununun oyununu.

Ben kovası olmayan adamım tevfik abi, bilen bilir. Bir kova istavrit, bir poşet çinekop, bir kasa mercan, bir livar gopez vs. beni entere etmiyor.

Ve 5kg çeken misina il 500 gr gelmeyen balığı çekmek değil mesele. Mesele, 500 gr zor çeken misina ile, 5 kg balığı çekmek artık. Zira, 5kg çeken balık, ancak 500 gr çekecek kadar ince misinaya geliyor maalesef günümüzde.

Ve işte o zaman belli oluyor makinenin iyisi kötüsü. Yoksa, kalama cayırdatmadan, misina şimdi kopacak diye yürek hoplatmadan kullanmaksa.. Nerde benim albastar beta'm ? En süperi o....

14. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    Ya abilerim benim yüzümden birbirinize düşmeyin banghead banghead

Ne ise ben aradan sıyrıldım:p :p

15. furunotr

furunotr Haluk

Senin boyun 40-50 cm. falan mı Serdar???

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sen hayatında hiç, buradan en az 10kg çeken balık çıkacak diyerek olta attın mı?

Sen git bebek lüferlerle kumda oynamaya, yani coarse fishing'e devam et abim, sana gelmez böyle şeyler..

Ama merak ediyorsan nasıl oluyor: summer is coming... Hatta geldi bile, mayıs sonu beklerim, bakalım görelim hep beraber.

17. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    İki kamış var iki makine lazım :)

18. furunotr

furunotr Haluk

Görürüz inşallah...:D :D :D

Bir iki şey karalayayım...

Eğer boyun kadar balığa gideceksen ki senin boyunda bir balık cinsine göre herhalde 80 kg. ile 200 kg. arasında bir balık olur; eh balık cinsleri farklı farklı; kimi fişekler gider; kimi kafa atar v.s....

Eğer sen bu tip bir balık avına Biomaster, Saltiga v.s. tip makinalarla gidiyorsan zaten baştan kaybedersin... Hattızatında makinayı suya falan atmana gerek yok; balık zaten kamışı da makinayı da; hatta hatta onlarla birlikte seni de suya alır zaten...

Yok efendim onun kalaması şöyleymiş; bununki böyle imiş... Eh durum hal böyle iken makinaya değil kendine bulacaksın kabahati...

Boyun kadar balığa gidiyorsan eğer ona göre ekipman kullanacaksın... Hiçbir sabit makaralı sistemli adam boyu yakalamak pek mümkün değil; akıl işi de değil zaten... Yakalayan bir-iki kişi vardır belki; sen geç onları; onlar ancak istisna olur ve istisnalar kaideyi bozmaz...

Kıyıdan mı; tekneden mi??? Hangi tür balığı, ne disiplinde avlayacaksan bu kardeşin ona göre takımlar tavsiye etsin sana da... Sen de rahatla... Amatör balıkçılık camiası da rahatlasın...:D :D :D

Hee... Bir de... Benim Kumyang makinam yok; onun için kumda falan oynayamam..

Kumyang'ı olanlar oynasın dilerse...:)

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Vallahi ben emblem pro ile gidiyorum. İstavrit tutayım diye atıp köre atıp topala da vurmuyorum. Emblem pro'dan daha uygun olanlar var ama, bu meret çok sarıyor, mezgit vs. yemi yiyince çabucak geri sarmak mümkün oluyor. Ve attığımız yem, adam boyu balık gelmesi beklenerek ve istenerek atılıyor.

Ha, her zaman o kadarı gelmiyor tabi. Bacak kadar vs. si çok, ama sezonda en az 4-5 tanesi o boyda oluyor.

Ve sen orada hariçten gazel okuyabilirsin, ben gene sabit makara makine ile gideceğim. Eminim gene yakalayacağım. En azından adam boyu olan gelebilecek şekilde hazır olacağım.

Eğer merak ediyorsan, oluyor muymuş, olmuyor muymuş, en iyi bildiğin makineyi kap gel, beklerim. Gebze Harem, 3.5 TL'mi ne, sana 20 TL'ye bile patlamaz.

20. furunotr

furunotr Haluk

Vallahi komiksin serdar; Emblem Pro ve adam boyunda balık...:D :D :D

Misinayı da 0,30 falan sarıyorsundur o makinaya sen...

Tabii durum adamına göre değişir; eğer adam Pamuk Prenses'in 7 cücelerinden biri ise iş başka tabii...:D :D :D

Belki de intihara meyilli balıklar olabilir; ya da uyuşturulmuş falan...???

Aklıma takıldı mücadele kemeri; emniyet tapası falan bulunuyor mu sende??? Yoksa bir tane uyduralım birşeyler...:D :D :D

Ehh...!!! Bacak kadarı falan çıkartırsın o makina ile veya benzer pekçok makina ile eğer söylemin bu kadar makul olacak ise inanırım... Zamanında çıkartmışlığım var bacak kadar bir-iki balık... Daha kötü ve ilkel makinalar ile de çıkarttım ama işi adam boyutuna vardırmadım hiçbir zaman...

Şu an elimde olan Biomaster veya Stella ile bacak boyunda çok balık çıkartan var dünya üzerinde; ama sen çıkartamamışsın her ne hikmet ise...

Benim balık kovalayacak vaktim yok; avlağımda ne var ise onu tutarım...

Eğer bir gün vakit bulursam gelirim; görürsün o zaman...