Spin makine tur ve misina sarım miktarı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında katsumoto tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Kısaca merak ettiğim spin şeklinde bir avda sahte yada kasıgı geri sarımda misina sarım miktarı ideal kac cm olmalı...
    ne kadar cok sarıyorsa okadar ıyıdır dıye biliyorum..Yanılıyormuyum...
    70 cm le avlanan biri eger 90 cm saran bir makine ile sansı daha da artar diye dusunuyorum...
    Ne kadar yuksekse okadar ıyıdır degil mi...

2. Bu tamamen kullanıcıya bağlı olarak değişir.Spin makinelerde makineler hacmen küçük olduğundan ve bazı avlarda sürat gerektiğinden devir yüksek tutularak açık kapatılma amaçlanmıştır...Avcı avına uygun ekipmala ve en öenmlisi rahat kullanabildiği bir donanımla en iyi verimi alır..At-çek makinelerde devir yüksek olmasına rağmen sarım genellikle 50-75cm arasındadır..Bazı özel ürünlerde daha fazla sarım olmasına rağmen genel rakamlar budur.Şahsen atçekte kullandığım takim shimano technıum mgs makineden oluşmaktadır..yaklaşık 450gr ağırlık ve 100cm saran yapısı ile 5,1 devir ve 74cm sarımı olan at-çek makinemden daha fazla verim almaktayım..
    Küçük bir ilave olarak at-çek makinelerindeki yüksek devir makinedeki çekiş torkunda düşme anlamına gelir..Devir yükseldikçe misnadaki çekiş gücü azalır..

3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Erdal abi,

Makara agarligi olarak 450 gr dan bahsetmissiniz,spinning icin biraz fazla agar degil mi? Yormuyur mu sizi?

4. Biraz yoruyor...ama önemsenecek kadar değil..Avlanma tekniğim ve en önemlisi avlarım nedeniyle bu makineyi tercih ediyorum;) Avatarımdaki balıklar bu pazar bandırmada yakalandı.makine olarak yeni takımımı kullanmıştım ancak tecnıumu kullansaydım kaçırdığım 2 levreğide almış olacağıma inanıyorum..

Son düzenleme: 3 Şubat 2009
  5. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erdal abi sen bu makinalardan hangisini tercih ederdin acaba spin icin...

stella Tur kalama Ağırlık misina misina sarım fiyat
    SW 4000XG 6.2 11kg 350gr 0,35-170m 95cm 85000 yen
    SW 5000XG 6.2 13kg 390gr 0,40-200m 105cm 100.000 yen
    C3000HG 6.0 10kg 230gr 0,25-180 88cm 71.000 yen

Daha önce forumda stella hakkında bilgi yardımlarınızı almıstım ..Kur farkından dolayı ertelemiştim (yuzde 90 arttı kur)...Kurun dusecegide yok beklemedeyiz..cok kararsız kalıyorum bu modeller arasında..

6. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hayirlisi olsun abi :)

Peki Quantum marakalar hakkinda bilginiz varsa verebilirmisiniz? Ozellik olarak tavsiye edeceginiz bir model??

7. Okan_uA

Okan_uA .

Bu koyu kısım tüm makineler için geçerli değil mi ?

8. Stella'lar mükemmel makinelerdir.üst seviye kullanıcılara hitap eden,gerek işçiliği,gerek yapısı ile hayran olduğum makineler arasındadır..Ancak fiyatları nedeniyle sadece inceleme ile yetindim..Tercihim stelladan yana olurdu..ama makine hacmi sana kalmış

9. Cüneyt bu makineleri görme şansım olmadığından bir fikir yürütmem doğru olmaz.:(

10. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Tesekkurler Erdal abi.

11. Koyu kısım tüm makineler için olduğu gibi bir Fizik kuralıdır..Bisikletlerdeki büyük dişli ile daha az hız fakat daha fazla güç elde edilmesi,rampayı daha kolay çıkmamız gibi..;)

12. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3 model arasında hangisini tercih ederdin Erdal abi 230 gr hafif 88cm saran mı yoksa 390 grm 105 cm saran mı :confused:
    bi tercihin vardır ;)
    Tecrubelerine saygı duyuyorum ve dusuncen benim icin onemli Erdal abi..

13. İşin aslı aralarında makara çapı dışında fark yok denilebilir.Drag olarak 11 ve 13 kg olan bu iki makine aynı devirlere sahip..Ülkemiz sularında avlanılabilecek türlerde göz önüne alındığında 4000lik olan daha avantjlı görünüyor.aradaki onca banknota değecek bir fark yok;)

14. Okan_uA

Okan_uA .

Benim makinem 5.0/1 devirli yani deviri yüksek ancak çekişi 8 kilo deniyor.Bu devirdeki makine için bu kadar çekiş normal mi?Tüm makinelerde devir ve çekiş gücü aynı değil heralde.

Bunu yazmamın nedeni devir yüksek benim makinemin ancak çekişi de 8 kilo ki beni fazlasıyla idare eder o zaman düşük devirliler benim işime yaramaz ya da düşük devirli almasam da olur çünkü benimki yüksek devirli olmasına rağmen çekeri yüksek.

Bu konuda bir açıklama bekliyorum abi.

Teşekkürler.

15. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tesekkurler Erdal abi..
    1 ay once bir magazada gormustum stella 6000lik sw nin eski modeli..vitrinden cıkartıp elime aldım bir iki cevirdim zaten yag gibi kayıyor makina..Birseye dikkat ettim makinanın kafası ne kadar hızlı sararsan sar okadar agır inip çıkıyorki..Sanırsam misina sarım sısıtemıyle ilgili duzgun sarmak için dir...yeni modellerde artı bi dünya özellik var...:rolleyes:
    Shimanonun sloganı zaten Asla hata yapmazsınız......

16. Makinelerde yazan drag kapasitesi makinenin kontrol edebileceği en çok miktarı belirtir..Aynı devirde olan farklı makineler arsında fark olabilir..Bu tamamen makinenin yapısı ile ilgilidir..En yüksek değerler power aero gibi makinelerdedir..
    örneklemek gerekir ise eğer yanlış hatırlamıyorsam ultegralarda ve tecnıumlarda 15 kg ..Yine yanlış hatırlamıyorsam Daıwabg90 da 38kg