spin makine ve ip uyumu

Konu, 'Makineler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Iyi pazarlar.
    Son zamanlarda yoğun bir spin kamiş arama olayının içindeydim. 400 tl limitlerdeyken bir kac arkadasimizin görüsleri sonrası fazla para harcamadan shimano scimitarda karar kıldım ve artan bütçeyi makinaya ayırdım. Fiyatına göre Şu anda kullandığım ryobi ecusimadan daha kaliteli ve ip kullanımında daha iyi bir makine ariyorum. Kamıştan artan parayıda ekleyince 350 tl civarı bir bütçem var 30 luk bir spin makine önerisi bekliyorum sizlerden. Şimdiden cevaplarınız için teşekkūrler.

2. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Spro hypalite tavsiye edeceğim fakat benim spro red arc modelinde atma telinin rulmanını tutan vidada sıkıntı var.
    Başka bir arkadaşta spro -galiba passion modeliydi- aynı vidanın durduk yere gevşemesinden şikayetçiydi.Hatta oltasını atarken vida gevşeyince rulmanları ve vida suya uçmuş.Yedek parça arıyordu.
    Dam hiç kullanmadım fakat şu modeli ben alıp kullanmak istiyorum:

http://www.anadoluavmarketi.com/onden-kalamali-138/dam-quick-winair-930-fd-olta-makinesi-11689/

Acaba kullanan arkadaşlar varsa marka veya model için ne der bir bakmak lazım.

Ayrıca Abu garcia larda iyidir.İki tane cardinal 100 u makinem var 8 yıl önce aldığım hiç bakım yaptırmadım hala kullanıyorum.

3. sancak114

sancak114 Atilla KORKMAZ

Favori Kamış:
    Okuma SalinaIII - Shimano Scimatar
    Favori Makine:
    Okuma SalinaIII16000 - Shimano Stradic 3000SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 6350gr sene2002 :)
    Bu kamış bende de var ve memnunum.üstünde takılı makinam da stradic 3000sfd ikisin uyumu hoşuma gidiyor.

4. eakova

eakova emre

Favori Kamış:
    Shimano stradic 81MH
    Favori Makine:
    Shimano stradic fj 3000
  5. Plankton

Plankton Salih

Daiwa exceler 2014 modeli.Bu makinenin 3000 liğini kullanıyorum.Kesinlikle tavsiye ederim. 2500 lüğü spin için işinizi görecektir hem daha hafif.

3000 liği diğer makinelerin 4000 liği büyüklüğünde olduğunu belirteyim.

Caldia almak için satmayı düşünsemde kıyamadığım bir makine :) Diğer makineler oyuncakmış gibi geliyor bunu kullandıktan sonra. :)

http://www.spotbalik.com.tr/Daiwa-Exceler-3000-HA-Olta-Makinesi,PR-416073.html

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ne atıp çekeceğini vs. bilmiyorum. Fakat bütçen düşük ise, tavsiyem bir daiwa crossfire a olacaktır. Ama sadece bu değil. Yanında abu garcia makina yağı seti, methylan metal parlatıcı da almalısın, bir de bolca peçete.

Aleti alıp geldiğinde, makarayı sök. Rotoru çıkar, altında bir sürü pul vs. var, yönlerini ve sırasını not al, resmini çek vs. karıştırma toplarken. Kolu çıkar, kapağı aç, ayna dişliyi de çıkar. Orada mili tutan bir vida olacak, onu sök, yukardan asılıp mili çıkar. O milin girdiği yeri tutan bir bilya var, kapağını sökünce o da çıkacaktır. Böylece o boru gibi dönen şeyi de çıkar. Üstündeki berbat yağı temizle. Onun girdiği yerdeki yağı da iyice temizle. Peçeteye biraz methylan sür. Deliğin içine baya bir zaman iyice sürterek, iç yüzeyi güzelce parlat. Sonra aynı şekilde peçeteyle milide iyice parlat. WD40 yada yağla onları temizleyip tekrar topla makineyi. Topladıktan sonra, milin kenarından 1 - 2 damla abu garcia reel oil damlat.

Eğer üşenmez, yaparsan, 125 TL gibi bir masrafla gayet iyi bir alet almış olursun.

7. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    aslinda aklmda abu garcia orra 30s veya revo var ama revo piyasada bulamadim kullanan pek kimse olmadigi icinde karar veremiyorum. ama ryobi ecusimadan ciddi manada iyi bir makine bulamazsam hic almiyacam.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hımm...

Bilmiyorum bütçene ne kadar uyar? Ama mesela "SHAKESPEARE MACH 2XT" ler var, 180 - 190 TL gibi fiyatlı. Gayet iyi makinedir, bütçeye göre bakılınca. Fakat ip misina ile araları çok iyi değildir.

O bütçe ile, gerçekten iyi makine bulman zor. Ancak uygun bir alet alıp, biraz "tuning" yaparsan daha iyi netice alırsın.

İp misina ile başetmekte zorlanmayacak ama diğer tarafları çok matah olmayan Daiwa'lar piyasada. Basit bir kaç düzeltme ile de gayet güzel netice verebiliyorlar.

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Exceler bendede var üç tane(Hatırladığım üç,belkide daha fazla vardır)
    Ama bu Caldia başka bir şey,üst düzey bir makina ben bu 3000 lik modelini almadım,sebebi bana küçük geldi,bende aynı boy bir çok makina var,4000 lik modelini alacağım,bende Daiwa Capricorn 4000 de var,bu makinede çok güzel akıcı bir makina ama Caldia başka bir şey,aynı eski shimanolar gibi...

10. Plankton

Plankton Salih

Exceler fiyatına göre alınacak en iyi makine gerçekten, 6 aya yakın bir zaman oldu alalı, hemen hemen her gün kullanıyorum, tek yaptığım bakım yağmurlu günlerde kurulamak.Halen en ufak sararma dahi yok makinede.
    Dış görünümü dahi çoğu üst düzey makinelerden güzel.
    Performansıda harika.

Tek sorunu açık rulmanlı ve su geçirmeme özelliğin olmaması :)

Onlarda Caldia da mevcut.:) Ben 3520PE-h modelini almayı düşünüyorum shore jigging amaçlı.4000 lik modelide olabilir fakat kol topuzu ve devir oranı farkından dolayı 3520 modeli ağır basıyor. :)

11. orcun67

orcun67 orçun

En İyi Avı:
    Levrek 3,5 kilo
    Aslında ryobi güzel bir makine ama biraz hor kullandım haşatı çıktı. En az 3 kere misina klavuz rulmanı değiştim çıkardığı sesten dolayı. Çok yumuşak fiyatına göre de güçlü bir makine. Galiba ryobiden sıkıldığım için farklı bir makine kullanmak istiyorum. Ama bu gidişle emektarla devam edecek gibiyiz hiç bir makine içime sinmiyor. Çok yüksek paralar vermek istemiyorum çünkü bulunduğum şehirde karşılığını alacağımı düşünmüyorum.(yılda 3-5 levrek/çok iri olmayan lüferler) Sanki Abu Garcia Orra 30s iyi gibi gelmişti ama daha önce kullanan yorumlarına baktığımda Selçuk bey çıkardığı bir sesten bahsetmiş ve ip misina da kısa süreli bir sorun yaşamış (görüntü ve özellik olarak çok hoşuma gitmesine rağmen.)almaya cesaret edemedim.