İyi günler arkadaşlar ve abiler, ben güneydoğuda görev yapan bi kardeşinizim, yakında nasipse izmire dönücem ve şimdiye kadar hep kıyıdan yerli beklemeli olarak avlandım ancak bundan sonra spin avı düşünüyorum. Bin lira bi limitim var bunun 250 sini ip sahte vs. Ayırıyorum geri kalan 750 liraya da spin makine ve spin kamış almak istiyorum (2,70 boyut iyi olur sanırım benim için). Genelde bir kilo civarı çipura ve levrek yakalanır bizim oralarda, ama 4-5 kiloluk kofana ya da levrek geldimi de affetmesin istiyorum. İp ile kullandığımda sorun yapamayacağım ve servis yolu gözlemeyeceğim makine önerilerinizi bekliyorum, saygılar. Bütçeyi az da olsa zorlayabilirim, ama az
Merhaba Fatih. Bence sahteye ayırdığın bütçeyi arttırsan daha iyi olur. Yani 750/250 yapacağına 500/500 olarak böl bütçeni. Makine ve kamış konusunda forumda bol miktarda inceleme, tavsiye bulunmakta. Ama en iyisi İzmir'e döndüğünde görerek alman olur bence.
Ayhan abi zaten forum kafamı karıştırdı. Okuma trio 40s spin makine ile okuma 2,70 v System 10-40 ayarlı kamış alacaktım; makine ipe uygun değil diye yazıyor forumlarda, kamış için de çok esnek deniyor o yüzden bütçeyi attırıp sahneden kıstım. Tecrübeli abilerimizin tavsiyesini istedim.
O bütçeyle şu anki tecrübemle ben olsam makinaya 250 - 300 tl ayırır. 400 tl kadar bütçeyi da kamışa ayırır, geri kalanlarıyla sahteye yatırım yapardım. Okuma trioS modelini kesinlikle almazdım. Atçek şeklinde avlanacaksam 25 veya 30'luk makina alırdım. Daiwa tercih edeceksem 20 ve 25'lik seçerdim. Spro'lara da bi göz atardım. Kamışta; levrek avlayacaksam ve sabah suyu akşam suyu yapacaksam, yani av sürem kısaysa, 40'lık makina tercih ederdim. Yok, av sürem uzunsa, 40'lığa yaklaşmazdım. Kamışta başlangıç olarak alümina ve v system fena değil ama ben olsam kamışa daha ciddi zaman ve bütçe ayırırdım. Hangi aksiyon hoşama gidiyor? Uçtan esneyenler ve ortadan esneyenler mi, yavaş aksiyon hızlı aksiyon vs... Levrek için çok esnek kamışlara bakmazdım. Lüfer için ağır uzun sahteler kullanacağımdan atar aralığının üst bareminin 50-60 gr larda olmasına bakardım vs. Kamışı mutlaka görerek, deneyerek almaya çalışırdım. Hangi makina olursa olsun iş görse de kamış bence çok daha önemli bir av elemanı. Sahtelerde de 2 tane 15-17 cm lik sert sahte, 10 kadar da savagear shad ve berkley shad başlangıç için yeterli bence.
Üstat birazcık zorlayacam ama on numara beş yıldız buyur... su üstü için wtd aksiyonunu en kolay alan sahtedir procop. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-86359-procop-slalom-12cm-21gr-sahte-balik-renk==-sll04 lüfer kofana avında çok etkilidir ama beyazını bulmalısın savagear http://www.avdeposu.com.tr/?urun-55195-savage-gear-panic-prey-135-26g-f-02-psycho-sardine daiwa işin mercedesi http://www.avdeposu.com.tr/pinfo.asp?pid=102269 okuma gayet güzel mal yapar... http://www.avdeposu.com.tr/?urun-102190-okuma-rtx-s-962m-288cm-9-35g shimano tarafından üretilen orta halli bir örgüdür bence uygundur power pro 0.15mm http://www.avdeposu.com.tr/?urun-99345-power-pro-275-mt-moss-green-olta-misinasi İlave olarak dalarlı sahtelerde bu sitede bulamadığım ama çantanda mutlaka olması gerekli olan RAPALA MAXRAP 11CM FAYU ve FHC modellerini kullan. KAFU sabah FHC karanlıkta sana güzel av yaptırır.
Yazdiklarin cok dogru Volkan ama benim en cok sahteler canimi yakti. 3-4 tane yeter diye başlamistim. Simdi sayisini bilmiyorum. Fatih'e de yetmeyecek sahteleri O yuzden sahteye ayırdığı bütçeyi arttirmasini tavsiye ettim. Su v-system de tam fenomen oldu. Daha elime almis degilim ama sevenler yere göğe sigdiramiyor, sevmeyen de yerden yere vuruyor. Sirf meraktan alacagim bir tane
Sende haklısın Ayhan, sahteler elbet yetmeyecektir. Bende başlangıç için yeter dedim zaten. Risksiz avlanana aslında 10 ar adet 2 tür başarılı silikon yeter. Risksiz avlanmaktan kastım. Avlağa göre plastik şamandıra (top) takılarak takılmanın minimuma indirilmesi. Takımın avcılığını belirgin ölçüde düşürsede bir sezonu rahat çıkartır bu malzemeler. Ancak avcı, para önemli değil yeterki tutayım diyorsa şamandıra(top) tercih etmemeli. Avlağı iyi tanıyıp, takıma iyi hakim olursa az zaiyat verebilir ama bu sefer de ne kadar az zahiyat verse de sahteler yetmeyecektir. Birde av yapamadıkça insan suçu sahtede aradığından genelde sahte alımı sonlanmaz ama başlangıç için birden yüklenmemekte fayda var. Vsystem : En güzel yanı hafifliği. Levrek için biraz esnekçe. Makina yatağı av esnasında gevşiyor ve av bitene kadar birkaç kere sıkmak zorunda kalıyorsun. Sağlamcana bir kamış, hala kıramadım. Ancak şimdi kamış alacak olsam vsystem almam. Ne alırım bilmiyorum ama vsystemden daha sert, daha uçtan esneyen, sert tasma yapmaya daha elverişli bir kamış alırım. Varsın hafif sahteleri 5 metre yakına atayım sorun değil.
İyi günler usta işin esası marifet makine veya kamışta değil bir paylaşımda arkadaşın biri shimano exage 4000 ve exage spin kamışla ve 0,16 lık misina ile 13 kiloluk çatalkuyruk yakalamış kıyılatmış.Bu demekki işin esası kullanıcı yani avcıda içi bilmeyen adam o seti ikiye böler veya ipi patlatırdı. Ben sana daiwa önerrim çok paralar harcamanada gerek yok 4-5 kiloluk bir kofanayı daiwa exceller 3000 ha 350 civarı ile kıyılatırsın hatta 10 kiloya kadar kıyılatırsın bence. Kamışı genelde herkes okuma v system alıyor önerrim ama hiç kimse usulunce çekmeden 5 kilo 10 kilo balığı kamışı kırmadan çekemez o yüzden v system işini görür veya savegear kamışları önerrim gerçekten iyiler.Bende kullanıyorum. Bence çok usta değilsen daiwada 2 alimunyum kafa var birine 0,16 lık diğerine 0,22 lik 8 örgü misina sarar kullanırsın balığa göre kullanırsın o avantajı var böylece kamış artı makine max 600 tl ye bitirirsin ip ve sahtelere de cok paran kalır bu da değişik meralar için bol sahte seçeneği demek Makine için daiwa exceller legalis caldia freams gibi (ama deviri düşük ?) ben makinede daiwa önerrim fiyat performans ürünü bir sürü modeli var. Bu makineler ve kamışlarla hedef balıklarını alırsın yedek kafalı bir makine alırsan misina patlamasınından önüne geçer avına göre ayarlarsın. çok çeşit sahte değişik meralarda akşam veya gündüz değişik hava koşullarında değişik hedef balıklara iş yapar. Makinenin deviri 5 in üstünde olsun tek turda sarımı 80 cm ve üseri olması lüferde de iş yapmanızı sağlar iyi avlar dilerim
bu arada şimdi geldi aklıma Okuma Rtx-S-962M 288cm 9-35g bu model işinizi çok fazlaca görür çok tuutldu
Bu arada diğer konuya yazmışım kopyalıyorum İyi günler usta işin esası marifet makine veya kamışta değil bir paylaşımda arkadaşın biri shimano exage 4000 ve exage spin kamışla ve 0,16 lık misina ile 13 kiloluk çatalkuyruk yakalamış kıyılatmış.Bu demekki işin esası kullanıcı yani avcıda içi bilmeyen adam o seti ikiye böler veya ipi patlatırdı. Ben sana daiwa önerrim çok paralar harcamanada gerek yok 4-5 kiloluk bir kofanayı daiwa exceller 3000 ha 350 civarı ile kıyılatırsın hatta 10 kiloya kadar kıyılatırsın bence. Kamışı genelde herkes okuma v system alıyor önerrim ama hiç kimse usulunce çekmeden 5 kilo 10 kilo balığı kamışı kırmadan çekemez o yüzden v system işini görür veya savegear kamışları önerrim gerçekten iyiler.Bende kullanıyorum. Bence çok usta değilsen daiwada 2 alimunyum kafa var birine 0,16 lık diğerine 0,22 lik 8 örgü misina sarar kullanırsın balığa göre kullanırsın o avantajı var böylece kamış artı makine max 600 tl ye bitirirsin ip ve sahtelere de cok paran kalır bu da değişik meralar için bol sahte seçeneği demek Makine için daiwa exceller legalis caldia freams gibi (ama deviri düşük ?) ben makinede daiwa önerrim fiyat performans ürünü bir sürü modeli var. Bu makineler ve kamışlarla hedef balıklarını alırsın yedek kafalı bir makine alırsan misina patlamasınından önüne geçer avına göre ayarlarsın. çok çeşit sahte değişik meralarda akşam veya gündüz değişik hava koşullarında değişik hedef balıklara iş yapar. Makinenin deviri 5 in üstünde olsun tek turda sarımı 80 cm ve üseri olması lüferde de iş yapmanızı sağlar iyi avlar dilerim bu arada şimdi geldi aklıma Okuma Rtx-S-962M 288cm 9-35g bu model işinizi çok fazlaca görür çok tuutldu
İşte problemimiz tam olarak bu Volkan banghead Ava gittiğimde en fazla 4-5 sahte kullanıyorum ama yanımda 32 tane sahte taşıyorum. Yetmiyor, hala da sahte almaya devam ediyorum. Hastalık gibi bir şey. İbrahim'in yazdıklarına da katılıyorum. maharet biraz da ekipmanı kullanan balıkçıda bitiyor. Fatih, direk nokta atışı tavsiye pek gelmedi sana ama, iyi kötü bir fikir oluşmuştur kafanda. Ben de son sözümü söyleyeyim, kafanı biraz da ben karıştırayım Öyle bir bütçeyle alacağım makine Daiwa Legalis/Okuma RTX/Okuma Helios olurdu. Kamışta yine aynı şeyi söyleyeceğim, git, kendi gözlerinle gör, eline al, ondan sonra içine sineni al. Yine de aklımdakileri de söyleyeyim, Kemeraltı'nda bakarsın. Savage Gear/ Okuma Helios/ Major Craft Crostage (Bunu kullanan herkes çok memnun, o yüzden merak ediyorum doğrusu.)
Ben yeni okuma helios 240 15-45 ( okuma V sytem 240 ,okuma oktana 255 10-40, shimano beastmaster seabas 240 7-35, daima liberty club seabass 290 7-35 bunlar kullandığım kamışlar ) aldım çok güzel bir kamış. Birde makine shimano stradic hegane 3000 (spro passion 720, D.A.M quick RD35 , stradic cl4 4000F, stradic Cl4+ 4000, sephia c3000 HGS kullandığım makineler) aldım inanılmaz bunuda çok beğenirsiniz (benim en beğendiğim bu ) bence sahte için ise bir dünya sahte var bölgende gece, ve gündüz hangi sahteler daha çok balık alıyorsa toplam 3-4 sahte işin görecektir. O nasılsa 30-40 olur ilerde
Fatih kardeşim İzmire dönüşün hayırlı olsun öncelikle. bütçe olarak spine başlangıç için güzel bir bütçe ayırmışsın. sana nacizane ekipmanların öne çıkan özellikleri üzerinden birkaç tavsiye vermek isterim. en azından aklında bir farkındalık oluşturur. makine olarak daiwa exceler HA olan modellerin artısı rulman dişli aksamlarının tuzlu suya dayanıklı olması bence en önemli özelliği. firmanın iddası denize sokun çıkarın iç aksama etki etmez şeklinde. bu özelliklerde shimano markasınında ürünleri mevcut. kamış olarak kullanacağın sahte ağırlık aralığı, avlak bölgen, hedef balıkların bence çok belirleyici. ben yıllardır olta kamışı olarak shakespeare markasından vazgeçmedim. ugly strike gx2 serisi 2,13 cm lik 7-21 gr atarlı bir kamış kullanıyorum, bu ekipmanında artısı bence hafifliği. yanında 20-30 gr atarlı teleskopik bir spin kamış kullanıyorum onu da genellikle seyahatlerde yanıma alıyorum. ip misinada berkley whiplash serisi benim kullandığım, daiwa nın ince ip misinaları ve hatta kendonun ip misinalarını forumda bir çok arkadaş methediyor. ip misina kullanmaya 2000li yılların başlarında geçiş yaptım ve halen hem spin hemde tekneden avlanırken kullanıyorum. monofilament misina tavsiyesi forumda çok kolay ulaşabileceğin bir bilgi. kullanmadığım için bir yorum yapamıyacağım. sahteler konusu ise deniz derya. bir sürü olacak diğer forumdaşların yazdığı gibi. ancak ilk etapta avcılığı kullanıcılar tarafından tescillenmiş, tescillenmişten kastım belli bir markaya hizmet eder gibi videolar fotolar yayınlayan değil bu forumda mesela av tecrübelerini paylaşan forumdaşlardan bahsediyorum, su üstü bir sahte ve daları çok fazla olmayan kolay aksiyon alabilen seninde spin disiplinine alışırken kolaylıkla atış tekniğini geliştirebileceğin sahtelere yönelmen isabetli olacağını düşünüyorum. su üstü sahtelerden savagear panic prey in bonewhite renkli olanı çok iyi verim veriyor raporlarda sıkça rastlarsın. ima markasının sasuke modeli (limon sarı renkli olanı), rapala max-rap (kefal yavrusuna benzeyen ve beyaz gövde mor kafa olan rengi), kendo sea bass minnow, kendo haryu benim nacizane son dönemlerde kullandığım ve aksiyonu başarılı, kullanımı rahat olarak adlandırabileceğim sahteler. ama nice model ve marka mevcut. İnşallah spin avcılığından umduğunu bulursun, keyifli kazasız belasız avların olur. herşey gönlünce olması dileklerimle :thumb:
Geçtiğimiz hafta okuma vsystem 2,70 iki parça olta ile okuma ceymar c-40 makine aldim. Aldigimin ertesi günü turnaya gittik. Makinede kamişta verdigim parayo haketti, kamiş'ta 20 cm'lik turnanin vuruşunu bile çok net hissettim. Çok memnunum. Sana söyleyebileceğim tek şey herkesin zevki başka, kafam çok karişti, baktim olmuyor gittim av bayiine bir sürü kamiş makine denedim ne olacagina kendim karar verdim. Sende dene gör öyle al bence