ARKADAŞLAR BUNDAN ÖNCE ACTIGIM KONUDA DA BELIRTTIGIM GIBI SHIMANO EXAGE 2500 ALMISTIM IKI UC SITEDE BULDUM SIPARISI VERDIM AMA ELLERINDE KALMAMIS BENDE KONUYU DUZELTEYIMDEDIM AMA DUZELTEMEDIM O YUZDEN YENI KONU ACTIM BU SIRADA DAHA DA ARASTIRMA IMKANIM OLDU GALIBA BU MAKINE BANA UYGUN DEGIL ARKADASLAR BENIM ISTEDIGIM MAKINE AKARSUDA YANI HIZLI AKAN SUDA AVLANACAGIM ICIN:HEDEF BALIK GOKKUSAGI ALABALIGI *YÜKSEK DEVİRLİ OLMASI 6 DEVIR VE USTU *HAFIF OLMASI 200 ILE 240 GRAM ARASI * KALITELI OLMASI FIYAT OLARAK 250 LIRAYA KADAR CIKABILIRIM ASLINDA OKUMA TRIO 30S DUSUNUYORUM AMA 300 GRAM VE UZERI BANA TEKRARDAN YARDIMCI OLABILIRSENIZ SEVINIRIM BU ARADA EXAGE DEN DEVIRI DUSUK OLDUGU ICIN VAZGECTIM DIYEBILIRIM TEŞEKKURLER
hafiflikten bahsettiğiniz için yazmak istedim, başka bir konuda üstadların yardımıyla bir takım oluşturmuştuk, bu size de bir fikir verebilir, buraya kopyalıyorum: son oluşan alışveriş sepetim şu şekilde: - Okuma V System 240 cm (ağırlık 140 gr) - 130 TL - Okuma Avenger Av-30b (ağırlık 225 gr) - 78 TL - Kendo Dyneema 0.165 mm 250 mt Örgü Misina - 33 TL - Okuma Shotai 0.26 mm Fluoro Carbon Misina 75 Metre - 24 TL + 1 adet Kendo Seabass Minnow hediye ediliyor. Kargo ücretsiz. Toplam 265 TL Not: Fluoro Carbon Misina kaşığı, rapalayı bedene bağlamak için.
***. trio 30s düşünüyorsan eğer...!!! ip misina saramıyor ve yedek kafası yok... ağırlığına fazla takılma derim, 300gr o kadar ağır ve yorucu değil aslında... bunun yerine 'abu garcia orra 30' u araştır derim... 5.8 devir, 250gr ve yedek kafası mevcut... bir kere alıcam diyorsan paraya kıy daiwa lexa al derim...
malesef hala ıstedıgım makınyı bulamadım trıo 30s ın devrı cok guzel yalnız agırlıgı cok fazla aksama kadar atcak yapınca ıster ıstremez yoruyo adamı avenger ın 40lığı var ama bıraz daha ust yuzey makıne dusuyorum exusımada ıstedgm hıcbır özellık yok
Hafif , güçlü , hızlı , güvenilir Yaman Sükrü kardeşim , Ne yap et , Shimano Sienna 2500 FD makineyi bul ve satın al. ( Olmazsa olmaz ) Misina olarak NIPPON SUPER TOUGH 0,22mm 150m gri renkte misinayı da al. Shimano Sienna 2500 FD 3+1 BB Makine , 255 gr ağırlıığındadır. Kapalı tip 2 adet kol 1 adet shaft bilyası ile temiz kullanır ve bakımını yapar isen seni hiç yarı yolda bırakmayacaktır.İp misina kullanımında da gayet sorunsuzdur.Yedek kafa saplantım var dersen onu bilemem... Emin ol ki bu makineden fazlası ile memnun kalacaksın. Ben bu makineyi bulamıyorum dersen ; Abu Garcia Cardinal C103i 3000 FD makineyide önereceğim. Kamış ise hiç düşünmeden ; Onunla ilk tanışmamızda aşık oldum desem yeri var.Zerafeti yeter ama emin ol çok cabbardır.210 - 240 - 270 - 300cm tamamına sahibim.hihi http://www.avfoni.com/zz/urunler,Ur..._GARCIA_Vendetta_Spin_Serisi_Olta_Kamisi.html reeling Bu spin takımını oluşturmak ve BUDUR demek bana o kadar pahalıya patladı ki..banghead Ayrıca kullanıpta memnun kalmasam kesinlikle tavsiye etmem.Aksine yerin dibine sokarım. En azından sana faydam bulunsun .:thumb: Gerisi sana kalmış. Rastgele,
evet bu shımano makıne de cok guzel fakat avlandıgım yerde akıntı kuvvetlı o yuzden mepsı cabuk saran yuksek devırlı bı makıne dusunuyorum sedona da kararkıldım ama malesef hıcbır sıtede yok
arkasaşlar merhaba...bende yeniyim.aldığım okuma 2.70 v spin kamış,,,ryobi ecusima 8000 vi makina memnunum.fakat büyük kafa ve hızlı sarım nedeni ile yakın kıyı ve liman içerisinde aksiyon tam istediğim gibi değil.
8000 lik makine ile spin zor olmuyormu İbrahim abi? 6 devirli makine istiyorsan soyledigin miktar civarina saros ve symtre modellerine bir bakmani tavsiye ederim . devirden ziyede bir trda sardigi misina daha onemli misal 30 luk balistic 104 cm sariyor hatirladigim kadari ile ama shimano bir 30 luk ayni devir makine 80_90 cm arasi saracktir cunku kafalarinin boyut farki var bariz bicimde bunuda dikkate almanda yarar var.sen onlari bir inceleaklina takilan olura mesaj at bakariz yine
http://www.rastgeleav.com/default.asp?git=9&urun=9739 Bu makine uygun mu bilmem ama bende 4000'liği var. İçine deniz suyu kaçırmazsan, çok güzel bir makine. Siz 2000'liğine bakın tabi.
ARKADAŞLAR SHİMANO SAHARA NASILDIR SOYLEDIGIM KRITERLERE UYAR MI ACABA SHIMANONUN PEK DUYMADIGIM BI MAKINESI
5 degisik modeli var 1000=2500=3000=4000 ve 500 olarak. 500 disindakiler 3+1 bilyeli 500 ise 4+1 bilyeli. 4000 modeli nispeten agirca. Kullananlar bu makinenin cekerken biraz agir kaldigini soyluyor Abu Garcia 806 ki artik yapilmiyor malesef veya Sheakespear President RDS bulabilirsen tam istedigin makinedir.
Birde bilmiyorum piyasada varsa Abu Garcia Cardinal 600 Serisi. Cok hafif 600 ve 602 ile biraz daha buyuk 604 cekerken diger makinelere oranla %35 daha az isinma yapiyor. Ben bir seyi farkettimki sevgili kardeslerim Shimano bagimliligi gosteriyor. Shimano en iyi diye birsey yok. Evet Shimano nun ust seviye makineleri gercekten cok iyi bir yapim kalitesine sahiptir ancak burada gidip bir makineye 750TL verecek arkadas sayisinin oran olarak buyuk rakamlara ulasacagini sanmiyorum. O yuzden bazen Shimano diye tutturmak yerine Abu Garcia gibi butce olarak makul ve orta kalite diyebilecegimiz markalardan aslinda Shimanodan cok daha ustun makineler bulabileceginizi unutmayin. Marka baligi yakalamiyor. Shimano ozellikle kamistada oyle ahim sahim bir isim degil. Garbolino Daiwa hatta iyi kalite Shakespeare kamislar Simanodan bin kere iyi is yapmistir yillar boyu. Shimano spinner kamisin yapamadigi isi sudan ucuz Leeda yapmistir ve inanin 3mt lik ful karbon Leeda orta kalite Shimanodan cok daha agir Turnayi tikir tikir cekmis aman vermemistir. Neredeyse 10 yildir kullanirim Shimanoya degismem. Bu yuzden sanalda bol miktarda kullanici veya test edici gorusleri mevcut iken bunu degerlendirin. Shimanoya.Okumaya vs takili kalmayin. saygilar
exage çok güzel seçim hiç değiştirme. bende akarsu ve barajda gökkuşağı için shimano aernos 3000sfd kullanıyorum ve ip misina sarılı. ip kullanacaksan kesinlike ve kesinlikle trio alma. neden bu kadar eminim çünkü aernostan önce trio kullanıyordum, beni deli etti gittim shimano aldım, her avda 5 kere düğüm, kuşgözü vs olan misina bir aydır bir kez bile karışmadı. rast gelsin.
Acemilik haklısın.ama nafile.illaki başlangıçta hata yapıp araştırmalara bakıp kafamıza göre aldığımız için büyük kafa almışız.Şöyle vicdan sahibi mal satmak için uğraşan, bir ticaret erbabıyla tanışsak ne tavsiye ederse alırım.balığı tutan ve bu işi tecrübe etmiş kişilerin tavsiyesi lazım.şimdi 3000 makina arıyorum.bu yüzden tecrübe sahibi olanlardan ricam 250-350 tl arası biraz daha çıkabilirim,kaliteli iyi bir makina tavsiyesi istiyorum.ortak çalıştığım muayenehanem var.abartılı fiyat vermeden ucuz ve basite kaçmadan 400 -500 tl olmamak şartıyla makina arıyorum.tavsiyen var mı..spin kamışta alabilirim.okuma v system 20-60 ,2.70 kamışıma ilave olarak...ip misina mı yoksa normal misina mı iyi olur.artık biraz kullanmaya başladık. tavsiyeleri yazaesanız hemen sipariş vereceğim.hafta sonu balığa çıkacağim inşaallah.