Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda spin makine almaya karar vermiştim ama sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim bir türlü tedarik edemedim.Shimano Sedona 4000 Fd alacaktım.Bu geçen sürede beni 4000 lik büyük 3000 lik yada 2500 lük yeter diye ikna ettiler. Geçen gün de Penn Fierce 3000 aldım elime.Biraz ağır olmasına rağmen dönüşü çok hoşuma gitti. Çok kararsız kaldım Shimano Sedona mı Penn Fierce mı ? Bütçekm de yaklaşık 160 lira civarı. Başka tavsiyelere de açığım.
Ürün hakkında bilgim sadece yazılanlardan ibaret,sitenin stoklarına yeni girmiş ancak ; 9+1 Paslanmaz Çelik Bilyalı Rulmanlar Çift eloksallı Alüminyum ana makara Yedek Alüminyum Makara Sağ sol Dönüştürülebilir Kol sistemi Titanyum Anti-misina Klavuz Teli İşlenmiş Alüminyum Çevirme Kolu Anti-ters Kompe tuzlu su korumalı ve su geçirmaz Kalama ve Gövde 6.2:1 devir ve 192 gr ağırlığıyla imkanınız varsa incelemenizde fayda var diye düşünüyorum; http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/mitchell-mag-premier-2000-olta-makinesi/17260/
Bulursan al bir daiwa regal 3000 (90 lira civarı) ,güle güle kullan.sedona da tatlısu makinesi,regalde.BALIK DÖNÜŞÜ güzel silip ara sıra bilye vs. sini yağlarsan t.su makineleri sorun çıkarmaz.Deniz makineleri genelde iki katı fiyatlarda başlar. ille 150 lira verecem diyorsan,dam ın quick finessa 730 rd modelini al(130 lira),tuzlu suda plastik aksamının boyasının çıkması harici,bilya vs metal aksamı kaliteli ve sarımı,gücü,sessizliği,kaloması fevkalade.Regalde çok rahat bir makine.
Penn Fierce bende var 4000'liği ve 2-3 av içine biraz su kaçınca kolu dönmez oldu. Gresle sorunu çözdüm ama pek tavsiye etmiyorum. Sedonayı denemek için bende aradım ama İzmir'de bulamadım. Denediğim makinalar içinde kol yumuşaklığı olarak en çok Spro Black Art hoşuma gitti. 160 tl'lere bulacağınızı düşünüyorum. Biraz ağır bir makina. Alacak olursanız 20 kalibrelik alın. Üst mesajdaki tavsiye edilen Michell makina da çok güzel bir şeye benziyor açıkçası. Onu da ciddi olarak düşünün derim. Hem özellikleri hem ağırlığı hem fiyatı çok güzel görünüyor. (Uzun zamandır spin makina inceleyen biri olarak )
bende sana shimano exage tavsiye ederim hem yedek kafasıda mevcut 170 180 lira civarı 4000 yada 3000 lik senin tercihine kalmış ama bence 4000 lik derim.. şimdiden rastgele..
Ben shimano sedona 4000 ve exage 6000 kullanıcısıyım. Sedona tatlısu kullanımı için üretilmiş olsada tuzlu su da kullanım için onaylanmıştır. Drag gücüde hiç fena sayılmaz. Bence güzel makina. Sedona nın en kötü tarafı yedek makarası olmaması bence.
Ben Shimanoyu hiçbir zaman başka makinalarla kıyaslamam bile. Zaman kaybı olur. Gerisi, bütçen ve kullanım amacına uygun, en ideal olanını seçmek. Hele ki yerinde incelemek, çok daha avantajlı olacaktır. Yedek makara alternatifini de, gözardı etme. Sedona FB ise yedek makarası olması gerekir. Sanırım FD serilerinde yoktur. 3000 liğini bulabileceğini de, pek sanmam. ya 2500, ya da 4000
Balik tutmaya araci alet lazim ise daiwa alinir ve balik tutmaya konsantre olunur. Türkiye'ye getirdilermi bilmiyorum fakat procaster A serisinden istedigin boyu alabilirsin.
Yurtdışında $100 altında bir çok Daiwa makina var. Araştırmanızı tavsiye ederim. Yakında siparişim elimde olur, konu açarım.
kullanmadan ne güzel yorumlar yapıyorsunuz ya bende dersem Shimanolar hikaye hatta desemki tüm modellerini hatta Türkiye'de olmayan modelleri dahil desem??? siz hangi Daiwa'yı kullandınız?
Kopya versene Ceyhun spin mi siparis ettin ? Keyif veren shimano varsa bende alirim. Geçen bi 5-6binlik baitrunner alalim dedik, yanlistan erken döndük Allahtan.
Exeller oceanoya baktim geçen. Crbb tuzlu su. Hosuma gitti 85euro fiyat vardi. Hayirli olsun simdiden. Makinadan anlayan adamin hali baska
okuyanlardan ricam mümkünse alacağınız makinaları önce elinize alıp inceleyin. Burada ne kadar anlatsak da farkları makinaları elinize alınca anlayacaksınız.
Ceyhun abi üstad. Güzel demişsin ama Türkiyede var mı o makine bilmiyorum. Şimdi üstün körü bir göz attım 3-4 sitede yok. Sen bana hangisini tavsiye edersin. Bütçem 150 tl civarı. Geçen hafta denedim Shimano ve Penn. Penn in dönüşü çok daha hoş geldi. Takdir edersin ki her yerde her markayı makinayı kötüleyenler ve iyi diyenler var. Kısaca var mıdır bana tavsiyen ???