Spin Makine Yardım!!

Konu, 'Makineler' kısmında moukijin tarafından paylaşıldı.

?

Aşağıdakilerden hangisini almalıyım ?

Anketin kapanma tarihi 18 Nisan 2013.
  1. Shimano Sedona 4000 FD

23,1%
  2. Shimano Sedona 2500 FD

7,7%
  3. Penn Fierce 3000

15,4%
  4. Diğer? Bİldirirseniz sevinirim

53,8%
  1. moukijin

moukijin Muzaffer

Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda spin makine almaya karar vermiştim ama sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim bir türlü tedarik edemedim.Shimano Sedona 4000 Fd alacaktım.Bu geçen sürede beni 4000 lik büyük 3000 lik yada 2500 lük yeter diye ikna ettiler. Geçen gün de Penn Fierce 3000 aldım elime.Biraz ağır olmasına rağmen dönüşü çok hoşuma gitti. Çok kararsız kaldım Shimano Sedona mı Penn Fierce mı ? Bütçekm de yaklaşık 160 lira civarı. Başka tavsiyelere de açığım.

2. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Ürün hakkında bilgim sadece yazılanlardan ibaret,sitenin stoklarına yeni girmiş ancak ;
    9+1 Paslanmaz Çelik Bilyalı Rulmanlar
    Çift eloksallı Alüminyum ana makara
    Yedek Alüminyum Makara
    Sağ sol Dönüştürülebilir Kol sistemi
    Titanyum Anti-misina Klavuz Teli
    İşlenmiş Alüminyum Çevirme Kolu
    Anti-ters
    Kompe tuzlu su korumalı ve su geçirmaz Kalama ve Gövde
    6.2:1 devir ve 192 gr ağırlığıyla imkanınız varsa incelemenizde fayda var diye düşünüyorum;
    http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/mitchell-mag-premier-2000-olta-makinesi/17260/

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bulursan al bir daiwa regal 3000 (90 lira civarı) ,güle güle kullan.sedona da tatlısu makinesi,regalde.BALIK DÖNÜŞÜ güzel silip ara sıra bilye vs. sini yağlarsan t.su makineleri sorun çıkarmaz.Deniz makineleri genelde iki katı fiyatlarda başlar.
    ille 150 lira verecem diyorsan,dam ın quick finessa 730 rd modelini al(130 lira),tuzlu suda plastik aksamının boyasının çıkması harici,bilya vs metal aksamı kaliteli ve sarımı,gücü,sessizliği,kaloması fevkalade.Regalde çok rahat bir makine.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Penn Fierce bende var 4000'liği ve 2-3 av içine biraz su kaçınca kolu dönmez oldu. Gresle sorunu çözdüm ama pek tavsiye etmiyorum. Sedonayı denemek için bende aradım ama İzmir'de bulamadım. Denediğim makinalar içinde kol yumuşaklığı olarak en çok Spro Black Art hoşuma gitti. 160 tl'lere bulacağınızı düşünüyorum. Biraz ağır bir makina. Alacak olursanız 20 kalibrelik alın.

Üst mesajdaki tavsiye edilen Michell makina da çok güzel bir şeye benziyor açıkçası. Onu da ciddi olarak düşünün derim. Hem özellikleri hem ağırlığı hem fiyatı çok güzel görünüyor. (Uzun zamandır spin makina inceleyen biri olarak :D)

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    bende sana shimano exage tavsiye ederim hem yedek kafasıda mevcut 170 180 lira civarı 4000 yada 3000 lik senin tercihine kalmış ama bence 4000 lik derim..

şimdiden rastgele..

6. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Ben shimano sedona 4000 ve exage 6000 kullanıcısıyım. Sedona tatlısu kullanımı için üretilmiş olsada tuzlu su da kullanım için onaylanmıştır. Drag gücüde hiç fena sayılmaz.
    Bence güzel makina.
    Sedona nın en kötü tarafı yedek makarası olmaması bence.

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kesinlikle orjinal yedek makaralı bir model al.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ben Shimanoyu hiçbir zaman başka makinalarla kıyaslamam bile. :confused: :confused:

Zaman kaybı olur.

Gerisi, bütçen ve kullanım amacına uygun, en ideal olanını seçmek. Hele ki yerinde incelemek, çok daha avantajlı olacaktır. Yedek makara alternatifini de, gözardı etme.

Sedona FB ise yedek makarası olması gerekir. Sanırım FD serilerinde yoktur.

3000 liğini bulabileceğini de, pek sanmam.:confused: :confused: ya 2500, ya da 4000

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Balik tutmaya araci alet lazim ise daiwa alinir ve balik tutmaya konsantre olunur. Türkiye'ye getirdilermi bilmiyorum fakat procaster A serisinden istedigin boyu alabilirsin.

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Yurtdışında $100 altında bir çok Daiwa makina var. Araştırmanızı tavsiye ederim. Yakında siparişim elimde olur, konu açarım.

11. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    daiwa falan hikaye al 2500 lük shimanoyu bak keyfine

12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    :) kullanmadan ne güzel yorumlar yapıyorsunuz :D ya bende dersem Shimanolar hikaye :D hatta desemki tüm modellerini hatta Türkiye'de olmayan modelleri dahil desem??? siz hangi Daiwa'yı kullandınız?

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kopya versene Ceyhun :) spin mi siparis ettin ?
    Keyif veren shimano varsa bende alirim. Geçen bi 5-6binlik baitrunner alalim dedik, yanlistan erken döndük Allahtan.

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    exceller 4000 HA siparişim var gelir yakında

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Exeller oceanoya baktim geçen. Crbb tuzlu su. Hosuma gitti 85euro fiyat vardi.
    Hayirli olsun simdiden. Makinadan anlayan adamin hali baska ;)

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    okuyanlardan ricam mümkünse alacağınız makinaları önce elinize alıp inceleyin. Burada ne kadar anlatsak da farkları makinaları elinize alınca anlayacaksınız.

17. moukijin

moukijin Muzaffer

Ceyhun abi üstad. Güzel demişsin ama Türkiyede var mı o makine bilmiyorum. Şimdi üstün körü bir göz attım 3-4 sitede yok. Sen bana hangisini tavsiye edersin. Bütçem 150 tl civarı. Geçen hafta denedim Shimano ve Penn. Penn in dönüşü çok daha hoş geldi. Takdir edersin ki her yerde her markayı makinayı kötüleyenler ve iyi diyenler var. Kısaca var mıdır bana tavsiyen ???

18. 4443

4443

Okuduğunuz hikayeyi merak ettim desem yeridir :rolleyes:

19. moukijin

moukijin Muzaffer

Tavsiyeee var mııı ???

20. 4443

4443

Spro'larıda bir incele Muzaffer .