Merhaba Arkadaşlar, spin avlarda kullanmak amacıyla makine almayı düşünüyorum. Sizlerinde görüşünü almak istedim. Bütçe 100-120 tl civarında. Benim düşündüğüm makinalar şunlar; 1. Shimano Nexave 3000 SRC 2. Ryobi Ecusima 3000 Vi 3. Okuma Flame 30 Makine ( bu makinanın ağırlığını öğrenemedim) 4. Shimano Sienna 2500 FD Sizce bu makinelarının hangisini seçmeliyim. Bu makineleri kullanan arkadaşların yorumları seçimimde oldukça önemli olacak.
Bence 5'nci şıkta eklenebilir o listeye .. Spro passion http://www.spotbalik.com.tr/Passion-740-61BB,PR-31049.html
Deniz avlarında kullanacaksan; 9+1 bilyasıyla ve teflon kaplaması sayesinde tuzlu sudan az etkilenmesiyle Flame 30 öne çıkıyor. Ecusima ağırdır ve sığ kafalıdır. Yani misina sarım kapasitesi azdır. Nexave orjinal yedek kafa hediyesiyle öne çıkıyor. Flame de de yedek kafa var ama Plastik. Ecusima da ise yedek kafa yok.
Nexave'de Yedek kafa yok diye biliyorum ben ayrica nexave yerine bence exage serisini tercih etmeniz daha mantikli olucaktir. Exagenin yedek kafasi ve 1 bilya fazlasi var ve iyi bir makinedir. Ayrica aşiri bir şekilde Daiwa Regal 3000 de öneririm spin için :thumb:
Ben flame 20 kullanıyorum güzel makina hakkını veriyor.. tuzlu su koruması var bir de makara içeriye hiç su almıyor yani okumanın hidroblock teknolojisi mevcut. efrII ile misinanın kıvrılmasını engelliyor misina bu sayede çok daha az gam yapıyor.. Ben örgü misina ile kullanıyorum ve şimdiye kadar kuşgözü gibi bir problemle hiç karşılaşmadım.. Söyleyebileceğim tek eksi yönü EOS yok.. Elliptical Oscillation System dedikleri teknoloji sayesinde makina daha düzgün sarım yapıyor ama flame modelini bu teknolojiden mahrum bırakmışlar.. Eğer yakın fiyata daha iyi bir makina istersen Okuma octana 30 modelini tavsiye ederim ben bunu almadığıma bin pişman oldum.. makina 2012 veya 2011in yılın makinesi seçildi.. 1 adet orjinal yedek makara da veriyorlar.. Flamedeki teknolojilere ek olarak EOSda mevcut yani arkana bakmadan örgü misina ile de kullanabilirsin.. http://www.cengizbalikcilik.com.tr/asp/product/73/OKUMA-OCTANA-OT-30 haa birde bu arada okuma ürünlerde genel bir indirim var %15.. 85-90 tlye alabilirsin ürünü.
Makineyi tatlı suda kullanmayı düşünüyorum. Okuma flame nin bilya sayısı diğerlerina göre daha fazla ve çoktandır piyasada olan bir ürün. Flame hakkında genelde olumlu yorumlar var. Ancak ağırlığı konusunda bir bilgiye ulaşamadım. Bir ara daiwa crossfire 2500 de listemde idi. Ancak bu makinede biraz ağır gibi. Karar vermek gerçekten zor.
Marka seçimi size kalmış ama tercih ederken YEDEK KAFASI olan ürünler arasından seçim yapın. Yedek kafa bulamadığım için ben yeni makina aldım yedek kafalı birine ip diğerine FC sarınca iki olta oluyor. Ben shimano Catana 2500 FB aldım 70-80 lira fiyatı ipte de çok iyi oluyor, turna ve levrek için ideal.
Sienna 2500 FD önden kalamalı, yedek makara yok. ( USA versiyonudur.) Nexave 3000 SRC arkadan kalamalıdır, sığ kafalıdır, bayağı az misina sarımı vardır, yedek makarası vardır. ( Niçin SRC diye kendini sorgulamalısın.) Bu ve benzeri seriler olan Catana, Nexave ve exagelerde, ya 2500 lük, yada 4000 lik serileri değerlendirmelisin. Her 3 ünde de yedek makara vardır. Ben, bu serilerde hiç bir zaman 3000 lik düşünmem. Diğerleri hakkında, ne yazık ki bilgi verebilecek kadar öğrenmişliğim yoktur.
DAİWA regal 5ia 3000 al,bana dua et. 4000 İNİ ALIRSAN, 5 kg lık balığı tüy gibi çekersin,yukarıdakiler elinde dağılır.
Sevgili tevfik SHIMANO NEXAVE 2500 RC yi inceledim misina sarım kapasitesi 3000 liğe göre daha fazla. Bu olumlu bir özellik. Hatırlatman iyi oldu. Daiwa 3000 5ai elbette kaliteli bir makine. Ancak 375 gr ağırlığı olması spin takımı için biraz fazla geldi bana. Görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Seçimimi yapıp makineyi aldığımda fikirlerimi buradan sizlerle paylaşacağım.
Shimano Sonora 2500 kullanıyorum tavsiye ederim. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-SONORA-2500-FB-41-BB-621-TUR-SPIN-MAKINE-pmu1735.html