Spin Olta Takımı Almayı Düşünüyorum.!

Konu, 'Takım Çantası' kısmında seyyah38 tarafından paylaşıldı.

1. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

SPIN olta takımı almayı düşünüyorum. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum. Tavsiyeniz nedir. Dip kullanmıyorum. Şamandıralı sistemlerim var. At-Çek ve yanısıra diğer avlarda da kullanmak için sağlam, kullanışlı, heryere uyum sağlayabilen bir olta takımı almayı düşünüyorum. CARBON kamış düşünüyorum.Herkesin tecrübesine göre bir fikri vardır muhtemelen. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Örnek Olarak Bunu Düşünüyorum Ne Dersiniz.? Uzun mu olur, kısamı, yada idealmidir.? Sağlam mıdır.?
    http://www.avmarketi.com/asp/product/14536/Spin-Matrix-240-Olta-Seti

-Kamış-
    Marka : ???
    Boy : ???
    Malzeme : ??? (Carbon)
    Atarı gr : ???
    ==========================
    -Makina-
    Marka : ???
    Kapasite : ???
    Malzeme : ???
    Bilye Sayısı: ???

Birde Misina: 0.25, 0.30, 0.35

Son düzenleme: 2 Nisan 2011
  2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hamza kardesim, Once sorayım; spin takımı derken Kamıs + makina anladım. ama acıklama isteginde saadece kamıs bilgisi isiyorsun gibi geldi. Yanlıs yorumlamıs da olabilirim. Gerci bu is icin butceni belirtmemissin ama orta seviyeli birsey istersen ( Tabii bana gore ) Makina SHIMANO EXAGE 4000 - 6000 lik olabilir. 4000 lıkte hem onden ( FC ),hemde arkadan ( RC ve RCDH )kalama secenekleri var. ( RC tek tutamaklı kol, RCDH cıft tutamaklı kol ) ( Otlalama 160 - 170 Tl.)Kamıs dersen teleskopik 3.00 m. karbon LIEAEFFE ALLAROUND 80 - 150 Gr.( 40 - 90 gr.lık secenegide var ) ( Ama karbon kamısları kıs aylarında, ozellikle kapalı havalarda kullanmanı onermem ) Dolgu kamıs istersen " FIRE FOX MING PIN 1802 " Gerci 180 cm. ve 2 parca.Ama gercekten son derece kaliteli ve kırılması mumkun degil hemen hemen. (Yaklasık 35 - 40 tl.) Kısmetin bol sansın acık olsun. Tevfik.

3. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Düzenleme yapıyordum o ara siz yazmışsınız Tevfik Bey. Genelde Göl, Baraj, Akarsu ve Derelerde avlanıyorum. Ve aradığım en önemli özellik sağlam olması.

Son düzenleme: 2 Nisan 2011
  4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bahsettigin set hakkında bilgi sahibi degilim. Ama al dene derim. Zaten bir muddet sonra hedef buyutup yeni arayıslar icerisine gireceksin. Yinede yazdıgım urunleri incele, ayrıca SHIMANO BAITRUNNER ST 6000 veya 10000 RA modellerine bak. Misina konusunda tatlı su icin yesil misina tercihin olsun. sazan balıkları yesil rengi algılamaz diye biliyorum. 035 - 040 olsun. Turna cinsi disli balıklarada yesil orgu misina kullan.Rasgele kardesim. Tevfik.