Herkese tekrardan merhabalar Bugün Dışkapı tarafına doğru yürüyüş yaparken hadi gireyim dedim şu av malzemeleri dükkanlarına teker teker. Kapıdan girer girmez gözüme sahte yemler takıldı.. O kadar çok ve güzeller ki hepsinden hepsinden almak istedim. Ayak üstü kullanmayacağım bir kamış bile alacaktım az kalsın... Bu hastalığın çözümü nedir ? idk cyrr hihi Bu arada soruma döneyim , Elimde, Abu Garcia Orra Winch 2 Remixon Funeden 1,98 Baitcasting kamış Bir kaç adet sahte Fırdöndüler Klipsler 300m 4x örgü misina mevcut. Didim-Akbük tarafında avlanıyorum , arada Antalya'da 4 5 adet daha sahte alıp sahtelerim parçalana kadar sahte almamayı düşünüyorum. Spin avı yaparken yanında 1 surf set mi alsam diyorum ama çok pahalı olmamak kaydı ile. 150 lira gibi bir bütçe belki biraz geçebilir. Surf setini fırlatıp beklemek yerine bu zaman içerisinde spin avı yaparım diye düşündüm ama gerekli mi sizce ? Gereksiz görürseniz bile bu bütçeye tavsiye verebilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim reeling
Bence gereksiz bir masraf olur, spin işine bulaşan yemli avlardan zevk almamaya başlar. Eğer spine devam edecekseniz acemiliği üzerinizden atana kadar ucuz ama güzel imitasyon sahtelere yönelmenizi tavsiye ederim. Bu işe devam etmeye karar verirseniz kolleksiyonunuzu bilinç bir şekilde genişletmeye başlarsınız.
malzeme israfından kurtulmanın tek yolu facebook dan uzak durmaktır.1 sene önce facebook profilimi kapattım.1 senedir aldığım şey sadece ekipman. iğne pense kamera vs... ve bu sene yemli avlarımı daha ağırlıklı çalışır oldum.Ve daha fazla balıkla dönmeye başladım
Çinden 50 60 lira harcayıp 8 10 tane daha sahte almayı düşünüyırum , hem aksiyonları güzel hem tipleri güzel. Cobra imitasyonlarından sasuke imitasyonlarına kadar geniş bir yelpazeleri var. Bakalım aradıklarımı bulursam alacağım.
Ucuz rapalalarla aynı derecede verimli av yapılır, buna katılıyorum. Ama oldu ya, rapalayı ünlü markalardan almak istediniz, bu durumda bile belirli bir sayıyı geçmemeye dikkat edin. Gece-sığ, Gece-derin, Gündüz-sığ, Gündüz-derin, Dalgalı vb. şeklinde belirleyip 5-10 taneyle sınırlarsanız paranızı çok daha verimli kullanmış olursunuz. Yoksa güzel, çok güzel, bu da güzel diye seçerseniz sonu gelmez. (Hangileri olacağını seçerken de sizin avlandığınız yerlerdeki insanlardan tavsiye alın) Bu arada ben şimdiye kadar aynı anda hem yemli hem spin yapmaktan hiç verim alamadım. Yapanlar olduğunu görüyorum, ama burada meralar kalabalık olduğu için çok zor. Sizin meralarınız tenha ise deneyebilirsiniz. O zaman kamışın ucu biraz oynadığında spinle attığınız sahte uzakta ise insanın nasıl eli ayağı dolaşır biraz görmüş olursunuz. Yemli av, yemi atıp gezmeye çıkabileceğiniz bir tarz değil aslında. Gözünüz üzerinde olmalı ve anında tasmalama yapabilmelisiniz. Yemliyi tek başına ve hakkıyla yaptığınızda çok keyiflidir. Ben yaşlı bir amcayı izledim; tek dizi yerde, benimle sohbet ediyor, ama bana bakmıyor, gözü kamışın ucunda; atlamaya hazır bir kurt gibi tetikte bekliyordu. İpin gerginliğini sürekli kontrol ediyor, gerektiğinde çeyrek ya da yarım tur çeviriyor, didikleme varsa hissetmek için bazen ipi parmağıyla tutuyor vs... aslında sürekli aktif. O gün sırf o amcayı izleyerek, onun konsantrasyonuna bakarak çok şey öğrendim. Herkesten de çok balık aldı, çünkü hiç balık kaçırmadı.
El ayağa karışma işini ben 2 olta ile hem kıbrıs yapıp kefale atarken hemde 50 60 metre ileriye dip atarken çok yaşıyordum. Haklısınız. Bunu biraz daha düşünmem gerekecek. "Gece-sığ, Gece-derin, Gündüz-sığ, Gündüz-derin, Dalgalı vb. şeklinde belirleyip 5-10 taneyle sınırlarsanız paranızı çok daha verimli kullanmış olursunuz. " Size bir resim hazırlayıp göndersem, boş bir zamanımda, sahteleri gözden geçirebilir misiniz Adil abi ?
Kaan hem benden daha tecrübeli hem de dediğim gibi senin avlandığın yerlere yakın ya da benzer yerlerde avlanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa daha doğru olur. Ben genelde Boğaz'da avlanıyorum, başka yerlere çok seyrek gidiyorum.
Ben gene de hazırlayacağım o resmi Fikirleriniz benim için önemli. Hiç olmazsa sahte ile ilgili fikir verirsiniz çok iyi olur
Yıllarca hem yemli hem spin avına birlikte gittim. Ne yana kaykılayım bilemedim. Yemli sudayken atçek yapmaya çalıştım. Haliyle yemli takımın yakınlarında bulunmak gerekiyordu. Oysa atçek yaparken geniş bir alanı taramak gerekir. Tabii Atçek ile balık almam imkansız gibi birşeydi. Nitekim yemli takımı bırakıp sadece atçeke gidince balıklar almaya başladım. Aslında iki takımın da olacak bir kenarda. Mesela Yaz aylarında Belli bölgelerin boru kurdu ile mırmır yaptığı zamanlarda hiiiiç atçeke bulaşmadan yemli takılırım. Şimdilerde ise Levrek mevsimi olduğundan yemli takım evde bekleyedursun sadece atçeke giderim.
300 ü biraz geçtim ama toparladıklarım sadece 300 civarına bunlar... kaldıki bunları almakla bitmiyor.Önce linkleri sonra diğerlerini yazıcam https://www.mutlubalikcilik.net/daiwa-samurai-serisi-olta-kamisi-390cm http://www.decathlon.com.tr/ar-surfcasting-olta-makinesi-advant-power-80-id_8168716.html http://www.decathlon.com.tr/olta-kam-destei-pique-seaboard-100-id_8202708.html Linkteki kamışı bende kullanmaktayım çok iyi hafif ve hassas bir kamış... bu üçü olmazsa olmazdır. şimdi diğer sarf malzemelerine galdi sıra 1-makinaya gırtlağına kadar olmasa da az birşey kalana kadar 0.30 mono misina sarman gerek yani KALİTELİ MİSİNA!!! 2-meraya ve tekniğe göre kullanacağın klips li ve klipssiz boncuklu köstek fırdöndüler 3- meraya ve tekniğe göre kullanacağın 50- ile 100gr arasında kurşun çeşitleri (gezer kurşun çapalı kurşun fırdöndülü kurşun vs) 4- avlayacağın balığa göre iğne seçeneklerin 1 er kutu şekerim 5- 0.30 ile 0.25 ve 0.20 takım hazırlaman için misina reeling 6- Yem ipi yem şişi bıçak yem kesme tahtası 7- gece avları için fosfor ve fosfor takılacak zil 8- livar kova gibi bişey 9- bilmem anlata bildimmi
9. bana Bulaşma güzel kardeşim der gibi geldi Nâcizane tavsiyelerin için çok teşekkür ederim abi Bu arada Kaleiçi tarafında nerden spin yapabilirim ? Akşamları
Akşamları kaleiçinde asla ve kat a tavsiye etmem.Sarhoşu bi hoşu çift tek grup koloni boş beleşi meraklısı gelip başını şişirecek tekne giriş çıkışlarıda cabası:thumb: sabah en geç 05:30 da limanın uzun tarafından tam limanın girişine ve çıkışına taramalar yap 06:00-06:30 arası 1 adet turna al mutlu mesut evine dön sahte mutlaka maxrap 11cm FAYU ona göre:thumb:
Tutsam bile geri bırakmak zorunda kalırım , sorun değil sportif takılmış oluruz Gelip orduevinde kalıyorum 3 4 gün hemen karşıdaki. Deneyebilirim aslında hihi
Rahat bıraksalar tutarsın daaaa aaaah bi bıraksalarbanghead sen en iyisi sabah gide biliyorsan sabah git:thumb: