Herkese iyi bayramlar...Balık avı ile vakit geçirdiğim 10 günlük tatilin 9. gününde oltamı bir kez daha ziyaret aldım. 2. günümde aldığım levrekten sonra, bir çok takip almama rağmen balık tutamamıştım. 9. gününde sonunda sonuca ulaştım. Balığı tuttuğumda açıkçası türünü bilmiyorumdum, birisini söylemesiyle akya olduğunu belirti. Limiti vs hakkındada bilgim yoktu,gerçi 3 iğnede takılmış kötü şekilde yaralanmıştı bu yüzden limit altı olsada salmamın anlamı yoktu. Yinede balık akya mı yoksa başka birşey mi ve limiti vs uygunmudur söylerseniz sevinirim. Bunun doğru ölçümüde nasıldır bilmiyorum ama, kuyruğum uzun tarafından ölçünce 39.5cm, en kısa tarafından ölçünce 35 cm geldi. Sahte: Kendo seabass 145f Makine:Okuma avenger 30B Kamış:Fladan vantage spinning İp:Lineaeffe dynema 0.12mm
Tebrikler Tamer Halk arasında, "Çatalkuyruk" diye bilinir. Bilimsel ismi ise, "lichia amia" dır. 30 cm avlanma limiti var. Rastgelsin
Teşekkürler, peki bunun doğru ölçümü nasıl kuyruğun en uzun tarafından mı yoksa en kısa tarafından mı ölçülür.
http://www.balikavi.net/dokuman/balikboyu-cetvel.jpg . 39.5 cm... Doğru şekilde ölçmüşsünüz. Tebrikler, rastgelsin kardeş.