Arkadaşlar ve üstadlar hepinize merhaba.forumlarda ve diğer internet sitelerinde araştırdığım ve bütçemin de el verdiği kadarıyla bir spin takım oluşturdum ve aldım yalnız aklımda birkaç soru işareti kaldı.acaba makinam denizde kullanım için çok mu küçük? internetten aldığım için gerçek boyutlu olarak görme şansım olmadı.bir diğer husus da misina kalınlığı..yeni takımım hakkında değerli görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olacağım sağlıcakla kalın.rastgele.. MAKİNA: http://www.avmarketi.com/asp/product/14415/1135520-D-A-M-QUICK-SLR-SPIN-520-FD-OLTA-MAKINASI KAMIŞ: http://www.avmarketi.com/asp/product/18399/Okuma-Safina-X-42727-spin-kamis-240cm-10-36GR MİSİNA: http://www.avmarketi.com/asp/product/13504/OKUMA-SEABASS-MISINA-300M-0-26MM
kamış harika.. misina için angel kiss soft tavsiye edebilirim. makineye gelince gecen kış aynı üründen almıştım ama pek işime yaramadı hızlı bir şekilde bozuldu... shimano larda indirim var hyperloop 2500...4000 gibi ucuz ama sorunsuz ve sağlam makineler tercih et derim
öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..bu yorumların benim gibi bu işe yeni yeni gönül vermiş arkadaşlar için pahabiçilemez olduğunu söylemek isterim en azından kendi adıma..gelelim makinaya..ürün elime dün geçti kalama ayarlamalarını yapmak istedim fakat bir türlü yapamadım hatta internette kalama ayarı videolarını dahi izledim sorun bende değilmiş kalama ayarı yapılan ön kısımda bulunan o vida tarzı alet bozuk sanırım makara kendiliğinden çıkıyor zaten bir de makinanın kamışa monte edilen kısmındaki marka d.a.m marka logolu metal çıkıverdi..ürünü yarın sabah yollayacağım kısacası tam bir hüsran ya da acı bir tecrübe neyse yeni düşündüğüm makina ise http://www.avmarketi.com/asp/product/9417/OKUMA-AVENGER-AV-30-MAKINE fiyat olarak 5-6 tl fark var arada..
internette biyerde duymuştum artık d.a.m`ın almanyada değil de çin de üretim yaptığına dair.o yüzden kalitesinin de düştüğünü söylüyorlar..acaba çinde üretim kısmı doğru mu? bu arada ismail bey bergamalısınız sanırım ben de yaklaşık 6 ay kadar bergamada kaldım birkaç yıl önce gerçekten mükemmel insanları ve doğası var..
bahsettiğin ürün stokta yok.. beklemen lazım shimanodaki indirimi kaçırma derim okuma da güzel makine ama shimanoyu al arkana bi daha bakma o fiyat aralıklarında shimano daha iyi tercih olur
Ferhat kardeşim, DAM artık Çin üretimi ve o eski efsanesi yok. Bir Almanın bile, orijinal DAM ı bulması çok zor. Ayrıca verdiğiniz likte ki makinanın misina kapasitesi çok çok az. O fiyat yerine, bütçen doğrultusunda bunlardan birini seçebilirsin. http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_catana_4000_fb_2xsss1_bb-pmu914.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_nexave_4000_fc_3xsss1_bb-pmu837.html http://www.balikavmarketi.com/main/shimano_exage_4000_fc_4xsss1_bb-pmu834.html Dersen ki 4000 lik büyük, 2500 lüklerinide değerlendirme şansın var. Ama 4000 lik seri hem spin, hemde hafif beklemeli avlar için idealdir.
tevfik abi 30 luk 100 mt misina kapasitesi var bende 0.28 lik misina var yani 100 mt`nin üzerinde bi sarım kapasitesi at-çek için yetersiz mi diyorsun?
Ferhat kardeşim, verdiğin linte ki bilgilere göre 0.20 / 100 M. olarak yazılı. Misina, makaranın dip kısımlarına indiğinde, salınım performansı, sürtünme nedeniyle azalır. Bir ikincisi, aldığın makina size, alternatif diğer av şekillerine de asgari seviyelerde uyumlu olabilmeli. Mesela sıklıkla hafif beklemeli avlarada yöneleceksin. Bu nedenle iki makina yerine bir makinayla ihtiyacınızı gidermeniz daha mantıklı olur. Yedek makarasının oluşu da extra bir avantaj. Bir makaranızda 0.20 kullanırken, diğer makaranızada 0.35 gibi sararak, atmosfere göre, rahatlıkla değişim yapabilirsiniz. Değerlendirme size ait.
yok tevfik abi ilk verdiğim linkteki dam makina zaten sorun çıkardı (iyi ki de çıkarmış ) o 20`lik bir makinaydı ve gerçekten küçüktü yeni verdiğim okuma avenger ise 0.20-220 mt sarımı var.ikincisi ise ilk başlarda ben de hem beklemeli hem de at-çek avlar için orta halli bir makina alayım düşüncesindeydim ama zaten beklemeli avlar için bi makinam var bu takımı sadece at-çek için oluşturmak istedim o yüzden küçük ve hafif makinalara yöneliyorum..bir de tevfik abi shimanolara nedensen kanım ısınmadı ya biliyorum mükemmel kalite ürünler ama estetik yönden içime sinmiyor ya bi türlü abi
Ferhat kardeşim, Bu sektörde Shimano ve Daiwa bir ekoldür. Gerisi teferuattır bence. Bunu söylerken de sakın yanlış değerlendirilmesin; kalitesiz demiyorum kesinlikle. Sadece kendi standartlarında iyi makinalardır. Lakin belirttiğim makinalarla kesinlikle ve kesinlikle kıyaslanması olası değildir. Sadece ve sadece spin amaçlı düşünüyorsan, önceki mesajımdaki ürünlerin 2500 lük serilere bakmanı öneririm. Yada bu linkte ki 2500 veya 3000 lik seri. http://www.avmarketi.com/asp/product/9793/DAIWA-CROSSFIRE-3000X-MAKINE Tabii sıcak bakarsan.
tevfik abi ilginden dolayı sana çok teşekkür ediyorum öncelikle.evet birçok yerde deyim yerindeyse bu işin ağababasının shimano olduğunu duydum ve de bu zamana kadarki edindiğim bilgilere dayanarak ben de bu kanıya varmış durumdayım bir de senin shimanolar hakkında deneyimin olduğu konusunda.biraz başını ağrıtıyorum ama tevfik abi şu ürünlerden bana hangisini tavsiye edersin spin için? http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-solstace-4000fi-olta-makinasi-74122462/detay http://www.sahibinden.com/ilan/alis...no-sienna-4000fd-olta-makinesi-74093081/detay bi de bu sienna`nın fd ve rd neyi ifade ediyor?
İkisi arasında dersen Solstace, Solstace ile Nexave dersen, Nexave Nexave ile Exage dersen, Exage. Verdiğiniz linkler USA kataloğu ürünlerdir ve maliyet açısından tek makaralıdır. Bizde ki modeller çift makaralıdır. F demek FRONT = ÖN D demek o modelin kaçıncı versiyonu olduğunu belirtir. İlk çıkan modellerde A ibaresi vardır FA gibi. R demekde = REAR = GERİ - ARKA anlamındadır. Bu terimlerle, makinanın önden mi, yada arkadan mı kalamalı olduğunu anlarız. İyi dileklerimle. Sadece ve sadece spin diyorsan 2500 lük boy; hem spin hemde hafif yemli dersen 4000 lik boy.