spin takım tavsiye

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında moonflower tarafından paylaşıldı.

1. moonflower

moonflower enes

arkadaşlar,
    denizde spin avda kullanmak üzere;almayı düşündüklerimi aşağıya yazdım,
    kamış :0kuma v system 2,70 mt. 10-40 atarı olan (bu kesin gibi)
    makina olarak: shimano stradic fk 3000 hgfk yada 4000 olanı(3000 olan bu ara yok galiba yada ben bulamadım)
    yada dün araştırırken gördüğüm bir daiwa var daha ekonomik olduğu için dikkatimi çekti exceler x3000,
    yada sizlerin tavsiyelerinizi de bekliyorum,
    ip ile kullanmak istediğimi de belirtmek isterim(ip önerilerinizde olursa yazmanızı rica ederim)

hedef avlar:levrek ,lüfer ,çinekop ,istavrite bile razı olacağız bu gidişle bu yoklukta ama

konu hakkında öneri yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler

2. Gülistan

Gülistan İbrahim Gülistan

Favori Kamış:
    savegear
    Favori Makine:
    daiwa
    *** öncelikle bütçeniz ve spin için ayıracak vaktiniz çoksa stardic alabilirsiniz kamışıda keza öyle ama istavrit için çok masrafa gerek yok :) şunuda belirtmek isterim bu taraflarda bizim hatamız dışında kamış kıracak balık bin de bir gelir o da kamış kırılsada çekilir zaten.Kamışta kararlıysanız ve kofana vb koca balıklarda peşinde koşmayacaksak o kadar masrafa gerek yok ki keza bende daiwa exceler 3000 x kullanıyorum stardic 4000 lik kafaya eş değer büyüklükte 285 gr hem spinde hem shor jig de kullanıyorum :) Yani takım ve bütçemi yapacağım avlara göre ayarladım ki size de önerim hızlı sarım istiyorsanız lüfer familyası için daiwa exceler 3000 ha serisini almanız 300 tl civarına alırsınız ve sizi üzmez rahat 5-10 sene götürür şiddetle önerrim fiyat performans için tavan üründür :)
    Lütfen bu sevda için o kadar parayla eş balık gelmediğini bilelim ve elimizdeki malzemeleri (özellikle bu gibi ithal ürünleri) makine bozulana kadar kullanıp paramızı çöpe atmayalım.Bende daiwa makine ve savegear kamış var yanımda adam 50 tl lik setle balık yakalıyor ben bakıyorum sahteleri ise en pahalısı kendo :) Balığı kandırabilen yakalıyor çok para harcıyan değil aşırısı lükse kaçıyor lüks için parası olanda alsın :) tabikide.
    Hocam lafı çok uzattım daiwa exceler 3000 ha ile okuma vsystem 270 süper ikili olur ilerde merak sararsan 25-40 gram arası jig lerle yada jig head larla shore jig de yapabilirsin ege de :)

3. moonflower

moonflower enes

sn.gülistan yanıt ve bilgiler için teşekkür ederim,
    gereksiz harcama ve masraf konusunda uyarılarınız için teşekkürler,
    tutamadıkça harcama dürtüsünü yenemiyor insan :mad:
    önerdiğiniz modeli inceleyeceğim,ilk okuduğum 100-150 gr kadar ağır olması,
    ve shimano ya göre gayet uygun fiyatı ,
    araştırmaya devam,:confused:

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bursa'dan YARDIM...

Enes Bey merhaba.Bütçe olarak ne kadar ayırmıştınız?Bu akşam Bursa'da olta mlz. satan bir ahbabıma uğradım.Shımano exage 4000fd makina ve shımano catana cxte spınnıng 240mh 14-40gr. kamış gördüm.Gayet güzeldi.Fiyatları araştırıp , özel mesaj'dan netleştiriz.Umarım faydalı olmuşumdur.Bursa'dan kucak dolusu selamlar...ERCAN 1977 BURSA

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    hata ,,,hata,,,,, yanlış seçimler.....;)

6. moonflower

moonflower enes

Bilgiler için teşekkürler ama kamış konusunda okuma konusunda kararlıyım.makinayı araştıracağım bu arada

7. moonflower

moonflower enes

Zaten doğru yolu bulmak için yazdım ama siz sadece yolun yanlışını söyleyip doğrusunu belirtmemişsiniz yine de teşekkür :cool:

8. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    yıllardır kullandığım takımı önerebilirim size... Kamış daiwa crossfire 270 ML makina ryobi kobe 4500 ve 0.16 ip misina kullanıyorum... Bu takımı hem denizde levrek lüfer avlarında hemde tatlı suda turna ve sudak avında kullanıyorum... hiç yarı yolda bırakmadı... kamış ve makina fiyatı 350 tl civarı diye biliyorum şu sıralar.. işinizi yıllarca fazlasıyla görecektir... rastgele

9. moonflower

moonflower enes

timur bey teşekkürler ,araştırılacaklar arasına aldım,
    henüz kara veremedim,

10. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Enes abi merhaba.Bence tercihlerinde özellikle kamış tercihinde bir sakınca görmedim.Unutma ki kamış balığı çeker makina misinayı toplar...Buradaki ayrıntı misinayı nasıl topladığı...Misinayı doğru toplaması ve okkalı bir balık ile müsadele esnasında kaloma ve sarma esnasında makinanın saçmalamaması esasdır...Makina tercihlerinde kalite farkları var... Misal daiwa exeler x3000 ortalama 350tl civarlarında iken shimano stradic 550tl civarlarında... daiwa her zaman kıyı balıkçılığının mercedesi dir. ve daiwa eğer DAİWA olsun istiyorsan en az 500tl gözden çıkarman gerekir.Kapalı rulman tuzlu su koruması düzenli misina sarma ve salma özellikleri orta ve üst segment makinelerinde daha fonksiyonel olmakta...shimano stradic tercihlerin arasında xship özelliği ve diğer özellikleri ile(fiyat farkından da belli olmakta) daiwa ya göre bir tık üstte... ama ne alırsan al 4000 lik alacaksan üst segment al. 4000 lik makina spinn de büyük kafa ve daha fazla misina toplama ve daha yüksek devir demektir... devir diğerlerine nazaran daha yüksek olmasa da topladığı misinayı göz önüne aldığında alt kalibre makinalarda(3000 ve altı) göze çarpar... 3000 lik bulmak bu yüzden daha zor :) çünkü mal o dur... koşar... bilirler ve onu alırlar... düz mantık bakarsan bir ürün piyasada satılırsa o ürün piyasada bolca varsa o ürün koşmuyor demektir.....misal suni yemlerde rapala maxrap 11cm... her yerde çoğunlukla 13cm ve üzeri olur...11cm zor bulunur... neden?aksiyonu daha güzeldir...boyu daha yavru vari dir...Umarım bilgi faydalı olmuştur.

Sevgiler,

11. moonflower

moonflower enes

Metin arkadaşım bilgiler için teşekkürler,
    Kamış olarak v sistem 2,70 aldım ,makina stradic 4000 aldım ip olarak sufix 832 0.18 aldım ,artık av zamanı:) reeling
    Herkese yardımları için teşekkürler

12. 10Murat10

10Murat10 Murat

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig Kamışı 90-200 - Okuma V System Spin Kamış 270Cm 10-40 - Okuma Sarasota 150cm
    Favori Makine:
    Okuma Raw II 65 -- Okuma Ceymar FD CY-40 -- Okuma Avenger FD AV-65
    En İyi Avı:
    Levrek 2400 gr Lüfer 550 gr Çipura 440 gr
    Hayırlısı olsun , güle güle kullanın. Rastgele.

13. moonflower

moonflower enes

teşekkürler murat bey herkese rasgele.